Kalp Krizini Tetikleyebilecek 5 Yiyecek

Kalp Krizini Tetikleyebilecek 5 Yiyecek

Kalp krizi, kalp felci, kan şekerinin yükselmesi, hipertansiyon gibi sayısız rahatsızlık bizi hiçbir uyarıda bulunmadan saldırdıkları için inancın ötesinde korkutup korkutuyor.

Görüyorsunuz, beyin, akciğerler, kalp veya böbrekler gibi önemli organlara bağlı olan kan damarlarımız kan pıhtıları tarafından bloke edildiğinde veya patladığında, tüm beyin ve vücut hücrelerimiz oksijenden ve gerekli besinlerden mahrum kalır. Ve bu kan pıhtıları, sağlıksız gıda seçimlerinden başka hiçbir nedenden dolayı ortaya çıkmaz.

İşte kalp felci risk faktörlerine büyük ölçüde katkıda bulunan beş sağlıksız gıda seçeneği:

1. Diyet Soda

Hepimiz bir kilo verme diyetine başlamanın ilk ritüelinin şekerle dolu sayısız içeceği diyet soda ile değiştirmek olduğuna inanıyoruz , değil mi? Sağlıklı bir seçenek gibi görünebilir, ancak beslenme uzmanlarına ve araştırmacılara göre, aslında kalp felci risk faktörlerinin artmasına en büyük katkılardan biridir.

Neden Sağlıksız?

Yaklaşık 2500 kişinin yaşam tarzını ve diyetlerini inceleyen bir araştırma, her gün diyet soda içenlerin kalp felci gelişme riskini% 48 oranında artırdığını ortaya koydu. Ayrıca, her gün diyet gazlı içecekler içenlerin, diyet soda tüketmeyenlere kıyasla% 60 daha fazla felç, koroner arter hastalığı ve kalp krizi geçirme oranına sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmacılar, diyet gazlı içeceklerin kalp felci risk faktörlerine nasıl katkıda bulunduğunu anlatan kesin nedeni henüz tam olarak belirleyemediler, ancak hem tıp uzmanları hem de beslenme uzmanları bunlardan kaçınmamızı tavsiye ediyor.

Nasıl düzeltebilirsin?

Su, taze smoothie, sebze suları, meyve suları, buzlu çay, nane margarita, limonata veya hindistancevizi sütü gibi doğal içeceklerle tüm soda arzunuzu gidermek her zaman en iyisidir.

2. İşlenmiş ve Füme Etler

Tütsülenmiş tavuk veya hindi sandviçleri, sosisli sandviçler, pastırma, sosisler ve domuz pastırması gibi işlenmiş ve tütsülenmiş et çeşitleri için tüm sağlıksız arzularınıza bir son vermenin zamanı geldi.

Neden sağlıksızlar?

En sevdiğimiz işlenmiş ve tütsülenmiş etlerimizin kalp felci riskini bir değil, iki tehlikeli şekilde artırdığı ortaya çıktı. İlk olarak, bu işlenmiş etlerin korunması, kalp felçlerinin doğrudan bağlantılı nedenlerinden biri olan sodyum açısından zengin olmalarını gerektirir. İkinci olarak, bu işlenmiş etlerin ekşimesini veya bayatlamasını önlemek için gerekli olan sayısız zararlı koruyucuya daldırılırlar.

Bu zararlı koruyuculardan ikisi, aşırı derecede araştırılan ve arterlerin aşırı derecede daralmasına ve sertleşmesine neden olarak hasarlı kan damarlarının ardındaki temel neden olduğu kanıtlanan nitrit ve sodyum nitrattır. Olduğu gibi, aşırı derecede daralmış ve hasar görmüş kan damarları, kalp felçlerinin en doğal nedenlerinden biridir.

Koroner arter hastalığının (KAH) nedenlerini inceleyen birkaç araştırma, işlenmiş etlerin risk faktörlerini artıran başlıca nedenlerden biri olduğunu bulmuştur. Sonuçlar, her gün bir porsiyon işlenmiş et yiyen bireylerin koroner kalp hastalığına yakalanma riskini% 42 oranında artırdığını ortaya koydu.

Dahası, büyük bir salam bağımlısıysanız, kanserle ilgili birkaç araştırmanın, füme ve iyileştirilmiş et çeşitlerinin artan tüketimini, başta lösemi olmak üzere çeşitli kanser türlerinin artmış riskine yol açan nedenlerden biri olarak özetlediğine dikkat edin. diyabetli.

Nasıl düzeltebilirsin?

