Kalp Çarpıntısı İçin Tedavi Yöntemleri

  • KARDİYOLOJİ
  • Kalp Çarpıntısı İçin Tedavi Yöntemleri için yorumlar kapalı
  • 1.600 kez görüntülendi

Kalp Çarpıntısı İçin Tedavi Yöntemleri

Kalp çarpıntısı, kalp atışı yavaş ya da çok hızlı atma gibi bir duygu ile karakterize, kalp atışında bir anormallik ya da dengesizliktir. Bu, yalnızca birkaç saniye ile saatlerce sürebilir.

Çarpıntının çeşitli nedenleri olabilir harici uyarıcılar, psikolojik faktörler ve hormonal veya biyolojik koşullar .

Anemi, aşırı aktif tiroid, vücutta bir elektrolit dengesizliği; Düşük kan şekeri, stres veya kaygıya bağlı yüksek düzeyde adrenalin; Yorucu egzersiz, aşırı kafein, nikotin veya alkol alımı; Ve kokain ve esrar gibi yasadışı uyuşturucuların kullanımı çarpıntıların en yaygın nedenlerinden bazılarıdır. Dahası, hamile kadınlar ve panik atak geçirenler bu soruna daha yatkındır. Bazı reçeteli ilaçlar da çarpıntıya neden olabilir.

Çarpıntılar nefes darlığı ve boğazdaki daralma hissi gibi diğer semptomlara eşlik edebilirler.

Bazı durumlarda, kalp çarpıntısı daha ciddi bir kalp rahatsızlığı  belirtisi olabilir. Baş dönmesi, bayılma, bulanık görme, göğüs ağrısı, terleme, bulantı ve kusma gibi belirtiler olabilir.

Bu semptomları yaşarsanız, özellikle de sıklıkla kötüleştiklerinde veya kalp rahatsızlığı öykünüz varsa doktorunuza danışın.

Çoğu durumda, çarpıntı zararsızdır ve kendi başına çözülür. Bazı basit yaşam tarzı değişiklikleri ve ev ilaçları da sorunun giderilmesine yardımcı olabilir.Çarpıntılar için en iyi ev ilaçları ise ;


1. Valsalva Manevrası

Bu teknik, hızlı bir kalp atışının normale dönmesine yardımcı olabilir. 10. kafa sinirini (vagus siniri) uyaran fiziksel müdahaleye neden olur. Bu da kalp atış hızının yavaşlamasına neden olur.Önce burnunuzu sıkın, ağzınızı kapatın ve sonra zorla nefes almaya çalışın. Bu, kalp atış hızınızı hızlandıracak ve ardından kalp atışınızı yavaşlatacaktır.

Not: Kalp hastalığınız varsa, bu çareyi kullanmayın.

2.Öksürme:
Birkaç dakika boyunca şiddetle öksürme, bir çarpıntı örüntüsünü kırmaya yardımcı olabilir. Göğsünüzde basıncın oluşmasına ve kalbin normal bir ritmine geri döndürülmesine neden olur.derin solunum kalp çarpıntısı ile başa çıkmanın en iyi yollarından biridir. Bu  hareket nabzınızın normale dönmesine yardımcı olur, hem de  panik atak semptomlarını derin nefes alma ile vücudu rahatlatmaya ve beyindeki oksijen arzını artırmaya yardımcı olur.

3.Ayaklarınızı çapraz yapıp bir yere rahatça oturun.
Burnunuz boyunca yavaş, derin nefes alıp göbeğinizin her solunumuyla birlikte genişlemesine izin verin.
Ağzından yavaş yavaş nefes al.
Kalp atış hızı yavaşlayana kadar birkaç dakika tekrarlayın.
Kalp çarpıntılarını önlemek için düzenli olarak yoga ve meditasyon yapabilirsiniz.

4. Soğuk Su

Sıvı alımındaki bir azalma, kalbin düzensiz atışına daha yatkın hale gelebileceğinden, normal kalp atışınızı düzeltmeye yardımcı olması için bir bardak soğuk su içmeyi deneyin. Aynı zamanda stres, kaygı ve baş dönmesini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Yüzünüzü soğuk su ile yıkamak çarpıntı ve panik atak için de iyi sonuç verebilir. Ayrıca soğuk bir duş alabilirsin. Soğuk su, sinir sisteminizin kalp atışlarının normale dönmesine yardımcı olması için şok etkisi verir.

5. Karadut Pekmezi

Çarpıntıyı kontrol etmek için Karadut pekmezi basit bir çözümdür. Potasyum, demir, kalsiyum ve magnezyum bakımından zengin olduğundan, çarpıntıya neden olabilecek bedendeki bu eksiklikleri önlemeye yardımcı olur. Bu anemi tedavisinde özellikle kalp çarpıntısı önde gelen nedenlerinden biri. 1 çorba kaşığı Karadut pekmezini 1 bardak suya karıştırın ve için.

6. Magnezyum alımını arttırın

Vücudun magnezyum eksikliği de kalp çarpıntılarına neden olabilir. Bu mineral, vücutta daha iyi kan dolaşımının yanı sıra kalp ve sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
Ispanak, pazı ve diğer koyu yeşil sebzeler gibi magnezyum bakımından zengin yiyecekleri tüketin. Badem ve kaju fıstığı; Susam tohumları ve kabak çekirdeği gibi tohumlar, Kinoa,yulaf ezmesi, fıstık ezmesi, Soğuk su balıkları,avokado, muz, bitter çikolata ve az yağlı yoğurt.
Ayrıca günlük 350 mg magnezyum takviyeleri de alabilirsin. Bununla birlikte, durumunuz için doğru dozu aldığınızdan emin olmak için doktorunuzla konuşun.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.