Hipotiroid Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri !

  • ALTERNATİFTIP
  • Hipotiroid Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri ! için yorumlar kapalı
  • 1.032 kez görüntülendi

Hipotiroid Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri !

Vücudumuzda çoğu zaman, bazı belirtiler hissettiğimizde, grip veya soğuk algınlığı  düşüncesi oluşur . Bununla birlikte, daha karmaşık sağlık sorunlarıda ortaya çıkabilir. Örneğin baş dönmesi, kadınlarda kalp hastalığı belirtisi gibi.

Bu nedenle, zaman zaman ciddi tıbbi problemleri tedavi etmemize yardımcı olabileceğinden, vücudumuzun bize gönderdiği sinyalleri dikkate almak ve dinlemek çok önemlidir.

Bir çok kişi Hipotiroid rahatsızlığını başka rahatsızlıklarla karıştırır. Çünkü semptomları kişiden kişiye farklılık gösterir.Tiroid boğazda, boynunun ön kısmında bulunan küçük bir bezdir ve kelebek şeklindedir. Rolü, kalp atışını, sıcaklığı ve metabolizma düzenleyen tiroid hormonu (veya TH) üretmektir. Beslenme düzenine dikkat edilmesi gerekir. Bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir.Şeker ve kafein tüketimi azaltılmalıdır.

Hipotiroid dengesizliği iki sebepten olabilir, aşırı aktif hale gelebilir ve aşırı miktarda hormon üretebilir, hipertiroidizm oluşturabilir veya yavaşlatılabilir ve hormonun çok azını serbest bırakabilir ve hipotiroidizm oluşturabilir.

Bu bezin engellediği fonksiyonun en yaygın belirtileri ise :
* Boyun veya boğaz rahatsızlığı

Boyunda, tiroit bezi bulunduğunda rahatsızlık hissettiğinizde ağrı hissederseniz, ses değişimi, boğazdaki topraklama veya guatr gibi tiroit rahatsızlığınız olabilir. Elinizle, boynun alt ön bölümüne, kemik kemiklerinin üst kısmına ve ses kutusunun altına odaklanarak bir aynayı tutun. Tiroid beziniz boynunuzun bu bölgesinde bulunur.

Aynadaki bu alana odaklanırken, başınızı geri ipucu olarak çevirin. Bir bardak su alın ve yudumlayın. Yutarken, boynuna bak. Yutkunduğunuzda bu bölgede herhangi bir çıkıntı olup olmadığını kontrol edin. Bu bölgede herhangi bir kabarıklık veya çıkıntı görüyorsanız, doktorunuza danışın. Daha ileri değerlendirmenin gerekip gerekmediğini belirlemek için kontrol edilmesi gereken, tiroid bezi büyümüş veya tiroid nodülünüz olabilir.

* Kalp Çarpıntısı

Tiroit hormon bozukluğu belirtilerinden biride kalpte daha belirgin bir atım hissi, boynunuz ve bileğinizinde nabız noktalarını hissediyorsanız, sebebi hipotroit olabilir.

* Yüksek Tansiyon ve Kolesterol

Diyet alışkanlıklarınızı değiştirip egzersiz yapsanız bile tansiyonunuzu iyileştirecek bir yol bulamıyorsanız tiroidinizi kontrol ettirmeniz gerekiyor. Yani, bu bezin azaltılmış fonksiyonu, yüksek tansyon ve “kötü” kolesterol düzeyini yükseltebilir ve böylece büyümüş bir kalbe veya kalp yetmezliğine yol açabilir.

* Ani Kilo Alma

Diyet veya yaşam tarzı alışkanlıklarınızı değiştirmediğiniz halde aniden kilo alıyorsanız, ciddi bir sorun olduğunu gösterebilir.

Yapılan araştırmada her zamankinden daha fazla yemek yemedikleri halde ani kilo alımı olan hastalarda ayrıca yapılan egzersiz ile kilo veremiyorlarsa bu hemen hemen her zaman yetersiz bir tiroid kaynaklı olduğu düşünülebilir.

* Kabızlık

Kabızlık , hipotiroidizmin en yaygın üç semptomundan biridir . Eğer kabızlıktan muzdarip iseniz, muhtemelen tiroid hormon üretiminde bir bozulma olduğu ve bu da yavaşlamış sindirim sorunu yaşamanıza sebep olabilir.

* İştah artışı veya ağız tadında değişiklikler

Tükettiğiniz gıdaların tadının garip ve farklı olması durumunda, azaltılmış tiroid fonksiyonunun koku alma ve tad alma duyunuz üzerinde etkisi olabilir.

Yemeyi bırakamıyorsanız, hipertiroidizmden veya aşırı aktif tiroidden muzdarip olabilirsiniz. Bu, rahatsızlığın “aşırı” kısmının tüketilen kalorileri dengeleyeceği anlamına gelir, bu nedenle kilo alamazsınız.

* Saç Dökülmesi ve Kuru Cilt

Hipotiroidizm belirtilerinden biride kışın bile olsa kuru cilttir, zira yavaşlayan metabolizma ile terleme azalır.

Üstelik, tiroit hormonunun saç büyüme döngüsünü durdurmasıyla, kırılgan tırnaklarınız , saç dökülmesi hatta kaşlarınızında dökülmeye neden olabilir.

* Kas ağrısı

Düzenli olarak bacaklar, kollar, eller veya ayaklarda garip sıkma veya uyuşukluk yaşarsanız, bu hormondaki yetersizlik sinirlere zarar verdiği ve vücudun geri kalanına sinyaller gönderdiği için tiroid sorunlarından kaynaklanıyor olabilir.Özellikle açıklanamayan karıncalanma bu septomlardan biridir.

* Bulanık Kafa ( beyin sisi )

Tiroid beynin bulanıklığını yoğunlaştırabilir ve aşırı miktarda tiroid hormonu unutkanlık ve konsantrasyon sorunlarına neden olabilir.

Hipotiroidizm için hastaları tedavi ederken, beyin sisinin ne kadar hızlı gittiği ve ne kadar keskin oldukları konusunda şaşırıyorlar. Birçok kadın, aslında tiroid probleminin bir işareti olduğunu bilmediği için menopozla birlikte gelen bir rahatsızlık olduğunu düşünüyor ve doktora görünmeyi düşünmüyor.

Hipotiroidizm rahatsızlığı için doğal tedavi yöntemleri tercih edebilirsiniz. D vitamini takviyesi ,Ceviz, yumurta, fındık ve fındık ezmesi, baklagiller, balık ve keten tohumu gibi besinler düzenli olarak tüketilebilir.

Dereotu,mineotu, bozotu, sarımsak ve limon suyu ile yapılan tonik kulanılır.

Ayrıca Hipotiroidizm rahatsızlığı tanısı konulmuş hastaların bu sebze vemeyveleri tüketmememsi tavsiye edilir :

Ispanak, Yerfıstığı,Böğürtlen,Turp,Şeftali,Mısır,Brokoli,Lahana,Kırmızı ve karalahana,Karnabahar ve Soya.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.