Karaciğer Hasarının Belirtileri ve Doğal Tedavi Önerileri !

  • ALTERNATİFTIP
  • Karaciğer Hasarının Belirtileri ve Doğal Tedavi Önerileri ! için yorumlar kapalı
  • 896 kez görüntülendi

Karaciğer Hasarının Belirtileri ve Doğal Tedavi Önerileri !

Karaciğerimiz karın sağ üst kısmında bulunan ve kısmen kaburga ile korunan hayati bir organdır. Karaciğer bedensel işlevi için sayısız önem taşır. Kandan zararlı toksinleri temizler, vücudun enerji ihtiyacını karşılar ve sindirim için safra üretir. Bu nedenle, karaciğer hasarının belirtilerini tanımak ve karaciğere dikkat etmek çok önemlidir.
Uzmanlar, 100’den fazla karaciğer hastalığının olduğunu ve bunların her biri farklı elirti verdiğini açıklıyorlar. Hepatit, karaciğer sirozu ve alkoln sebep olduğu karaciğer hastalığı ve karaciğerde yağlanma hastalığı bunlardan sadece bir kaçıdır.

Hasar görmüş Karaciğerin erken belirtileri ise ;

1. Mide Bulantısı

Bulantı ve kusma en sık karşılaşılan belirtilerden biridir. Bununla birlikte, bu semptomlar genellikle gıda zehirlenmesi, dolaşım hastalığı, migren, baş dönmesi, kusma, depresyon,erken hamilelik ve böbrek sorunlarını taklit edebilir . Karaciğer hasarına sahip hastalar genellikle karaciğerin toksinleri yok etme kabiliyeti azaldığı için kalıcı mide bulantısı gibi belirtiler yaşar. Bununla birlikte, mide bulantısı, metabolizma ve sindirimdeki sürekli değişimlerden kaynaklanabilir. Böyle belirtilerle karşılaşırsanız, bir doktora danışmalısınız.


2. Genel Zayıflık ve Yorgunluk

Hasar görmüş karaciğerin erken belirtilerinden biri yorgun ve zayıf hissetmektir. Karaciğer hasar gördüğünde vücudumuz daha sıklıkla çalışır ve bu nedenle daha fazla dinlenme ihtiyacı duyar. Bu, kandaki toksinlerin karaciğer tarafından giderilememesi nedeniyle olur. Bu belirtilerin bazılarını fark ederseniz derhal doktorunuzu ziyaret edin.

3. İştah kaybı

Yeterli miktarda safra neticesi olarak iştah kaybı meydana gelir. Bu aslında yağ sindirimine yardımcı olur. Yiyeceklerin sindirilmemesi durumunda, iştah kaybına ve önemli kilo kaybına neden olabilir.

4. Sindirim Problemleri

Karaciğer safra üretir ve bu sindirim sisteminin düzenli işlemi için gereklidir. Hasar gördüğünde, ishal ve hazımsızlık artışı görülebilir. Buna ek olarak, safra eksikliği varsa, hasta safra taşı, irritabl bağırsak sendromu, yağlı gıda intoleransı, alkol intoleransı, abdominal şişkinlik ve kabızlık yaşayabilir.

5. Kabızlık

Safra eksikliği durumunda, dışkı rengi değişebilir. Her zamanki kahverengi rengi yerine, kil renkli, gri-sarı renkte olabilir. Bu renk kalıcı değilse – muhtemelen tehlikeli değildir. Bununla birlikte, eğer bu sabit hale gelirse, tıbbi yardım istemek gereklidir.

6. İdrar renginde değişiklik

İdrar renginde belirli değişiklikler fark etmeniz durumunda, karaciğer hasarına işaret edebileceğinin farkında olmalısınız. Yani kandaki artmış bilirubin düzeyleri idrarın turuncu, kahverengi odasına dönüşmesine neden olur. Karaciğeriniz bertaraf edemediğinden bu seviyelerde bilirubin artar, bu durumda böbrekler tarafından ortadan kaldırılır.

7. Sarılık

Sarılık, gözlerin, dilin, parmak uçlarının ve cildin rengi sarılaştığı zaman ortaya çıkan tıbbi bir durumdur. Kan dolaşımındaki bilirubin seviyeleri artarsa ​​olur. Bu durum, pankreas veya safra kesesi ile ilgili sorunlara işaret edebilir. Bazı zorluklar fark edince doktora danışmanız önerilir.

8. Karın ağrısı ve kramplar

Karnın alt kısmında kramp veya ağrı hissederseniz veya özellikle şişkinlik hissederseniz bu karaciğerdeki olumsuz bir duruma işaret edebilir. Asit, karaciğer hasarının erken belirtilerinden biridir ve karın boşluğunda sıvı birikimidir. Ayrıca, portal hipertansiyon (karın damarlarında ve atardamarlarında yüksek tansiyon), karaciğer hastalığının bir sonucudur.

9. Artmış Cilt Kaşıntısı

Karaciğer yetmezliği olması durumunda cilt normalden çok daha duyarlıdır ve çoğunlukla kaşıntı ,döküntü ve dokunmaya aşırı duyarlıdır. Buna ek olarak, damarların görünürlüğünde artış ve çürükler olabilir. Cildin nemli tutulması yararlı olmasına rağmen, karaciğer sorunu çözülene kadar sorun ortadan kalkmaz.

10 .Vücudun sıvı tutması

Bu durum ayak bileği ,ayaklarda erken uyarı işaretlerden biridir. Sıvı tutulumuna hormonal dengesizlik, lenfatik hastalık, kalp yetmezliği veya böbrek problemleri neden olabilir.
Bazı karaciğer vakalarında hasar görmüş karaciğer hormonal dengesizliğe yol açar. Bunun bir sonucu olarak, erkeklerde göğüsler büyüyebilir ve libido kaybından muzdarip olabilir.

Karaciğer rahatsızlığı için evde uygulayabileceğiniz doğal tedavi için karaciğeri temizleyici gıdalar tüketin.

* Sarımsak, greyfurt, elma, brokoli, zerdeçal, ceviz, limon, avokado,marul,salatalık ,pancar ve havuç tüketin.

* Tuz alımınızı azaltın.

* Hayvansal protein alımınızı azaltın.

* Egzersiz yapın.

* Günde en az 2 bardak yeşil çay tüketin.

* C vitamini bakımından zengin gıdalar tüketiniz.

Eğer vücudunuzda olağandışı değişiklikler fark ederseniz, mutlaka bir Doktora danışmanız çok önemlidir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.