Kalsiyum Eksikliği Belirtileri ve Doğal Tedavi Yöntemleri !

  • ALTERNATİFTIP
  • Kalsiyum Eksikliği Belirtileri ve Doğal Tedavi Yöntemleri ! için yorumlar kapalı
  • 1.195 kez görüntülendi

Kalsiyum Eksikliği Belirtileri ve Doğal Tedavi Yöntemleri !

Kalsiyum vücudunuzdaki en önemli besleyici vitaminlerden biridir. Kanda, kaslarda ve diğer dokulardada bulunan  kalsiyumun yaklaşık yüzde 99’u kemiklerde ve dişlerinizde saklanır.Vücut, minerali, sinir sistemi yoluyla önemli mesajlar göndermeyi de içeren birçok önemli fonksiyonu yerine getirmek için kullanır.

Kalsiyum eksikliği, özellikle yaşlılar ve menopoz sonrası kadınlar arasında dünyada yaygın bir sağlık problemidir. Ayrıca çocukların sağlıklı gelişimini de etkileyebilir.Eksikliğine birçok faktör katkıda bulunabilir. Çoğunlukla diyetinizde yeterli kalsiyum bulunmaması, yaşlanma, düşük D vitamini seviyeleri ve vücuttaki hormonal değişikliklerden kaynaklanmaktadır.Sorun şiddetlenene kadar insanlar genellikle kalsiyum eksikliğinin uyarı işaretlerini görmezden gelir. Bu işaretlerin farkında olmak önemlidir, çünkü sorunu erken bulmak sizi gelecekteki komplikasyonlardan kurtarabilir. Basit bir kan testi ile doktorunuz kalsiyum seviyenizi kontrol edebilir.

Kalsiyum eksikliği riskinizi azaltmak için, yediğiniz yiyeceklerden günlük önerilen kalsiyum miktarını tüketmelisiniz. Gerekirse, doktorunuza danıştıktan sonra kalsiyum takviyeleri alabilirsiniz.

Vücudunuda kalsiyum eksikliği olabileceği  bazı uyarı işaretleri ise :

1.Kas Ağrıları ve Krampları

Kalsiyum eksikliğinin en yaygın semptomlarından biri kas ağrıları ve kramplardır. Yeterli kalsiyum eksikliği, sinir hücrelerinin ekstra duyarlı hale gelmesine ve ani kas krampına ve ağrıya yol açmasına neden olur. Aynı sebeple, kontrolsüz kas kasılması ellerde ve bacaklardaki uyuşma ve karıncalanma hissi ortaya çıkarabilir.
Dahası, düşük bir kalsiyum seviyesi, sinir sistemini bozabilir, bu da sinirlerin işlevselliğini etkiler. Düzgün nemlendirme ve yeterli hemoglobin seviyesine rağmen kas krampları ve ağrıları düzenli olarak yaşıyorsanız, kalsiyum seviyenizi kontrol etmenin zamanı geldi.

2.Zayıf Kemikler

Vücutta yetersiz kalsiyum, kemiklerin sağlığını etkileyebilir. Mineral, kemik yapımı ve onları kuvvetlendirmek için çok önemlidir .

Düşük kalsiyum ile kemiklerin zayıflaması muhtemel olup, osteoporoza ve kırıklara duyarlılığı arttırır. Uzun vadede, zayıf kemikler aynı zamanda bir kişinin boy ve genel gücünü de etkileyebilir. Bu nedenle ebeveynler, özellikle de büyümekte olan yıllarında, çocuklarının kalsiyum bakımından zengin gıdaları yemesine dikkat etmelidir.
Yeterli miktarda kalsiyum almadığınızda, vücut normal hücrenin fonksiyonunu sağlamak için kemiklerinizdeki kalsiyumu kullanmaya başlar.
Yaşlanan insanlar, özellikle menopozdan sonra kadınlar, yaşla birlikte ortaya çıkan kemik kaybı ve kırıkları önlemek için kalsiyum takviyesi almayı düşünmelidirler.


