Kabız Olduğunda Asla Yememeniz Gereken 7 Gıda

  • Genel Sağlık
  • Kabız Olduğunda Asla Yememeniz Gereken 7 Gıda için yorumlar kapalı
  • 1.135 kez görüntülendi

Kabız Olduğunda Asla Yememeniz Gereken 7 Gıda

Kabızlık, haftada üç kadar bağırsak hareketine maruz kaldığınızda ya da vücudunuzun dışına çıkarken acı çeken acılara neden olan küçük ve sert dışkılarla karşılaştığınızda oluşur. Kabızlık, tüm dünyada en yaygın ve tekrarlayan sindirim problemlerinden birisidir ve istatistiklere göre, yaklaşık 42 milyon Amerikalı, her gün ağrılı kabızlık belirtileriyle ilgilenmektedir. Daha da şaşırtıcı olan şey, kadınların erkeklerle karşılaştırıldığında daha çok tekrarlayan kabızlık ataklarına maruz kalmasıdır.

Kabızlık belirtilerini ağırlaştırabilecek gıdaları tartışmaya başlamadan önce, ilk olarak bu semptomların başlangıcını kolayca önleyebildiğini anlamak önemlidir. Tüm bu, taze ürün ve kabızlık belirtilerini önlemek ve sağlıklı bir sindirim sistemi teşvik etmek için zengin bir çeşitlilik ile sağlıklı, dikkatli ve dengeli bir diyettir. Unutmayın, bağırsaklarımızı beslemek ve beslemek önemlidir, çünkü bağırsak ve sindirim sağlığımız güçlü değilse, genel bedensel sağlığımız düşer.

Elyaf, sağlıklı bağırsak hareketlerini desteklemede yardımcı olduğu için güçlü sindirim sağlığı için son derece gerekli bir besin maddesidir, ancak aynı zamanda, suyun çekilmesine yardımcı olan ve dışkıyı yumuşatmaya yardımcı olan dikkatli bir miktarda sağlıklı karbonhidrat tüketmek de önemlidir. ve vücudun dışına çıkmasını kolaylaştırır. Ve en önemlisi, vücudu tamamen nemlendirmek önemlidir, çünkü yeterli miktarda sıvıya sahip olmayan yüksek lifli bir diyetiniz varsa, sindirim sağlığınız iyileşmek yerine kötüleşebilir.

Şimdi, kabızlıktan muzdarip olduğunuzda kesinlikle kaçınmanız gereken yedi yiyeceğe bir bakalım:

1. Muz

Muzlar, karbonhidratlar ve lif yığınları ile doludur ve eğer kabızsanız, bunlardan kaçınmalısınız çünkü bunlar bağırsak hareketlerini teşvik etmek yerine sindirim sisteminin gıda maddelerine tutunmasına yardımcı olma eğilimindedir. Daha fazla belaya neden olabilmesi için olgunlaşmamış muzların daha da katı bir hal aldığından emin olun.

2. Kızarmış Gıdalar

Araştırmalar, yüksek yağlı diyetlerin sindirim sistemini tıkanıklıklara maruz bırakma olasılığını daha yüksek hale getirdiğini, çünkü yağlar bakımından zengin olan gıda maddelerinin yeterli miktarda lif içermediğini ortaya koymaktadır. Üstelik, zengin bir yağ konsantrasyonu mide üzerinde çok fazla baskı oluşturur ve sindirmek için çok fazla zaman alır.

Yağlar ayrıca, tamamen sindirilmiş ve atılmış hale gelmek için daha uzun bir zaman gerektirir, diğer yandan, meyve ve sebzeler 24 saatten daha kısa sürede sindirilir, emilir ve vücuttan atılır.

Kabızlık belirtilerinden muzdaripseniz, yağda kızartılmış, işlenmiş ve paketlenmiş gıdaların yanı sıra yağlarla hazırlanan yiyeceklerden de kaçınmak son derece tavsiye edilir.

