Lavanta Çiçeği(Esansı) Kokusu Faydaları

  • ALTERNATİFTIP
  • Lavanta Çiçeği(Esansı) Kokusu Faydaları için yorumlar kapalı
  • 1.187 kez görüntülendi

Lavanta Çiçeği(Esansı) Kokusu Faydaları

Lavanta Çiçeği(Esansı) Kokusu Faydaları

Lavanta Çiçeği özellikle Fransa’da ve Akdeniz bölgesinde çok yetişen dar yapraklı, yüksek saplı bir bitkinin güzel kokulu küçük mavi çiçekleridir. Fransa’nın bir yıllık lavanta esansı üretimi 150 000 kilodur. Bir kilo esans elde edebilmek için ise, 200 kilo lavan­ta çiçeği kullanmak gerekir.

Lavanta çiçeği kaynatılarak veya esans ha­linde kullanılır.

Lavanta çiçeği özellikleri:

Genel olarak ağrı kesici ve teskin edicidir. İçerden de kullanılsa, dışardan da kullanılsa mik­rop öldürücüdür. Akciğer antiseptiğidir. İdrar söktürücüdür. Mide salgısını çoğaltarak bağırsakları harekete geçirir.Kalbe kuvvet verdiği gibi kalp sinirleri üzerindede teskin edici etkisi vardır,romatizmalara iyi gelir tansiyonu düşürür.

Lavanta Çiçeği

Lavanta Çiçeği 

KULLANILDIĞI HASTALIKLAR

İçerden: Akciğer hastalıklarından; astım, grip, öksürük, bronşit ve veremde, .sinirlilik hallerinde, ateşli hastalıklarda, idrar tutukluğunda, nevras­tenide, baş dönmeleri ile yarım baş ağrılarında, histeride, hazımsızlıkta ve ishallerde, mesane iltihaplarında. kansızlıkta, kadınların az aybaşı gcımeleri halinde, beyaz akıntıda ve bağırsak pa­razitlerinde.

Dışardan: Mikroplu ve gangrene dönmüş yara­lar dahil, her çeşit yaralarda, bacak ülserlemide, makat fistüllerinde, süreğen (müzmin) egzemalarda, kan çıbanlarında, yanıklarda, böcek ısırmala­rında ve kadınların beyaz akıntılarında lavanta çiçeği çok kullanılır.

lavanta

lavanta 

KULLANILIŞ ŞEKLİ

İçerden: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı çiçek konup on dakika kendi ha­line bırakılarak demlendirildikten sonra günde üç defa ve yemekler arasında birer çay fincanı içile­bilir.

Bir parça şeker üzerine esansından 5 damla konarak günde iki üç defa yenilebilir.

Dışardan: Bir avuç çiçek bir litre suyun için­de kaynatıldıktan sonra bir litre su daha ilâve edilerek elde edilen karışım beyaz akıntılarda vajinaya şırınga edilir.

Yara ve yanıkları pansuman etmek için kekik esansı ile karıştırılıp kullanılır.

Lavanta esansı panzehir olarak da kullanılır. Avcılar köpeklerini ısıran yılanın zehirini almak için ısırılan yere lavanta çiçeği sürerler.

Bunların dışında lavanta çiçekleri çamaşırları güvelerden korumak için de kullanılır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.