3.Zayıf Dişler

Kalsiyum eksikliği dişlerde probleme sebep olabilir. Kalsiyum dişlerin önemli bir bileşenidir; Dolayısıyla eksikliği çocuklarda gecikmiş ve kusurlu diş oluşumuna neden olabilir. Yetişkinler daha sık diş çürümesi ve diğer sözlü sorunlarla karşılaşabilirler. Bir araştırmada, hem kalsiyum hem de D vitamini takviyelerinin yaşlılarda diş kaybını azaltmaya yardımcı olduğunu belirtiliyor.

4.Sık Hastalanma
Vücutta  kalsiyum eksikliği  virüslere, bakterilere, mayalara ve mantarlara karşı savaşmak sağlıklı bir bağışıklık sisteminin korunmak için çok gereklidir. Bu nedenle kalsiyum eksikliği olan kişilerin  soğuk algınlığı ve enfeksiyonlardan mustarip olma ihtimalleri daha yüksektir. Ayrıca kalsiyum, kandaki oksijen seviyesini artıran en önemli alkali minerallerden biridir. Bakteri ve mantarlar alkalin bir atmosferde hayatta kalamazlar. Ayrıca yaraların ve yaraların iyileşme sürecini de destekler.Bir çalışmada, bilim adamları, ilk kez, yaralanma veya ameliyat sonrasında iyileşme sürecini hızlandırmak için hasar görmüş dokuları onarmada kalsiyumunun  gerekli  olduğu bulundu.

5.Kilo Verme Güçlüğü
Sağlıklı vücut ağırlığı için yeterli miktarda kalsiyumun alınması önemlidir. Aslında, çoğu obez insanın önerilen günlük kalsiyuma izin vermediği saptanmıştır. Kilo vermek için mücadele ediyorsanız , bu, kalsiyum eksikliğinden kaynaklanabilir .
Bir araştırmada, diyetteki kalsiyumun enerji metabolizmasının düzenlenmesinde kilo kaybını hızlandırdığı, düşük kalsiyumlu diyetlerin ise kilo ve yağ artışını zayıflattığını belirtti ve kalsiyum tüketiminin artırılmasının, kilo kaybını hafiflettiğini, ancak yalnızca diyetleri kalsiyum yetersiz olan insanlarda vurgulanmaktadır.

6.Uyku Problemleri
Gece boyunca uyuyamamak ve birkaç gün süren uyku eksikliği iyi bir işaret değildir. Arkasında birçok olası neden olabilir ve kalsiyum eksikliği bunlardan sadece bir tanesidir. Melatonin üretiminde kalsiyum yardımcı maddeleri olan uyku hormonu vücudun uyku-uyanıklık döngüsünün korunmasına yardımcı olur. Bu uyku hormonu, gece uykunuza yardımcı olmak için doğal olarak artar.
Vücutta kalsiyum eksikliği olduğunda, melatonin üretimi engellenir. Ayrıca, kalsiyum aynı zamanda doğal gevşetici olarak da çalışır.Eğer  uykuda sorun varsa  kalsiyum seviyesi kontrolden geç uyku yardımları ulaşmadan, dinlenmiş hissetmeye uykuda yeterince uzun kalma. Yatmadan önce bir bardak sıcak süt içmek bile uykuyu teşvik edebilir.

Kalsiyum eksikliğini gidermek için ;

Diyetinizde, yağsız süt, süt ürünleri, koyu yeşil yapraklı yeşil sebzeler,  tahıllar, narenciye  ve soya ürünleri gibi kalsiyum bakımından zengin yiyecekler içerdiğinden emin olun. Bir takviye almayı düşünüyorsanız doğru dozaj için doktorunuza danışın.
D vitamini, kandaki kalsiyumun düzenlenmesine yardımcı olduğundan, D vitamini bakımından zengin gıdaları diyetinize eklediğinizden emin olun. Ayrıca, vücudunuzun vitamin D’yi üretmesine yardımcı olmak için sabah güneş ışığından 15 dakika boyunca yararlanın.
Magnezyum, kalsiyum tutulumuna yardımcı olduğundan, günlük olarak magnezyumdan zengin yiyecekler yiyin. Ispanak, balık, şalgam, deniz sebzeleri, yeşil fasulye, tam tahıl, kabak çekirdeği ve susam tohumu, iyi bir magnezyum kaynağıdır.
Soda, kafein ve fazla miktarda sodyum alımı, kalsiyumun emilimine müdahale edebilir, bu nedenle onları azar azar tüketin veya tamamen tüketmeyin.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.