3. Beyaz Un

Sindirim sağlığı ve kabızlık söz konusu olduğunda karbonhidratlar her zaman kötü bir isim alırlar, ancak kabızlıktan muzdarip olduğunuzda, beyaz un ve hatta dövülmüş kızarmış yiyecekler yemekten kaçınmanız şiddetle tavsiye edilir. beyaz un ile.

Görüyorsunuz, beyaz un yeterli miktarda lif içermez, bu nedenle sebze ve meyvelerle birlikte olmadan beyaz un tüketiyorsanız, bağırsak hareketlerinizin düzensizleşmesi olasıdır.

Kepekli tahıllar, yüksek lifli karbonhidratlar ve diğer tahıl çeşitleri arasında, sağlıklı bir karbonhidrat çeşitliliğini muhafaza etmek için yemek yapmak önemlidir. Bunları diyetinize buğday meyveleri, yulaf ezmesi veya farro gibi lezzetli ikramlarla ekleyin.

4. Süt

Çoğu insan süt ürünlerinin kabızlığı tetiklediğine inanır ve araştırmalar bunun bir şehir efsanesinden başka bir şey olmadığını kanıtlamıştır. Eğer laktoz intoleran ise süt ürünleri sadece mide ve sindirim sistemi üzecek.

Dahası, vücutlar belirli bireyler günlük ve süt bazlı ürünler içinde bulunan şekeri yeterince işleyemez ve süt ürünlerini tüketdikten sonra ishal ve kabızlık semptomlarını tecrübe etme eğilimindedirler.

Araştırmalar, yaklaşık% 65’inin bebeklikten sonra laktozun sindirilmesinde güçlük çekmeye başladığını ve uzmanların her zaman şişmanlık ve hazımsızlık belirtilerini tetikleyebildikleri için herhangi bir süt ürünü yemeye karşı kabızlık çeken hastalara karşı dikkatli olmalarını sağladığını ortaya koymaktadır.

5. Çay

İşte çay severler için bazı kötü haberler: Kabızlık belirtilerinden muzdaripseniz, çay içmekten kaçının. Çoğu bitkisel çaylar ve yeşil çaylar kabızlık belirtilerini hafifletmeye yardımcı olma eğiliminde olsalar da, çayın olumsuz bir etkisi vardır. Görüyorsun, siyah çaylar tabureleri birbirine bağlamaya çalışan tanenler açısından zengindir.

Çay ayrıca, bağırsak hareketlerini teşvik ederek sindirim sistemine yardımcı olma eğiliminde olan çok miktarda kafein içerir, ancak çok fazla kafein vücudu susuzlaştırmaya ve ters etkiye neden olma eğilimindedir.

6. Pirinç

Pirinç, sindirim sisteminde çok fazla çaba sarf etmeyen ve hızlı bir şekilde geçmeyen hafif yapısı nedeniyle sindirim sistemini rahatlatan son derece yararlı bir gıda maddesidir.

Pirinç, dikkatli bir karbonhidrat ılımlılığı paketler, ancak beyaz pirinç çeşitleri, daha sağlıklı olma eğilimi olan kahverengi pirinç yerine daha az lifli element toplamaya meyillidir.

Uzmanlar, kahverengi pirinç çeşitlerinin beyaz olanlardan çok daha fazla gut dostu olduğuna inanıyorlar, ancak ishal belirtilerinden muzdaripseniz, beyaz pirinç sindirim sisteminizi yatıştırmaya yardımcı olabilir.

7. Kayısı

Meyveler, besin maddelerinin yığınları ve güçlü bir lif dozu ile yüklenir, ancak, eğer düzensiz bağırsak hareketlerinin belirtilerini yaşıyorsanız, kayısı ve kayısı içeren gıdaları temizlediğinizden emin olun.

Kuru kayısı tüketiminin sindirim sisteminiz için daha agresif olduğunu kanıtlayabiliriz, çünkü daha fazla bağlayıcı olma eğilimindedirler ve hepimiz daha büyük meyvelerden ziyade kurutulmuş meyveleri fazla tüketme eğilimimiz vardır. Aşırı miktarda lif tüketmeyi başarabilirseniz, GI kanalınızda ciddi sorunlara neden olabilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.