Koltuk Altı Kararması Nasıl Önlenir?

  • Genel Sağlık
  • Koltuk Altı Kararması Nasıl Önlenir? için yorumlar kapalı
  • 898 kez görüntülendi

Koltuk Altı Kararması Nasıl Önlenir?

Önlem almak her zaman tedaviden daha önemlidir. Eğer bu makaleyi, koltuk altı kararmasını nasıl önleyeceğinizi anlamak için okuyorsanız, bilmeniz gereken bazı yöntemler var.

Aşağıda koltuk altı kararması yaşamamak için veya tedavi edildikten sonra yeniden ortaya çıkmasını engellemek için kaçınılması gerekenler listelenmiştir.

Koltuk altınızı tıraş etmeyin
Tıraş etmek sadece yüzeydeki tüyleri alarak geride siyah ve çirkin bir görüntü bırakır. Ayrıca tekrar tekrar tıraş edilmesi durumunda cilt sertleşir. Bunun yerine ağda kullanabilirsiniz. Koltuk altınızı temizlemek için her zaman profesyonel yardıma başvurun. Ağdayı bir güzellik salonunda yaptırın. Ağda, tüyleri kökleri ile beraber çıkarmakla birlikte, ölü hücreleri de beraberinde çıkararak taze ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Koltuk altınızı ağda ile temizlemeye başladığınızda ilk birkaç seferde acı hissedebilirsiniz. Daha sonra vücudunuz, zihniniz ve cildiniz bu duruma alışacaktır. Eğer hassas bir cildiniz varsa, güzellik uzmanınızdan bitkisel ya da hassas ciltler için özel formüllü ağda kullanmasını isteyebilirsiniz.

Tüy dökücü krem kullanmayın
Bu ürünlerin hemen hemen hepsi cildinize zarar veren ağır kimyasallar içerirler. Deride döküntü, kaşınma, tahriş ve bazen ciddi cilt hastalıklarına yol açarlar. Uzun süreli tüy dökücü krem kullanımı cildinizde kalıcı sorunlara yol açabilir. En iyi yöntem tüyler için ağda kullanmaktır.

Elektroliz yaptırmayın
Eğer cilt rengi çok koyu olan bir kadın değilseniz, bu işlem sizde aşırı pigmentasyona yol açabilir.

Deodorant ve ter önleyici kullanmayın
Tamamen bıkamasanız da kullanımını mümkün olduğu kadar azaltın. İçeriğindeki ağır kimyasallar koltuk altı kararmasına ve sertleşmesine yol açar. Pigmentasyona neden olarak kalıcı kararmaya bile sebep olabilirler. Paraben, PEG, yapay içerik, hormonları etkileyen içerik ve antibakteriyel madde, petrokimyasallar alkol ya da aluminyum içermeyenlerini tercih edin. Hatta daha da iyisi karbonat, hindistan cevizi yağı, sandal ağacı yağı, gül suyu gibi doğal ter gidericiler kullanın.


Duş almayı aksatmayın
Özellikle sıcak havalarda. Aslında sıcak havalarda daha çok duş almalısınız. Duş almamak bakteri oluşumunu artırarak terlemeye ve pigmentasyona sebep olur. Banyo suyunuza birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Böylece gün boyunca güzel kokmakla birlikte, koltuk altı karamasını da engellemiş olursunuz.

Çok dar kıyafetler giymeyin
Mümkünse sentetik kumaştan kıyafetler giymeyin. Dar ve sentetik kumaşlar sürtünmeye yol açarak döküntü ve pigmentasyona sebep olur. Sentetik kumaşlar cildinizin nefes almasını engelleyerek terin içeride kalmasına sebep olur. Bu da bakteri oluşumuna yol açarak koltuk altı kararmasına sebep olur. Mümkün oldukça pamuklu ve cilde iyi gelen kumaşları tercih edin. Kollarınızın sürtünmeden hareket etmesine izin verecek kadar bol giyinin.

Kilonuzu kontrol altında tutun
Eğer obez iseniz kilo verin. Sadece dar kıyafetler değil, koltuk altınızda toplanan vücut yağları da sürtünmeye sebep olarak koltuk altı karamasına yol açar.

Doğum kontrol hapı kullanmayın
Ağızdan alınan haplardan başka kullanabileceğiniz yöntemler mevcuttur. Bu haplar hormon dengesizliğine yol açarak koltuk altı kararmasına sebep olabilir.

Hijyen kurallarını görmezden gelmeyin
Koltuk altınızı yeterli miktarda temizlemediğinizde burada biriken ölü hücreler yumrulara ve siyah noktalara sebep olur. Koltuk altınızı düzenli olarak ovun. Bununla birlikte, koltuk altını ovarak temizlerken dikkatli olun. Çünkü burası ince bir deri tabakasıdır ve sert yöntemler iz ve yaralara sebep olabilir.

Diyabetinizin kontrolden çıkmasına izin vermeyin
Eğer tip 2 diyabetten muzdaripseniz, yüksek miktardaki insülin, pigmentasyona sebep olan deri hücrelerinin artmasına sebep olarak renk değişikliğine yol açar.

Koltuk altı kararmasına iyi gelen yöntemlerle ilgili şu ayrıntılı makaleyi inceleyebilirsiniz: Koltuk Altı Kararması Neden Olur, Nasıl Geçer?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.