Limon Kabuğu Yenirmi? Limonun Kabuğunun Faydaları Ve Zararları

  • Genel Sağlık
  • Limon Kabuğu Yenirmi? Limonun Kabuğunun Faydaları Ve Zararları için yorumlar kapalı
  • 899 kez görüntülendi

Limon Kabuğu Yenirmi? Limonun Kabuğunun Faydaları Ve Zararları

Hemen hemen hepimiz limonun sağlık için çok faydalı bir besin olduğunu biliriz. Peki, limon kabuğu yemenin de faydalı olabileceği hiç aklınıza gelirmiydi? Evet, limon kabuğu da binbir derde deva harika bir gıdadır.

    Limon kabuğu yemenin faydaları

    Bağışıklık ve sindirim sistemini güçlendirir

    Limon kabuğu vücudu enfeksiyonlara karşı korumakta etkili rol oynayan C vitamini ve diğer bileşenleri içerir. Limon kabuğu yemek ayrıca boğaz ağrısı, grip ve soğuk algınlığı benzeri enfeksiyonları tedavi etmekte faydalıdır.

    Kolesterol seviyesini düşürür

    Limon kabuğu yemek, kolesterol seviyesini düşürerek kalbinizin düzenli çalışmasını sağlar. Buna ek olarak, kabukta bulunan potasyum tansiyonu da düzenler. Kabukta bulunan polifenol flavonoidler, LDL kolesterolü (kötü kolesterol) düşürür.

    Kanserle savaşır

    Limon kabuğunda bulunan limonen ve salvestrol Q40 bileşenleri kanserli hücrelerle savaşır. Buna ek olarak, flavanoidler kanserli hücrelerin geri bölünmesine yardımcı olabilir.

    Kemik sağlığını korur

    Güçlü ve sağlıklı kemikler için vücudun kalsiyuma ihtiyacı vardır; limon kabuğu kalsiyuma ek olarak C vitamini de içerir. Limon kabuğu yemek osteoartrit, iltihaplı poliartrit, kemik kırıkları, osteoporoz, romatoid artiriti önlemeye yardım eder.

    Ağız sağlığına faydalıdır

    C vitamini eksikliği birçok kişide gingivitis, diş eti kanamaları ve iskorbüt gibi diş ve diş eti problemine neden olur. Limon kabuğu C vitamini açısından zengin yapısıyla bu problemleri önler.

    Serbest radikalleri nötralize eder

    Serbest radikaller vücudumuzun hücrelerindeki eşleşmemiş elektronlardır. Otoimmün hastalıklar, ödem, yaşlanma, kalp sorunları ve bazı kanser türleri de dahil olmak üzere bir çok hastalıktan sorumludurlar. Limon kabuğundaki C vitamini serbest radikalleri nötralize ederek bu sorunları ortadan kaldırır.

    Cilde iyi gelir

    Limon kabuğundaki sitrik asit ve C vitamini, kan damarlarını saflaştır, cilt hücrelerindeki yabancı maddelerin uzaklaşmasını sağlar ve sağılıklı bir cilde kavuşmanızı sağlar.

    Limon kabuğunun zararları

    Mide yanması yapabilir

    Limon ve limon kabuğu, asit oranı yüksek besinlerdir, özellikle midesi hassas olan kişilerde mide ağrısı ve yanması gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

    Zirai ilaç kalıntıları

    Her ne kadar limon kabuğu sağlık için çok faydalı olsa da, çok fazla ilaçlanmış limon ağacının kabukları fayda yerine zarar getirebilir. Bu nedenle organik limon tercih edilirse iyi olur.

    Limon kabuğu nasıl tüketilir?

    Çayınıza limon kabuğu atıp, limonlu çay içebilirsiniz. Rendelediğiniz limon kabuklarını salatalarınıza, keklerinize, kurabiyelere katıp o şekilde tüketebilirsiniz.

    Prof. Dr. Mehmet Öz, limon kabuğu tüketmenin kişiyi cilt kanserinden koruduğunu cilde güzellik verdiğini ve sinirleri yatıştırdığını bildiriyor.

    Dr. Öz, sözlerine şöyle devam ediyor: Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki limon kabuğunda bulunan dlimonen isimli bileşen çok güçlü bir cilt dostudur, tümör gelişimini engelleyip cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşürür. Limon kabuğu, karaciğer ve safra kesesi için de çok yararlı bir besindir. Mide asidini dengeler, balgamı söktürür. Limon kabuğunun sinir sistemi üzerinde de çeşitli olumlu etkileri vardır, vücuttaki bakterileri öldürür, kalbi rahatlatır. Yine yapılan bir bilimsel çalışmaya göre limon kabuğu polifenoller içeriği ile kadınlardaki yumurtalık kanseri riskini de azaltıyor.

    Standart Referanslar için USDA Ulusal Besin Veritabanına göre:

    1. Her 100 gram limon kabuğu 134 miligram kalsiyum içerir.
    2. 100 gram limon kabuğu 160 mg potasyum içerir.
    3. 100 gram limon kabuğu 129 mg C vitamini içerir
    4. 100 gram limon kabuğu 10.6 gram lif içerir.

    Limon, Portakal, Mandalina, Alerjisi Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız

    Evening Primrose Oil Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Tıklayınız

    İncir Yaprağının Sağlığa Faydaları (Bilimsel Araştırma Sonuçları) Tıklayınız

    Sarımsaklı Yoğurdun Faydaları Nelerdir? (Bilimsel Araştırma Sonuçları) Tıklayınız

    Etiketler:

    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış.