Jojoba Yağı Faydaları

Jojoba Yağı Faydaları
Jojoba Yağı Faydaları, Jojoba yağı, simondsia chinensis olarak bilinen bir bitkinin tohumlarından elde edilir. Sıvı, balmumu haline getirilir. Nemlendirici losyon ve güneş kremi gibi kozmetik ürünlerde kullanılır. Sağlık uzmanlarına göre, jojoba yağının potansiyel toksik etkileri nedeniyle oral yoldan tüketilmesi uygun görülmüştür. Bununla birlikte, krem olarak kullanıldığında, deri iltihaplarını azaltır ve aknelerin tedavisi de dahil olmak üzere bir çok dermatolojik faydası vardır.
Jojoba Yağı Faydaları Nelerdir?
Jojoba Yağının Antienflamatuvar Etkileri: Jojoba yağı, iltihaplanmayı önleyici etkisi nedeniyle, yaraları, cilt enfeksiyonlarını ve diğer cilt rahatsızlıklarını tedavi eder. Ayrıca, cildin yaşlanmasını önleyici etkisi de vardır. Egzama ve sedef semptomlarını hafifletmek için krem olarak kullanılır. Güneş yanıklarını hafifletmek ve yaralanmalardan dolayı oluşan iltihapları tedavi etmek için cilde uygulanabilir.

Akne Tedavisinde Jojoba Yağının Etkisi: Yapılan araştırmalar ve testler sonucunda, sağlık uzmanları akne rahatsızlığını jojoba yağı kullanılarak tedavi edilebileceğini kanıtlamıştır. Jojoba yağı anti-mikrobiyal özelliklere sahiptir. Jojoba yağı, sivilceleri, siyah noktaları ve akne kopmalarına neden olan, zararlı bakterilerin gelişimini önleyen iyot maddesi içerir. Jojoba yağı, yağlı değildir. Bakteri öldürme etkisine sahiptir. Bu nedenle, sivilce için etkili bir doğal yöntem olarak bilinir.
Yüz Temizliğinde Jojoba Yağının Etkisi: Jojoba yağı, yüz temizliğinde ve makyaj temizliğinde kullanılabilir. Pamuk, jojoba yağının içine batırılır. Yüzün heryerine uygulanır. Yağlı tortular, pamuk yardımıyla çıkartılır. Bu sayede makyaj kalıntıları ve derideki diğer kalıntılar temizlenir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz