Kış Aylarında Görülen Hastalıklar Nelerdir Nasıl Tedavi Edilirler?

  • Genel Sağlık
  • Kış Aylarında Görülen Hastalıklar Nelerdir Nasıl Tedavi Edilirler? için yorumlar kapalı
  • 1.012 kez görüntülendi

Kış Aylarında Görülen Hastalıklar Nelerdir Nasıl Tedavi Edilirler?

Kış mevsiminin içinde olduğumuz bu günlerde kış hastalıkları olarak bilinen birçok hastalık, kendisini yavaş yavaş göstermektedir. Bugünkü yazımızda kış hastalıkları nelerdir? Kış hastalıkları nasıl tedavi edilir? Konularında ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri bulabileceksiniz. İşte en bilindik kış hastalıkları ve tedavileri:

Grip

Grip, yüksek ateşle başlayan, boğaz ve baş ağrısı ile devam eden bir kış hastalığı olu burun akıntısı ve öksürük ile kendisini göstermektedir. Yoğun yorgunluk hissi yaratan grip, çok sık karşılaşılan bir kış hastalığı olsa da bazı durumlarsa önlem alınmadığı takdirde ölümcül sonuçlar da doğurabilir. Gripten korunma yolu ise grip aşısı başta olmak üzere dinlenmek ve bol su içmektir.

Boğaz Enfeksiyonları

Boğaz enfeksiyonları da kış ayalarında çok sık görülen bir hastalık olup, yüksek ateş, yutkunma zorluğu, baş ve boğaz ağrısı gibi sorunlara yol açabilir. Öksürük, kusma ve karın ağrısına neden olan boğaz enfeksiyonlarında beta mikrobu tespit edilmesi halinde antibiyotik kullanımı gereklidir. Antibiyotiğin kullanılmaması halinde beta mikrobu, kalp ve böbrek hastalıklarına yol açabilmektedir.

Zatürre

Zatürre, yüksek ateş ve balgamlı öksürükle kendini gösteren bir kış hastalığı olup akciğer dokusuna ciddi zararlar verebilen bir hastalıktır. Birçok bakteri ve virüsün yol açtığı bu hastalık, erken tedavi edilmezse ölümlere yol açmaktadır. Bu yüzden tedavisi için ilk olarak doktora başvurulmalıdır.

Bronşit ve Bronşiolit

Bronşit ve bronşiolit, bir alt solunum yolu hastalığıdır. Bu hastalık, akciğer ağacı olarak da anılan solunum yolları dalcıklarının virüs ve bakteriler tarafından iltihaplanması ile meydana gelir. Bronşit, akciğerde büyük hava yolları hastalığı iken; bronşiolit, küçük hava yolları hastalığının adıdır. Öksürük ve hırıltılı bir solunum şekli ile kendini gösteren bu hastalık önlem alınmadığı takdirde zatürreye neden olabilmektedir.

Sinüzit

Kış hastalıklarının önemli bir unsuru olan sinüzit birçok insanın korkulu rüyasıdır. Üst solunum enfeksiyonu sonrası geçemeyen koyu kıvamlı burun akıntısı, baş ve eklem ağrıları, mide bulantısı gibi şikayetler sinüzit ile birlikte kendisini gösterir.

Kış Hastalıklarından Korunma Yolları

Kış hastalıklarının tedavisi genellikle doğal yöntemler ile mümkündür. Bununla birlikte kış hastalıklarından korunma yolları şu şekildedir:

  • Dağlıklı ve dengeli beslenme,
  • Uygu düzenine sahip olmak, yeteri kadar uyuyup dinlenmek,
  • Gazlı içeceklerden uzak durmak ve yeteri kadar su tüketmek,
  • Meyve ve sebzeleri bol miktarda tüketmek, haftada en az iki öğün balık yemek,
  • Tokalaşmak ve öpüşmek yerine baş selamı ile karşımızdakini selamlamak,
  • Kapalı ve kalabalık ortamlar yerine açık ve kalabalık olmayan yerleri tercih etmek,
  • Elleri fırsat buldukça yıkamak, elleri ağza, burna ve vücuda temas ettirmemek,
  • Kullanılan klimaların düzenli olarak bakımını yaptırmak,
  • Çok kalın veya çok ince giysiler giyinmemek. Ortama uygun olan giyim şekli tercih edilmelidir.
  • Doktorunuzun uygun görmesi halinde grip aşısı yaptırmak.

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.