Hindistan Cevizinin Faydaları ve Zararları

  • ALTERNATİFTIP
  • Hindistan Cevizinin Faydaları ve Zararları için yorumlar kapalı
  • 939 kez görüntülendi

Hindistan Cevizinin Faydaları ve Zararları

Özellikle son sönemlerde ithalatı artan ve ülkemizde de raflarda sıkça görmeye başladığımız bir meyvedir hindistan cevizi. Merak edilenlerle hindistan cevizi konusuna açıklık getirmek istedik bu yazımızda.

Hindistancevizi: Tropikal bölgelerde yetişen, hurma cinsinden bir çeşit ağacın yemişidir. Portakaldan büyüktür. Kabuğu çok serttir. İçinde sütümsü bir sıvı vardır. Yemişin içinde kabuğuna bitişik yağlı ve nişastalı eti vardır. Büyük ve Küçük olmak üzere iki çeşidi vardır. Hekimlikte küçükleri kullanılır. Hindistan Cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve sülfür açısından da zengin bir besindir.

Yetiştirildiği Yerler: Tropikal iklim bölgelerinin tamamında yetişmekle birlikte özellikle Sri Lanka, Tayland, Malezya ve Fildişi sahillerinde üretilmektedir.

Hindistan Cevizinin Faydaları: İdrar söktürür. Reflü hastalığına iyi gelir. Balgamı keser. Ağız kokusunu giderir. Felce ve titremeye iyi gelir. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. Mide ağrılarını giderir. Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri rahatsızlıklarına karşı da oldukça değerli bir besindir. Kusmayı yatıştırmak için diğer metodlar başarısız kaldığında hindistan cevizi çok değerli bir besindir. Hindistan cevizi’nin özü sindirim sistemi rahatsızlıkları’nın tedavisinde oldukça etkilidir. Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Olgunlaşmış kuru bir hindistan cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar.

Hindistancevizi Nasıl Kullanılır? Kabuğun içindeki etli kısmı ve tohumları kullanılır. Şekerle birlikte yenirse hem vücuda fazla ağırlık vermez hem de cinsel gücü arttırır. Suyunu içebileceğiniz gibi; Uzak doğu yemeklerinin pişirilmesinde kullanabilirsiniz. Etli kısmını ise ham olarak yiyebilir, ya da öğüttükten sonra sıkıp sütünü çıkartabileceksiniz.

Muhafaza Koşulları: Kırılmamış hindistan cevizleri oda sıcaklığında 4 aya kadar saklanabilir. Rendelenmiş cevizler ağzı iyice kapatılmış kaplarda yada naylon torbalarda buzdolabında dört güne, buzlukta ise altı aya kadar saklanabilir. İçindeki yağ oranı uygun koşullarda saklanmazsa hemen ekşimesine sebep olur.

Bu yazı hindistan cevizinin faydaları, hindistan cevizinin suyu, hindistan cevizinin diğer adı, hindistan cevizinin neresi yenir, hindistan cevizi nasıl yenir kırılır, faydaları zararları vitamini kalorisi içeriği nedir nelerdir ne kadar fiyatı konusunda yazılmıştır.

hindistan cevizi nasl yenir, hindistan cevizi nasıl yenir, hindistan cevizinin faydaları ve zararları, hindistan cevizinin zararları, gebelikte hindistan cevizi yenirmi, hindistan cevizi faydaları ve zararları, Hindistancevizi Faydaları Ve Zararları, gebelikte cevizin faydaları, gebelikte hindistan cevizi, hindistan cevizi yağının zararları

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.