Hindi Yumurtasının Faydaları Nelerdir, Nasıl Pişirilir, Nerede Satılır?

  • Genel Sağlık
  • Hindi Yumurtasının Faydaları Nelerdir, Nasıl Pişirilir, Nerede Satılır? için yorumlar kapalı
  • 1.276 kez görüntülendi

Hindi yumurtası, tavuk yumurtası gibi her yerde bulunan bir yiyecek değildir. Hindi üretiminin yaygın olduğu bölgelerden temin edilebilir ve dengeli beslenmenin bir parçası olabilir. (Hindi yumurtasının faydaları nelerdir?) isimli makalemizde bu yumurtanın tüketimi hakkında bilgiler verdik.

Hindi yumurtası, yumurta başına 135 kalori içermesiyle hem enerji verir hem de temel besinleri almanızı sağlar. Bu yumurta aynı zamanda doymuş yağ alımınızı da destekler ancak kolesterol oranı yüksek olduğundan aşırıya kaçmadan tüketmelisiniz.

Hindi yumurtasını aynı tavuk yumurtası gibi haşlayabilirsiniz, omlet yapabilirsiniz, yahut haşlayıp, salatalarınıza katabilirsiniz.

Hindi yumurtasındaki temel maddeler: Karbonhidrat, Protein ve Yağlardır

Hindi yumurtasının kalorisinin çoğu içindeki yağdan gelmektedir. Bir adet hindi yumurtası toplam 9.4 gr yağ içermektedir bu da toplam kalori içeriğinin %63’ünü karşılar. Bu yağ, aktif ve sağlıklı bir yaşam stili için enerji sağlar, sağlıklı hücre oluşumu için yağ asidi kaynağıdır ve besinlerin emilimini kolaylaştırır.

Hindi yumurtası 10.8 gr protein içerir ki bu da kalori içeriklerinin %32’sine karşılık gelir. Protein minerali bağışıklık sistemini güçlendirir, yeni hücre oluşumunu destekler ve kas kütlesini de artırır.

Hindi yumurtasının karbonhidrat içeriği ise düşüktür.

Hindi yumurtasının fiyatı 4 tl’dir ve sahibinden.com sitesinden satın alınabilir.

Hindi yumurtasındaki mineraller: demir ve selenyumdur

Hindi yumurtası özellikle selenyum ve demir olmak üzere, mineral deposu bir besindir. Vücudunuz, demiri oksijen depolama ve taşıma için sorumlu proteinlerin bir bileşeni olan heme dönüştürür. Her hindi yumurtası 3.24 mg demir içerir, bu oran, kadınların günlük alması gereken demir miktarının %41’i erkeklerin ise %18’idir. Selenyum, troid fonksiyonunu ve sağlıklı hücre gelişimini de destekler. 27.1 mikrogram selenyum değeriyle günlük ihtiyacın yarısını karşılar.

Hindi yumurtasındaki vitaminler: B9 ve B12, her iki vitamin de kırmızı kan hücrelerinin yapımına, ve sağlıklı oksijen taşınması sürecine yardımcı olur. Hindi yumurtası 56 mikrogram B9 içerir ki, bu oran günlük ihtiyacın %14’üne tekabül eder. 13.4 mikrogram B12 içerir, bu da günlük miktarın %56’sıdır. Düşük B9 seviyeleri doğum kusurlarına neden olabilir. Hindi yumurtasında bulunan B9 vitamini ise fetal gelişimi destekler.

Hindi yumurtasının dezavantajları: Kolesterol ve Doymuş Yağ

Her bir hindi yumurtası, 2.9 gr doymuş yağ asidi ve 737 miligram kolesterol içerir. Amerikan Kalp Derneğinin belirttiği limitlerin neredeyse iki katından daha fazladır. Yüksek kolesterol ve doymuş yağ içeren gıdaları tüketmek, kan lipit seviyelerini etkiler ve kandaki zararlı kolesterolü artırır. Kardiyovasküler hastalık riski altında iseniz, hindi yumurtası yemeden önce mutlaka doktorunuza danışın.

Deve Kuşu Yumurtasının Sağlığa Faydaları Nelerdir? Tıklayınız

Bıldırcın Yumurtası Protein Değeri Ve Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.