Limonlu Sıcak Suyun Faydaları

  • ALTERNATİFTIP
  • Limonlu Sıcak Suyun Faydaları için yorumlar kapalı
  • 1.025 kez görüntülendi

Limonlu Sıcak Suyun Faydaları

Limonlu Sıcak Suyun Faydaları

Limonlu Sıcak Suyun Faydaları, limon salata içine ve çay içine sıkılarak ekşi tat oluşturur. Kış ayın vazgeçilmez meyvesidir. Özellikle soğuk algınlığı, nezle, grip için faydalı olur. Limonun içinde antibakteriyel ve antiviral özelliği olduğu için bağışıklık sistemini çalıştırır. Sindirimi kolaylaştırır. Sağlıklı kilo vermeyi sağlar. Limon içinde sitrik asit, kalsiyum, magnezyum, demir olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyona karşı korur. Sabahları soğuk su yerine ılık su içilmelidir. Ilık suyun içine bir kaç damla limon sıkılması daha sağlıklı olur. Gıdanın rahat sindirilmesine yardımcı olur. Vücut içindeki toksinin rahatça atılmasını sağlar. Karaciğerin çalışması için ön sıvının salgılamasına yardımcı olur. Limonlu sıcak suyun faydaları en önemlisi karın şişliğini indirir. Vücut hazımsızlığını rahatlatır ve kabızlığı önler. İdrar sökücü özelliği oluşturur. Limon içerisinde C vitamini olduğu için bağışıklığı güçlendirir. Beyin ve sinir sistemini tetikleyen etkenlerden korur. Astım ve solunum yolu hastalığına faydalı olur. Balgamın azalmasını sağlar.

Vücut içinde ürik asitin oluşmasını engeller. Cildi temizler. Vücut kırışıklığına iyi gelir. El ve yüz temizlemek için de kullanılır. Yüzdeki siyah noktayı temizler. Parlak cilt görüntüsü oluşturur. Hücreyi canlandırır ve yeniler. Yüz tüyün çıkmasını önler. Vücut direncini arttırır ve enerji verir. Pozitif etken oluşturur. Vücut kemik, kıkırdak, cilt sağlığı için faydalı olur. Yarayı iyileştirir. Stresi önler. Kolayca nefes alıp vermeyi sağlar. Bağırsak iltihabını söker. Beslenme düzeni olan kişide hızlı kilo vermeyi sağlar.

Limonlu Sıcak Su İçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler;
Limonlu su günde iki bardak tok karnına içilmelidir. Fazla içilmesi yan etki yapabilir. Kişinin diş ağrısına neden olur. Diş erezyona uğrar. Sürekli sıcak ve soğuk gıda temasında sızlama oluşur. Mide ekşimesi yapar. Yemek borusu ve mide arasında asitli içerik oluşturur. Göğüste yanma hissine  neden olur. Mide bulantısı ve kusma oluşur. Vücut direnci düşer. İdrara sıklıkla çıkma isteği artar. Az idrar yapma görülür. Baş ağrısı olur.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.