Jambonlu sandviç veya hindi burger yerine kendinize lezzetli bir somon veya ton balığı yemeği veya bol köpüklü fıstık ezmesi dilimleri hazırlayın. Ayrıca kendi hindinizi ve tavuğunuzu pişirebilir ve ev yapımı humus ve diğer besleyici soslarla sağlıklı sandviçler yapabilirsiniz.

3. Mağazadan Alınan Cipsler ve Fırında Pişirilmiş İkramlar

Her türlü hamur işi, kek, pizza, cips, kraker, çörek, köfte ve kekler, endişe verici derecede yüksek Trans yağ oranları içerir. Gördüğünüz gibi, çoğu ticari fırın ve mağaza, hidrojene yağlardan yapılmış ürünler satıyor, bu da yiyeceklerin her türlü oda sıcaklığında katı kalmasını sağlıyor ve soğutma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

En sevdiğimiz pişmiş ikram çeşitleri, atıştırmalıklar, cipsler, mikrodalga patlamış mısırlar, dondurulmuş yiyecekler, salata sosları, patates kızartması, kek karışımları ve soslar ya kısmen hidrojene ya da hidrojene yağlar ve Trans yağlarla yapılır.

Bunlar aynı zamanda margarinin küp şeklindeki katı şeklinin arkasındaki gizli bileşenlerdir ve kızarmış tavuk, soğan halkaları, kızarmış krakerler ve patates kızartması gibi sağlıksız fast food ürünlerinde büyük miktarlarda bulabilirsiniz.

Neden sağlıksız?

Kan dolaşımındaki lipid yoğunluğunda tehlikeli artışlara neden oldukları için Trans yağları arteriyel tıkanmanın doğrudan nedeni olarak ilişkilendiren çok sayıda araştırma vardır. Dahası, kötü veya LDL kolesterol seviyelerini yükseltirler ve iyi veya HDL kolesterol seviyelerinin normalin ötesinde tükenmesine neden olurlar. Bütün bunlar kalp hastalıkları ve felç risk faktörlerinde artışa neden olur.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, birkaç kadının trans yağ diyetlerinin etkilerini inceledi ve sonuçlar, her gün 7 gr trans yağ tüketen kadınların, 1 gr trans yağ tüketen kadınlara kıyasla daha fazla vuruş yapma şansını% 30 oranında artırdığını ortaya koydu. .

7 gram Trans yağ tüketmek için fazla yemek yemeye gerek yok, tek gereken iki çikolatalı çörek ve yarım tabak patates kızartması. Araştırmacılar, çeşitli felç türlerinin dışında, en yaygın olarak aşırı trans yağ alımına bağlı olarak beyne giden kan akışı engellendiğinde ortaya çıkan iskemik tipe işaret ettiler.

Trans yağların kadınlar üzerindeki etkilerini de inceleyen bir başka çalışma, aşırı tüketimin C-reaktif protein seviyelerinde anormal bir artışa neden olduğunu ve ayrıca vücutta iltihaplanmaya yol açtığını ortaya koydu. Bu sonuçta kalp hastalıkları, felç ve diyabet risk faktörlerine katkıda bulunur.

Nasıl düzeltebilirsin?

Her gün trans yağ almanız gerekiyorsa, porsiyonlarınızı veya porsiyonlarınızı günde 1-2 gramdan fazla olmayacak şekilde sınırlandırdığınızdan emin olun. Fast food ürünlerinden uzak durun ve dondurulmuş yemekler, kızarmış tavuk ve patates kızartması isteklerini belki de lahana cipsi gibi daha sağlıklı atıştırmalıklarla değiştirin. Tatlı patates salataları, kurabiyeler, kekler, kekler, çikolatalar, makarnalar, sebzeli güveçler ve çok daha fazlası gibi sağlıklı yemek çeşitlerini her zaman kendinize pişirebilirsiniz. Ve günlerde sadece hareket halindeyken bir şeyler kapmak, taze yapılmış salatalar, tam tahıllı krakerler ve Terra marka patates cipsi almak istiyorsunuz.

4. Kırmızı et

Kırmızı et, muazzam miktarlarda doymuş yağlarla doludur, bu da onu kalp rahatsızlıkları ve kalp felci semptomlarını önlemek veya ortadan kaldırmak isteyen kişiler için çok sağlıksız bir seçim haline getirir.

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, günlük olarak cömert porsiyon kırmızı et tüketen kadınların kalp felci riskini% 42 oranında artırdığını ortaya koydu. Bu, kırmızı ete daha sağlıklı bir alternatif arayışının bir göstergesi değilse nedir?

Neden sağlıksız?

Sayısız çalışma, tehlikeli derecede yüksek doymuş yağ seviyeleri nedeniyle kırmızı etin, kalp rahatsızlıkları ve kalp felci riskinin artmasıyla doğrudan bağlantılı olduğu gerçeğini vurgulamaktadır. Görüyorsunuz, temelde aşırı protein plağı birikimi nedeniyle arterlerin tıkanmasına izin veriyor.

