Kusma Nedenleri ve Tedavisi

  • HASTALIKLAR
  • Kusma Nedenleri ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 990 kez görüntülendi

Kusma Nedenleri ve Tedavisi

Kusmak, karın etrafındaki kasların ani ve kuvvetli kasılması sonucu midenin içindekilerin ağız yolu ile dışarı atılmasıdır.

Kusmanın Nedenleri: Kusmanın pek çok nedeni olmakla birlikte en sık karşılaşılan nedenler sindirim sistemine bulaşan virüsler ve bazı gıdalardır. Örneğin, zehirli, bozulmuş yiyecekler, içki, gastrit ve ülser gibi mide hastalıkları, bazı besinlere karşı hassasiyet, bazı ilaçlar, kanser, mide kanaması, mide fıtığı, sinirlenme, migren, araç tutması, zehirlenme, kansızlık, sarılık, tiroid hastalıkları, hamilelik ve çocuklarda kabakulak, bademcik veya bağırsak hastalıkları sırasında kusma görülür. Kusmaya neden olan bu durumların kimisi önemsiz ve geçici olmakla birlikte bazıları ihmal edilmemesi gereken hastalıklardır.

Bebeklerde Kusma genellikle ilk haftalarda daha sık görülür. Bebeğin gelişimi ve kilo alımı normal seyrediyorsa endişe etmeye gerek yoktur. Bebek büyüdükçe kusmayı kesecektir. Eğer kusmayı huzursuzluk, besinleri reddetme, solgunluk ve terleme gibi belirtiler izliyorsa bir hastalık habercisi olabileceğinden çocuk doktoruna görünmek yararlı olacaktır. Çocuklarda Kusma ise genellikle enfeksiyonlardan kaynaklanmaktadır.

Kusma Tedavisi: Tedavinin ilk şartı, kusmanın nedenini belirlemektir. Tedavi nedene göre yapılır. Hasta kustuktan sonra, sırt üstü yatırılır. Birşey yedirilmez. Bir bardak buzlu su, yudum yudum içirilir. Kusma tekrar ediyorsa vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekir.

Bebeklerde ve Çocuklarda görülen kusma vücudun sıvı ve mineral kaybına neden olacağından kaybedilen sıvı ve minerallerin telafi edilmesi gerekir. Kusan bebeğe ve çocuğa yavaş yavaş su içirmek faydalıdır. Vücudun su kaybettiğinin en belirgin işaretleri gözlerde ve ağızda kuruluk, bebeklerde 4-5 saat, çocuklarda 6-7 saat küçük tuvaletini yapmamasıdır.

Bu yazı kusmanın nedenleri, kusmanın tedavisi, kusmanın yolları, kusma sebepleri, kusma neden olur, kusma nedir, kusmak için ne yapılmalı, insanlar neden kusar, kusmayı ne önler, kusmayı ne engeller, kusmaya ne iyi gelir, kusmaya bitkisel çözüm konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

insan neden kusar, kusan cocuga ne iyi gelir, kustuktan sonra ne yapılmalı, kusan cocuga ne yedirilmeli, kusmayı ne önler, kusan cocuga ne yedırılır, kusan çocuğa ne yedirmeli, kusmayi ne engeller, kustuktan sonra mideye ne iyi gelir, çocuklarda kusmaya ne iyi gelir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.