Karın Ağrısı Neden Olur Nasıl Geçer

  • Genel Sağlık
  • Karın Ağrısı Neden Olur Nasıl Geçer için yorumlar kapalı
  • 976 kez görüntülendi

Karın Ağrısı Neden Olur Nasıl Geçer

Karın ağrısı hemen hemen herkesin başına gelen ve birçok nedeni olan bir rahatsızlıktır. Karın ağrılarının sebeplerinin ve nedenlerinin tam olarak tespit edilmesi karın ağrısının kesin çözümü için oldukça önemlidir.

Nedeni belli olmayan karın ağrıları uzun süre geçmezken sebebi belirlenen karın ağrısının tedavisi kolayca yapılabilmektedir. Karın ağrısının tedavisinin kolay olması için isterseniz ilk önce karın ağrısına nelerin yol açtığını öğrenelim.

Karın Ağrısına Neden Olan Hastalıklar Nelerdir?
Karın ağrısının sebepleri araştırıldığında birbirinden farklı nedenler ortaya çıkabilir:

Akut Gastroenterit: Genelde çocuklarda görülen karın ağrısı sebebidir. Rotavirüs gibi bazı virüslerin ya da birtakım bakterilerin sebep olduğu mide bağırsak enfeksiyonlarıdır. Karın ağrısının yanında ishal, kusma ve ateş şikâyetleri görülür.

Apandisit: Çocuklarda öncelikle göbek etrafında başlayan karın ağrısı, saatler ilerledikçe karının sağ alt kısmına yerleşir. Çocuk bu sıralarda hiç bir şey yiyemez ve kusmaya başlar. Akabinde yürüyemez, iki büklüm yatarak hareketsiz kalır.

Kabızlık: Kabızlık sorunu yaşayan kişilerin, özellikle çocukların en sık yaşadığı sıkıntı karın ağrısıdır.

Gaz sancısı: Karın ağrısının en bilindik sebeplerinden biri de şiddetli gaz sancıdır. Kişi gaz çıkardığı anda karın ağrısı anında geçer.

Gıda zehirlenmesi: Kişi besin zehirlenmesi yaşadığı zaman şiddetli karın ağrısı duyar. Balık, tavuk, mayonez gibi bazı gıdalardan zehirlenen kişiler birkaç saat içinde şiddetli karın ağrısı çekmeye başlarlar.

Bağırsak tıkanıklığı: Karın ağrısına sebep olan en tehlikeli sebeplerden biri de bağırsak tıkanmasıdır. Bağırsak tıkanmasına bağlı karın ağrısında, kişi sarı, yeşil kusmaya başlar.

İdrar Yolu Enfeksiyonu: Karın ağrısı sebeplerinden biri de idrar yollarındaki enfeksiyonlardır. İdrar yollarındaki enfeksiyonlar tedavi edildiğinde karın ağrısı da otomatikman yok olur.

Ülser: Mide bölgesinde yanıcı bir ağrı olur ve bu ağrı karnın tamamına zaman zaman yayılabilir. Kanlı gaita görülmesi, karın ağrısının yanında görülen belirtidir.

Jinekolojik sebepler: Kadınlarda adet sancısı, karın ağrısının en sık rastlanılan sebeplerinden biridir.

Karın Ağrısında Ne Zaman Doktora Başvurmak Gerekir?
* Şayet karın ağrısı 12 saat ile 24 saat olmasına rağmen hala devam ediyorsa doktora gidilmelidir.
* Karın ağrısı, göbek çevresi dışında, karnın sağ alt kısmına, apandisit bölgesine sıçrarsa vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir.
* Kusma 12 ila 24 saat geçmesine rağmen devam ediyorsa ve bu kusma kanlı, sarı yeşil bir hal almış ise kesinlikle doktora gidilmelidir.

Karın Ağrısı Tedavisi
Karın ağrısının tedavi edilmesi için, karın ağrısı nedeninin ne olduğu tespit edilmelidir. Bunun içinde öncelikle karın ağrısının sebebinin belirlenmesi için gerekli tahlilleri, testleri, röntgen filmlerini çektirmeniz gerekir.

Karın ağrısının sebeplerini ve tedavisini uzmanımızın videosundan izlemek isterseniz buyrun.

Bu yazı karın ağrısına ne iyi gelir, karın ağrısını nasıl geçer, karın ağrısı tedavisi, karın ağrısı nedir, karın ağrısı nedenleri, karın ağrısına hangi bölüm bakar, karın ağrısı için dua, karın ağrısı için ne yapılır, karın ağrısı nasıl tedavi edilir konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

karın ağrısı için dua, karın ağrısı nasıl geçer, karın ağrısı için ne yapılır, karın agrısı duası, siddetli karın agrısı nasıl geçer, karın ağrısı ve kusmaya ne iyi gelir, karin agrisi neden olur, karn ars nedenleri, karın agrısına dua, gaz agrisi nasil gecer

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.