Kahverengi Balgam Çıkarmanın Nedenleri Ve Tedavisi

  • Genel Sağlık
  • Kahverengi Balgam Çıkarmanın Nedenleri Ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 873 kez görüntülendi

Balgam, soğuk algınlığı ve akciğerlerle ilgili enfeksiyonun en yaygın görülen belirtilerindendir. Balgam çıkarmak nahoş bir görüntü oluştursa da, vücutta birikmiş olan, zararlı maddelerin atılmasını sağlayarak, akciğerleri, boğazı, burun, mide ve barsak ile nefes sistemini korumakta önemli rol oynayan bir aktivitedir. Mukus olarak da bilinen balgam şeffaf, sarı, yeşil, kahverengi dahil olmak üzere birçok farklı renkte olabilir. İşte kahverengi balgam gelmesinin en önemli nedenleri

Enfeksiyonlar

Akciğer hastalıkları ve üst solunum yolu enfeksiyonları kahverengi balgamın olası ciddi nedenlerindendir. Solunum yolunda iltihap olduğunda, akciğeriniz mikrop ve bakterileri temizlemek için daha fazla balgam üretmeye başlar. Kahverengi balgam, ayrıca kronik bronşit, amfizem ve akciğer kanserinin tipik belirtilerindendir.

Burun içi polipler

Nazal polipler burun içi ve sinüslerde tahrişe neden olabilirler. Bunun sonucunda ise burun kanamasıyla beraber, kahverengi balgamla da karşılaşılabilinir.

Alkol alma

Alkol tüketimi, bağışıklık sistemini zayıflatıp, üst solunum yolu hastalıklarını tetikler. Bu durum genellikle akciğer ve boğaz iltihabı ile sonuçlanır, kahverengi balgam gibi çeşitli semptomlara da neden olur. Belli alkollü içecek türleri de balgam renginde değişikliğe yol açabilir.

Sigara içme

Öksürük, kahverengi balgam çıkarma, nefes darlığı, halsizlik sigara tiryakilerinde sık görülen semptomlardır. Kahverengi balgam çıkarmanın en yaygın nedenlerinden biri, sigara içme sonucu meydana gelen nikotin, reçine, katran gibi zararlı maddelerin kombinasyonun akciğerde kahverengi balgama dönüşmesidir.

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Balgam İçin Doğal Çözüm Yöntemleri Tıklayınız

Asit reflü

Asit reflü hastalığının semptomlarından biri de kahverengi balgam çıkarmaktır. Kahverengi balgamınız asit hazımsızlığı nedeniyle meydana geliyorsa, durum ayrıca irritabl barsak sendorumunu da işaret edebilir.

Hava kirliliği

Hava kirliliğinin yoğun olduğu bir bölgede mi yaşıyorsunuz? o zaman her an kahverengi balgam çıkarma sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Toz ve kir küçük parçaçıklar halinde ciğerlede birikip, balgam renginde değişikliğe neden olabilir.

Kahverengi balgam nasıl geçer?

Bol bol su için

Günde 2-2,5 lt su içmek vücudu toksinlerden temizlemeye ve kahverengi balgamın incelip çabuk çıkmasına yardımcı olur.

Tuzlu su ile gargara yapın

Bir bardak ılık suya biraz tuz katıp karıştırıp, bu çözeltiyle gargara yapmak da balgamı temizlemeye yardımcı olacaktır.

Buhar tedavisi

Bir kaba kaynar su koyun, başınıza havlu geçirip bu sıcak suyu soluyun. Solunum yolları açılacak, kahverengi balgamdan kurtulma süreci hızlanacaktır.

Kahverengi balgamı geçiren ilaçlar;

Sudafed veya hap formunda iyi bir dekonjestan, nazal sprey de mukus üretimini azaltıp, kahverengi balgamdan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Difenhidramin ve prometazin gibi antihistaminikler solunum yolundaki salgıları uyarıp, daha az mukus salgılanmasını sağlayabilir.

İpratropium bromide içeren burun spreyi de burun salgısını, öksürüğü ve kahverengi balgamı azaltmaya yardımcı olabilir. Doktorunuza danışmadan hiçbir ilacı kullanmayın.

Boğaz pastilleri

Boğaz pastili kullanmak da boğaz ağrısı, öksürük ve balgamı azaltabilirsiniz.

Doğru beslenin

Bağışıklığınızı güçlendirmek için meyve sebze ağırlıklı beslenin, işlenmiş gıdalardan uzak durun.

Neti pot veya sinus rinse kullanın

Eczaneden temin edebileceğiniz sinüs rinse ile solunum yollarını temizleyebilir, böylece kısa sürede kahverengi balgamdan kurtulabilirsiniz.

Ballı zencefil suyu için

Taze zencefil suyu ile balı karıştırıp günde 2 kez içmekte kahverengi balgamı söktürmeye yardımcı olacaktır.

Balgam Söktürücü Ev Yapımı Kesin Doğal Çözümler Balgama Ne İyi Gelir? Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.