Ayrıca kırmızı et, güçlü demir yoğunluğunu hemoglobin adı verilen doğal bir bileşikten alır ve bu da kalp felci gelişiminde temel bir risk faktörü olarak dışlanmıştır. Araştırmacılar hala nedensellik etkilerini araştırıyorlar ve hem demir tüketiminin kanın kalınlaşmasına ve kalp felci risklerine nasıl katkıda bulunduğunu dışlıyorlar.

Nasıl düzeltebilirsin?

Tüm kırmızı et arzunuzu, düşük seviyelerde hem demiri içeren kümes hayvanları, balık ve beyaz etle doyurun. Ayrıca fasulye, soya peyniri, az yağlı süt ürünleri, baklagiller ve fındık gibi kalp-sağlıklı bitki bazlı veya süt bazlı proteinleri de seçebilirsiniz.

5. Konserve Gıdalar, Çorbalar ve Dondurulmuş Ürünler

Görünüşe göre sağlıklı görünen bir paket konserve makarna, çorba, konserve spagetti ve sayısız diğer dondurulmuş yemek, rahat ve kolay görünebilir. Ancak gerçeği söylemek gerekirse, tadı arttırmak ve bu işlenmiş yiyeceklerin taze ve aromatik görünmesini sağlamak için kullanılan sodyum yığınlarından başka bir şey değiller.

Birkaç çalışma, konserve çorba kullanımının yaygın sağlıksız bir alışkanlık olduğunu gösterdi, çünkü bir kutu konserve tavuk çorbası, şok edici derecede tehlikeli bir miktar olan 1,100 mg’dan fazla sodyum içeriyor. Ayrıca, domates çorbası veya deniz tarağı çorbası gibi diğer konserve çorba çeşitleri, her porsiyonda yaklaşık 450-800 mg sodyum içerir.

Kalp felci ve rahatsızlıklarının nedenlerini inceleyen araştırmalar, her gün 1500 mg’dan fazla tüketmenin kalp için son derece sağlıksız olduğunu ortaya koyuyor. Son yirmi yılda, kalp uzmanları, beslenme uzmanları ve tıp dernekleri, konserve çorba ve dondurulmuş gıda çeşitlerine eklenen sağlık açısından tehlikeli miktarda tuz konusunda gıda şirketlerine hitap etmek için çeşitli kampanyalar ve çağrılar gerçekleştirdi.

Neden Sağlıksız?

Gıda etiketlerinin içindekiler bölümünde sodyum olarak adlandırılan tuz, kalp felci riskini artırmakla doğrudan ilişkilendirilmiştir. Sağlıksız sodyum alımına sahip hastaları inceleyen yeni bir araştırma, her gün 4.000 mg’dan fazla sodyum tüketen bireylerin, 2.000 mg veya daha az sodyum tüketenlere kıyasla kalp felci gelişme riskinin iki kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

İstatistikler, çoğu Amerikalının her gün yaklaşık 3.500 mg sodyum yeme alışkanlığına sahip olduğunu ortaya koyuyor ve sodyumun felçlere ve yüksek kan basıncı seviyelerine yol açan başlıca nedensel faktörlerden biri olduğu iddiasını doğrulamak için tonlarca araştırmamız var. Birinin sodyum alımını kontrol etmek gerçekten zor çünkü sodyum dolu ürünler böylesine aldatıcı kılıklara giriyor ve görünüşte sağlıklı bir ürünün aslında tuzla dolup taştığını söylemek gerçekten zor. En kötü ve en zor faktör, sodyum açısından zengin bu ürünlerin çoğunun tuzlu tadı bile olmamasıdır.

Burada, aslında tuzları gizleyen bazı günlük ürünlere bir göz atın:

  • Kabartma tozu
  • Sodyum aljinat
  • Karbonat
  • Disodyum Fosfat
  • Monosodyum Glutamat (MSG)

Nasıl düzeltebilirsin?

Neden kendi ev yapımı çeşitli besinler açısından zengin donmuş yiyecekler ve çorbalar yapmıyorsunuz? Hafta öncesinde ihtiyacınız olan miktarı her zaman dondurabilir ve ardından her yemeye ihtiyaç duyduğunuzda ısıtabilirsiniz. Ayrıca, satın almadan önce tüm gıda etiketlerini dikkatlice okumanız önemlidir. Her zaman düşük sodyumlu konserve yiyecek çeşitlerine yatırım yapabilirsiniz, ancak bu ürünlerin çoğunun bir aldatmaca olduğuna dikkat edin.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.