Kadınlardan fazla erkekler memelerinden dertli
Kadınlardan fazla erkekler memelerinden dertli
Erkeklerde memenin belirgin olmasına jinekomasti denir. Bu durumun zayıf, şişman pek çok erkeğin başında bir dert olarak durduğunu biliyoruz. Meme büyüklüğü şikayeti ile estetik cerrahlara başvuran erkek sayısının, meme estetiği için başvuran kadın sayısından fazla olduğuna dair istatistikler mevcut. Bu kadar yaygın olan bir konuda fikirlerine başvurduğumuz plastik cerrah Op. Dr. Defne Erkara jinekomasti ameliyatı hakkında bilgi verdi.
Erkeklerde jinekomastinin en sık nedeni ergenlikte kilolu olmaktır. Gelişme çağında kilolu olan erkeklerde östrojen hormon seviyesi yükseldiğinden normalde küçük olması gereken erkek meme bezi büyür ve yağ dokusu artar. Bu da kadın memesine benzer bir görüntüye neden olur. Daha sonradan kilo verilse de meme bezi oluştuğundan bu doku kaybolmaz. Bazı zayıf kişilerde büyük meme görülme nedeni budur. Kas geliştirici sporlarda yapılsa kaybolmaz. Hatta kas geliştirenlerde meme bezi daha da öne itildiğinden daha belirginleşir.
Sık kilo alıp veren ve ileri yaştaki jinecomasti rahatsızlığı olan erkeklerde meme dokusunda bir de sarkma meydana gelir. Meme başı aşağı ve dış tarafa doğru kayar. Bu durum sarkık bir meme görüntüsüne yol açar. Yaz aylarında bu durumu kıyafet ile gizlemek daha da güç hale gelir. Memeleri istediği görünümde olmayan kadınların bunu kamufle etmek için pek çok avantajı varken erkeklerin ne yazık ki meme görünümünü kamufle etmeleri özellikle yaz aylarında oldukça güç oluyor. Bu durum deniz, havuz ve spor aktivitelerine katılamama, yaz aylarında bile yelek, korse ve daha kalın kumaşlı kıyafetleri tercih etme gibi sıkıntılara yol açıyor.
Jinecomastisi olan erkek memesinde meme bezi, yağ dokusu ve deri dokusu artışı vardır. Bu oranlar kişiden kişiye değişkendir. Bu oranlar dahilinde cerrahi müdahalenin içeriğini belirliyoruz. Bir de memenin büyüklük oranına göre jinecomastinin derecelendirilmesi işlemi var. 4 derecede sınıflandırılır. Bu da daha çok tıbbi bir ayrıntı.
Muayene sırasında meme dokusundaki yağ oranı ve meme bezi miktarına bakıyoruz. Meme ucu büyük ve belirgin olan erkeklerde meme bezi miktarı da fazladır. Sadece yağ dokusunun alınması tatmin edici sonuç oluşturmaz. Erkeklerin çoğunluğu görsel sıkıntı yanında memenin duyusunda artış ve soğuk havada büzüşme gibi duyuların olmasından da rahatsız olmaktadırlar. Bu nedenle meme başı altından girilerek meme bezi alımı işlemini çoğunlukla uyguluyorum. Böylece meme başı küçülüyor ve bu anlattığım sıkıntılar da ortadan kalkıyor.
Meme dokusu sarkmış olan kişilerde meme dokusu alındığında meme üzerinde bollaşmış olan deri ne yazık ki yeteri kadar toparlanmaz. Bu durumda derinin çıkarılması ve meme başının çapının küçültülmesi şart olur. Bu yapılmaz ise büyük meme görünümünden kurtulmak mümkün olmaz. Bunun sakıncası göğüs kafesinde oluşan izdir. Ancak bu iz zamanla beyazlar. Kıl dokuları arasında daha az görünür hale gelir.
Jinecomasti Ameliyatı Yaptıracak Erkeklere Benden Tavsiyeler:
1.Ameliyat sonrası korsenizi en az 6 hafta düzenli olarak sabah, akşam mutlaka giyin. Giymeseniz lokal oluşan ödemler derinin düzgün iyileşmesine engel olur. Jinecomasti görüntüsü devam edebilir.
2. Doktorunuz meme dokunuzda sarkma olduğunu düşünüyorsa iz oluşmasına rağmen deri alımını da kabul edin. Deri alınmadığında oluşacak görüntü daha kötü oluyor.
3. Meme ucunuz büyük ise meme bezinden alım mutlaka yaptırın. Meme başı altındaki iz belirgin olmaz endişe etmeyin.
4. Ameliyattan 1 ay sonra göğüs bölgesine hafta da iki kez yapılacak el masajı bu bölgedeki iyileşmeyi çabuklaştırır.
5. 1 ay sonra spora başlayabilirsiniz. Kardio ve sonrasında hafif ağırlıklar ile başlayın.
Sonuç olarak; jinekomasti tedavi edilmesi gereken bir hastalık değildir. Kişiyi görsel olarak rahatsız edebilir. Eğer durum böyleyse tek çare ameliyattır. Siz de meme büyüklüğünüzden rahatsızsanız ve bundan kurtulmak istiyorsanız Dr. Defne Erkara’nın https://www.defneerkara.com/jinekomasti.html sayfasına başvurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.