Kanser: Dikkate Alınması Gereken Doğal Tedaviler

  • ALTERNATİFTIP, KANSER
  • Kanser: Dikkate Alınması Gereken Doğal Tedaviler için yorumlar kapalı
  • 1.209 kez görüntülendi

Kanser: Dikkate Alınması Gereken Doğal Tedaviler

Aynı zamanda malignite de denilen kanser, vücuttaki hücrelerin anormal büyümesidir. Dünyada en sık görülen ikinci ölüm nedenidir, kalp hastalığı ilkdir.

Meme, akciğer, cilt kanseri vb. Dahil 100’den fazla kanser türü vardır. Belirtiler ve semptomlar kanser türüne bağlı olarak değişebilir. Ve hastalık ölümcül olsa da, erken bir aşamada tespit edilirse tedavi edilebilir.

Fakat Kanseri Tedavi Etmek Neden Bu Kadar Zor?

Çünkü bu karmaşık bir hastalık. 100’den fazla kanser türü var ve hepsini öldürecek sihirli bir mermimiz yok. Bunların çoğu için, tedaviler genellikle tümörlerin çıkarılması için cerrahi bir kombinasyonunu, geride kalan kanserli hücreleri öldürmek için radyasyon ve kemoterapiyi içerir. Çoğu durumda, bu tedaviler etkilidir ve hasta kansız hale gelir, ancak yüzde 100 etkili değildir.

“ Önleme tedaviden daha iyidir ” alıntılarına çok aşinayız.  Buna rağmen, hastalığı tamamen tedavi edemiyoruz, en azından birincil evreden yayılmasını önleyebiliriz. Eğer henüz bilmiyorsak, bu ölümcül hastalığın belirti ve semptomlarını öğrenebiliriz.

Belirti ve bulgular :

  1. İştah kaybı :Bu hastalarda iştahsızlık yaygındır. Daha az aç hissetmeye başlarsınız ve karnınız doludur.
  2. Dışkıda kan : Kaka yaparken kan olması bağırsak veya kolon kanseri belirtilerini gösterebilir. Dışkıda kan görürseniz, hemen doktora danışmalısınız.
  3. Açıklanamayan kilo kaybı:Birdenbire kilo kaybetmek kolon kanseri belirtisi olabilir. Genellikle hastalığın ilk göze çarpan belirtisidir.
  4. Yorgunluk:Yorgunluk, belirli bir nedeni olmayan, sürekli bir halsizlik ve halsizlik halidir. Birisinin bu şeyi tecrübe etmesinin birçok nedeni vardır. Birçok sağlık problemiyle ilişkilidir. Ancak aşırı yorgunluk, bu ölümcül hastalığın olası bir belirtisi olabilir.
  5. Karın krampları : Mide kanseri, karın bölgesinde şişlik veya sıvı birikmesine neden olabilir.
  6. Kalıcı öksürük: Akciğer kanserinin erken belirtileri, akciğerin hangi bölümünün etkilendiğine bağlı olarak şiddetli öksürük veya nefes darlığı olabilir. Hastalık geliştikçe, bu semptomlar daha yoğun hale gelir. Ayrıca göğsünde biraz ağrı hissetmeye başlayabilirsiniz. Ağrı, bir tümörün sinirleriniz üzerindeki baskısından kaynaklanıyor olabilir.
  7. Vücut yapısındaki değişim:Bu hastalık vücutta fiziksel değişikliklere neden olabilir. Göğüs büyüklüğü ve şeklindeki değişiklik veya iyileşmeyen bir ağrı gibi cilt değişiklikleri olabilir. Saç dökülmesi bir başka belirtidir.

Bu Hastalıkla Mücadele Eden 7 Gıda:

1. Havuç:

Havuç, A-C, K, K, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum vs. gibi antioksidan, kanser önleyici ve bağışıklık arttırıcı özellikler taşıyan çok çeşitli temel besinleri içerir. Araştırmalar düzenli olarak havuç tüketiminin prostat, akciğer ve mide kanseri riskinin azalmasına neden olabileceğini bulmuştur.

2. Fasulye:

Kanser riskini önlediği bilinen çeşitli maddeler vardır ve bu inanılmaz bir bileşen fasulyedir. Fasulye, Meme, Prostat, Kolorektal, böbrek ve Gastrik kanser olmak üzere 5 çeşit kanseri önlediği bilinmektedir.

3. Ispanak:

Bu ince yeşil yapraklı sebzenin kalorisi düşük olmasına rağmen, vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve enzimler bakımından son derece zengin olduğu için inanılmaz sağlık yararları sunar. Ispanak ayrıca vücuttaki kanserojenleri etkisiz hale getirmeye ve tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olan antibakteriyel ve antiviral özellikler içerir.

4. Domatesler:

Domates, iyi bir A, C ve E Vitamini kaynağıdır ve bu vitaminlerin kansere zarar vermeyen serbest radikallerin düşmanları olduğu düşünülmektedir. Sadece kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda kanserle de savaşan antioksidan olan likopen içerirler.

5. Zerdeçal:

Zerdeçal, iyileştirici özellikleri ile bilinen bir baharattır. Antienflamatuar, analjezik ve antibakteriyel özelliklere sahip aktif bir bileşen olan kurkumin içerir  . Bu bileşen, akciğer, meme ve prostat kanseri hücrelerinin büyümesinin yavaşlatılmasında etkili olduğunu göstermiştir.

5. Brokoli:

Brokoli, doğal olarak hastalıkla savaşan bir bitki bileşiği olan sülforaphane içerir. Bu, sık sık tüketmeniz gereken bir süper besindir. Ancak, mikrodalga olmadığından emin olmanız gerekir. Bir çalışma, mikrodalga fırını yapan brocolli’nin flavenoidlerinin yaklaşık yüzde 95’ini tahrip ettiğini gösterdi. Öyleyse ya buğulayın ya da çorba ve salatalara ekleyin.

6. Yeşil Çay:

Yeşil çayın sağlığa sayısız faydalarını duymuş olmalısınız. Metabolizmanın iyileştirildiği ve bağışıklık sistemi fonksiyonunun uyarıldığı bilinmektedir. Ama kimsenin sana söylemediği bir şey var. Yeşil çay aslında süper bir kanser savaşçısı gibi davranıyor! Evet. Spesifik olarak, kateşinler adı verilen yeşil çay polifenollerinin  , kanser hücrelerinin ölümüne neden olmaktan  sorumlu olduğuna inanılmaktadır.

7. Çiğ Sarımsak:

Sarımsak , hastalığın etkili bir inhibitörü olan bir biyo-aktif bileşen  allisin içerir. Bu bileşenler, tümör hücrelerinin büyümesini önler.

Birkaç yıl boyunca, diyetlerinde düzenli olarak sarımsak tüketen kişiler, vücutlarında% 30 daha az kanser riski taşıyorlardı.

En iyi faydaları elde etmek için, çiğ sarımsakları doğrayın, kıyın veya ezin. Sarımsakları pişirdikten sonra doğraymayın çünkü güçlü antioksidan özelliklerinin çoğunu kaybeder.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.