Kolanın Zararları Nelerdir

  • SAĞLIKLI BESLENME
  • Kolanın Zararları Nelerdir için yorumlar kapalı
  • 1.219 kez görüntülendi

Kolanın Zararları Nelerdir

Kola özellikle atıştırma ve yemek aralarında hemen hemen herkesin kullandığı bir içecek türüdür. 1 litre kolada 400 kaloriye eşdeğer şeker, 0,15 kafein, değişken miktarlarda renk verici maddeler, kola özü ve en önemlisi fosforik asit bulunmaktadır.

Yapılan araştırmalarda özellikle çocukluk çağı olmak üzere büyük yaş gruplarında da kilo alma ile kola arasında önemli bir bağ olduğu ortaya çıkmıştır. Kolalı içecekler kan şekerinin hızla yükselmesine sebep olur. Bu yüzden vücuttaki insülin hormonunu arttırarak vücudun yağ depolamasını sağlar. Ve şişkanlık riskini tetikler.

Kolalı içeceklerin en önemli kolanın zararlarının etkisi kemikler üzerinde oluşmaktadır. Kolada bulunan yüksek miktardaki fosfor kan fosforunu yükselterek kemiklerden kalsiyumu kemiren paratiroid hormonu düzeyi arttırır. Bir süre sonra kalsiyumu azalan kemiklerin sağlamlığını yitirdiği görülmüştür. Bu konuyla ilgili olarak, Amerika’da kolalı içecek alışkanlığının liseli kızlarda kemik kırılması sıklığını üç kat daha arttırdığını gösteren bir araştırma raporu yayınlanmıştır.

Kolanın vücudumuzda yarattıklarını 1 saat içine yayarsak ortaya şöyle bir tablo çıkıyor
İlk 10 dakika: Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı (10 çay kaşığı kadar) vücudunuza girmiş olur. İçinde barındırdığı fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20. Dakika: Kan şekeriniz ani yükselme gösterir, yüksek oranda insülin patlamasına sebep olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek depolar. Bu sadece birkaç dakika içerisinde olur.

40. Dakika: Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur. Göz bebekleriniz büyür. Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Kan basıncınız yükselir ve karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar.

60. Dakika: Tuvalet ihtiyacı hissedersiniz. Bu da vücuttaki kalsiyum, çinko ve magnezyumun idrar yoluyla dışarı atılmasına sebep olur. Oysa bunlar vücudumuza gerekli olan minerallerdir. Zaman geçtikçe vücut tekrar şeker ihtiyacı hissetmeye başlayacaktır. Kendinizi bitkin ve halsiz hissedeceksiniz. Çünkü 1 saatin sonunda vücudunuza aldığınız kola sayesinde bütün su dışarı atıldığından tekrar susuzluk hissedeceksiniz. Buna bağlı olarak tekrar kola içme ihtiyacı hissedeceksiniz. Vücudunuzda yarattığı tahribatı düşünerek bu istekten vazgeçmenin yolunu kendinize aşılamalısınız.

Kola Hakkında Birkaç Önemli Bilgi
-Bir bardak kolada 32 küp şeker vardır.
-Kolanın rengi meyan kökü bitkisinden elde edilir. Fareleri en çok meyan kökü tarlalarında görebilirsiniz.
-Bazı araştırmalara göre meyan kötü tarlalarındaki tarım araçları bitkiyle birlikte fareleri de toplamaktadır.
-Bir bardak kolanın içine bir kemik parçası atıp 3-4 gün beklettiğinizde kemiğin lastik gibi eridiğini göreceksiniz.
-Ayrıca kolanın tuvalet ve banyo temizlemede ne kadar iyi bir parlatıcı ve temizleyici olduğunu bir çoğunuz bilirsiniz.

Bu yazı kolanın zararları, kolanın yapılışı, kolanın içindekiler, kolanın yapımı, kolanın faydaları, kolanın içinde ne var, kolanın içindeki maddeler, kolanın sırrı, kolanın zararları nelerdir konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

kolanın içindekiler, kolanın zararları, colanın içindekiler, kolanın yapılışı, kolanın içindekiler nelerdir, kolanin yapimi, kolanın zararları nelerdir, kolanın içindekiler ve zararları, kolanın içindeki maddeler, kola içindekiler

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.