Kötü Adet Kokusu Nedenleri-Adet kanaması sırasında ölü balık kokusu

  • KADIN HASTALIKLARI
  • Kötü Adet Kokusu Nedenleri-Adet kanaması sırasında ölü balık kokusu için yorumlar kapalı
  • 2.392 kez görüntülendi

Kötü Adet Kokusu Nedenleri-Adet kanaması sırasında ölü balık kokusu

Adet kanaması sırasında ölü balık kokusu şikayetinden muzdaripseniz bu durumda kuvvetle muhtemeldir ki cinsel yolla bulaşan Gardnerella vajinalis adlı bakterinin yol açmış olduğu vajinal enfeksiyona tutulmuş olabilirsiniz. Söz konusu ölü balık kokusu, Gardnerella vajinalis bakterisinin vajina içerisinde aşırı miktarda çoğalması neticesinde vajinal mikrofloranın bozulması neticesinde ortaya çıkan bir kokudur. Vajinal duş uygulamaları Gardnerella vajinalis bakterisinin çoğalması için oldukça uygun bir ortam oluşturmaktadır.

Belirtileri nelerdir?Kokulu akıntı,kaşıntı vajinit belirtisi midir?

En sık görülen belirtisi sarı-gri renkli akıntı ve özellikle cinsel ilişkiden sonra belirginleşen kötü kokudur. Bu koku çoğu durumda balık kokusuna benzer. Bu koku en sık adet kanaması sonrası ya da cinsel ilişkiyi takiben duyulur.Gardneralla vajinalis enfeksiyonu çoğu zaman herhangi bir belirti vermeyebilir.Bazen sadece cinsel ilişkide ağrı şikayeti ile kadınlar doktora başvurmaktadırlar.

Vajinit durumunda tanı nasıl konur?

Jinekolojik muayene genellikle yeterli olmaktadır. Ağır kokulu akıntının görülmesi veya mikroskop ile tespiti yeterli olmaktadır. Şüphe durumunda vajinal kültür ile inceleme yapılır.

Gebelerde ne gibi şikayetlere yol açar?

Gardnerella enfeksiyonu gebelerde sık görülür ve mutlaka tedavi edilmelidir. Şüphe durumunda vajinal kültür ile teşhis kesinleştirilir.Gebelikte gardnerella vajiniti erken doğum tehdidi, suların erken gelmesi gibi olaylara neden olabileceği gibi koryoamnionit, sezeryan sonrası endometrit gibi ciddi enfeksiyonların oluşumunda da rol oynadığı düşünülmektedir.

Vajinit tedavisi nasıl yapılır ?

Tedavisi kolaydır ve antibiyotiklere hemen cevap verir. Eş tedavisi de yapılmalıdır.
Tedavi edilmediği taktirde pelvik enfeksiyonlara sebep olabilmektedir.5 günlük antibiyotik veya fitil tedavisi yeterli olmaktadır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.