İdrarda Koku Olmasının Nedenleri

  • Genel Sağlık
  • İdrarda Koku Olmasının Nedenleri için yorumlar kapalı
  • 1.067 kez görüntülendi

İdrarda Koku Olmasının Nedenleri

Pek çok insanın önemsemediği ancak hastalıklara dair tüm soruların cevabını taşıyan idrar, günümüzde hastalıkların erken teşhisinde önemli bir rol oynamaktadır. Renk değişiminden, koku değişimi ve yoğunluğuna göre vücudumuzun pek çok sorununun cevabını idrarımızı takip ederek öğrenebiliriz. Böylelikle erken teşhis ve tedaviler ile sağlıklı bir yaşamın keyfini sürebilirsiniz.

İdrardaki Koku Değişiminin Nedenleri?

Sıvı tüketiminiz normal düzeyde ise ve sağlık sorununuz yoksa idrarın rahatsız edecek bir kokusu yoktur. Ancak koku ve kokunun yoğunluğuna göre pek çok sorunun ya da düzensiz beslenmenin haberini erkenden alabilirsiniz. İdrardaki kokuya göre muhtemel sağlık sorunları şu şekildedir;

Keskin ve kötü koku: Böbreklerde iltihaplanma ya da Taş oluşumunun habercisidir.

Şekerli Koku: Diyabet yani halk arasında bilinen adı ile Şeker Hastalığının habercisi olabilir.

Koyu Renkte ve Keskin Kokulu: Sıvı tüketiminizin azalmasına bağlı olarak oluşan bu sonucun böbreklerinize zarar verdiğini ve günlük sıvı tüketiminizi acilen arttırmanız gerektiğini unutmayınız. Bu durumun bir diğer nedeni ise idrarınızı tutmak zorunda olduğunuz süreçlerdir.

            İdrar ve Sağlıklı Yaşama Dair Birkaç İpucu…

Günde 8 bardaktan az olmamak koşulu ile su tüketmelisiniz. Tuvalet ihtiyaçlarınızı düzenli ve geciktirmeden yapmalısınız. Kafein ve alkol tüketimini azaltmalı, hatta sonlandırmalısınız. Geceleri düzenli uyku için en az 3 saat öncesinden sıvı tüketimini bırakmalısınız. Mevsimlere göre sıvı tüketiminizi arttırmalı veya 8 bardak seviyesinde tutmalısınız. Özellikle yaz aylarında minimum 12 bardak su tüketmelisiniz. Güneş ve kavurucu rüzgâr ile derinizin de suya ihtiyaç duyacağı ve normal tüketimin böbrekleriniz için yetersiz kalacağını asla unutmayın.

Sağlıklı yaşam için, Su için…

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.