Liposuction (Yağ Aldırma) Ameliyatı

  • PLASTİK CERRAHİ
  • Liposuction (Yağ Aldırma) Ameliyatı için yorumlar kapalı
  • 1.720 kez görüntülendi

Liposuction (Yağ Aldırma) Ameliyatı

Liposuction kelime olarak lipo (yağ) ve suction (emme) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. Genel olarak tanımladığımızda vücudun belirli bölgelerinde birikmiş yağların, özel cihazlar yardımı ile vakum yapılarak emilmesi işlemidir. Toplum arasında yağ aldırma, yağ emdirme olarak da bilinmektedir.
Liposuction işleminde amaç asla kilo vermek ya da zayıflamak değildir. Amaç vücudun belli kısımlarında birikmiş yağları alarak vücut kontürünün yani çizgisinin daha düzgün hale gelmesini sağlamaktır.

Liposuction vücut üzerinde yağ fazlalığı olan herhangi bir bölgeye uygulanabilir. Bu bölgeler özetle göbek, kalça, uyluk, bel, kol, ayak bileği, dizin iç bölgeleri, çene altı olarak sayılabilir.
Vücutta bulunan yağ hücre sayısı ergenlik sonrasında artış göstermez, kilo aldığımızda ise sadece boyut olarak büyürler. Liposuction yapıldığında emme işlemi ile o bölgede bulunan yağ hücre sayısını ve boyutunu azaltmaktayız. Kişi operasyon sonrası tekrar kilo aldığında ise vücuda genel olarak kilo alınır. Liposuction yapılan yerler ise kendi payına düşen kadar etkilenir fakat hücre sayısı azaldığı için eskisi kadar birikim olmaz.

Liposuction ameliyatı olabilmek için ana koşul kişinin sağlıklı olmasıdır. Genel sağlık durumunu bozan bir durum var ise liposuction ve benzeri estetik amaçlı yapılan operasyonlar ertelenir ya da hiç yapılmaz. Bu sebeple mevcut bir sağlık probleminiz var ise mutlaka doktorunuz ile paylaşınız. Ayrıca liposuction ameliyatı birçok estetik operasyon için vücut ölçülerinin sabitlenmediği 18 yaşın altında yapılması önerilmemektedir.

Liposuction ameliyatı genellikle genel anestezi ile, ya da daha kısıtlı bölgelerde ise lokal anestezi ve sedasyon dediğimiz yarı uyku hali ile uygulanabilir. Operasyondan hemen önce uygulama yapılacak alanlara çizim yapılır. Her ameliyatta olduğu gibi liposuction işleminin de birtakım riskleri vardır. Bunlar erken ve geç dönem komplikasyonlar olarak sayılabilir. Erken dönemde kanama, enfeksiyon, ameliyat bölgesinde şişme, alerjik reaksiyon gibi koplikasyonlar görülebilirken geç dönemde ise operasyon alanında düzensizlikler olabilmektedir.
Ameliyat süresi uygulama yapılacak alanın miktarına göre sürmektedir. Kabaca bir zamanlama vermek gerekirse 30 dk ile 4 saat arası sürebilir. Alınabilecek yağ miktarı da sınırlıdır. Güvenli olabilmesi için alınan yağ miktarı kişinin mevcut kilosunun %6 oranını geçmemelidir. Örnek verecek olursak 70 kiloluk bir kişide 4 kilodan fazla alınması kişide kan dengelerinde bozulmaya yol açabilir. Ameliyattan sonra 4 hafta süre ile kişiye rahatsızlık vermeyecek düzeyde baskı yapan korse kullanımı önerilir. Operasyondan 3 gün sonra duş alabilir ve günlük işlerinizi yerine getirilebilir. Bir hafta sonra ise hafif spora başlanabilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.