Kadınlarda Sık İdrara Çıkma Neden Olur ve Tedavisi Nelerdir?
Kadınlarda çok sık idrara çıkma problemi ile hayatının belli bir döneminde pek çok kadın karşılaşmıştır ve kolay geçmeyen iyice rahatsız edene kadar devam eden bir problemdir. 30-40 yaş arası bayanların %35’inde sık sık idrara çıkma problemi görülebilmektedir. Sürekli idrara çıkma isteği, idrar kaçıracağını sanma, idrar çıkarırken sıkışma en çok rahatsız eden problemlerden bir kaç tanesidir.
Kontrol dışı idrar kaçırma, idrar esnasında yanma, idrarını kontrol edememenin kadın toplumumuzda sıklıkla görülen bir rahatsızlık olduğundan bahsetmiştik. Kuru öksürük anında, kahkahayla gülerken, ya da bir iş için eğilirken mesane sıkışıklığı nedeniyle damla damla idrar kaçırma olabilir. Aniden bastıran idrar isteği, zamanında tuvalete gidememe ya da idrara çıkıldığında idrarını yapamama gibi durumlarla da karşılaşabiliriz.
Uyku esnasında gelen tuvalete çıkma isteği de rahatsız edici bir durumdur. Geceleri 7-8 kez idrar yapmak için uyanabilirsiniz. Sık sık idrara çıkmanın yanı sıra ağızda kuruluk hissi varsa diyabet hastalığının başlangıcı olabilir. Buna bağlı görülebilecek bazı belirtiler ise çift görme, ciltte kaşıntı ve pul pul dökülme, aniden gelen idrara çıkma isteği, dil ve damakta kuruluk görülmesidir.
Kadınlarda Sık İdrara Çıkma Nedenleri Nelerdir?
İlerleyen yaşlarla birlikte kadınlarda görülen sık idrara çıkma probleminin bir çok nedeni vardır. Mesane iltihabı, yumurtalıkta kist oluşumu, yumurtalık kanseri, rahimde sarkma, polikistik böbrek, idrar yolu enfeksiyonları, hücre ve dokularda görülen kasılmalar, kas ve sinir rahatsızlıkları, mesane darlığı, obezite ve düzensiz beslenme, alkol, sigara ve çay tüketiminin çok fazla olması, kullanılan ilaçlar, aktif mesane, diyabet hastalığı, üretrit, hamilelik, hipokalemi, mesane taşları, böbrek taşları, baş ağrısı ve migren, menopoz dönemi bu nedenlerden başlıca olanlardır.
Kadınlarda Sık İdrara Çıkma Nasıl Tedavi Edilir?
Eğer sık sık idrara çıkma probleminiz varsa geçmesini beklemeden direkt olarak bir üroloji uzmanındanrandevu almalısınız. Alanında uzman üroloji doktoru idrar testi, ürodinamik test ya da ultrason yöntemi ile var olan problemi tespit eder ve gerekli tedavilere başlar.
Kadınlarda sık idrara çıkmanın tedavi yöntemleri sebeplerine göre değişim göstermektedir. Bu problem eğer diyabet hastalığından kaynaklanıyorsa doktorunuz, kan şekerini düzenleyecek ilaçları size verecektir. Bunun yanı sıra kadınlarda sık idrara çıkma bitkisel tedavi yöntemi de bulunmaktadır.
Kadınlarda Sık İdrara Çıkma Bitkisel Tedavi Yöntemi?
Andız kökü, sık idrara çıkma problemine karşı mükemmel bir savaşçıdır. İçerisinde bulundurduğu özel maddeler ile boşaltım sistemindeki hastalıklar ile mücadele eder.
- Andız kökünden alacağınız 100 gr parçayı 3-4 parçaya bölmelisiniz. Önceden kaynatmış olduğunuz suya ekleyip 5 dk kadar demlemesini bekleyin. Günde 3-4 bardak içebilirsiniz.
- Toz haline getirilmiş andız kökünü bir miktar bal ile karıştırıp macun şeklinde tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.