Herkesin Yemesi Gereken Otlar ve Baharatlar

  • ALTERNATİFTIP
  • Herkesin Yemesi Gereken Otlar ve Baharatlar için yorumlar kapalı
  • 1.224 kez görüntülendi

Herkesin Yemesi Gereken Otlar ve Baharatlar

Hepimiz biliyoruz ki , her insanın düzenli olarak yemesi için hayati önem taşıyan birçok baharat ve ot vardır. Bu baharatlar ve şifalı bitkiler fast food ürünlerinde bulunmaz. Bu şeyler evde bulunur ve sizin veya anneniz tarafından pişirilen günlük ev yapımı yemeklerde kullanılır.

Bütün bu baharatlar ve şifalı bitkiler doğal aromalar içinde ve hiçbir yapay aroma içermez. Bu yazı herkes için çok önemlidir, çünkü burada sizlerle günlük olarak tüketilmesi gereken bazı baharat ve bitkileri paylaşıyorum. İşte bazı otlar ve baharatların listesi:

1. Zencefil

Zencefil , alışılmış Çin tıbbı yapımında kullanılır. Asya ve Çin ülkelerinin yemeklerinde de kullanılır. Soğuk mevsim olduğunda herkes zencefil kullanabilir, çünkü gripten veya ateşten sizi koruyacaktır. Ayrıca bulantıyı durdurmada yardımcı olur ve şişkinlik ve mide ekşimesi rahatlamasını sağlar . Bu tür hastalıklarla karşı karşıya kalan herkes için yaygın bir ilaçtır.

2. Zerdeçal

Zerdeçal , baharat kralı olarak bilinir ve rengi turuncudır. Aynı zamanda Asya yemeklerinde yoğun renk ve lezzet için kullanılır. Zerdeçal’ı günlük olarak kullanmak sizi iltihap azaltma gibi iyileştirici özelliklerden uzak tutar. Zerdeçal, anti-fungal, antiviral, antikanser, anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Bu yüzden pek çok hastalıktan kurtulmak için günlük diyetinize zerdeçal ekleyin.

3. Tarçın

Tarçın , kan şekerinizi stabilize etmeyeyardımcı olabilir. Bazı araştırma çalışmaları, yiyeceklerinize veya diyetinize tarçın eklemenizi düzenli bir amaç olarak önermektedir. Sabah çayınızı kullanabilirsiniz ve farklı tıbbi mağazalardan tarçın kapsülleri alınabilir.

Şeker hastalığı sorunu olanların kan şekeri seviyelerini kontrol etmek için tarçın kullanmaları gerekir . Kronik hastalık ve hücresel hasar riskini azaltan anti-enflamatuar ve antioksidan özellikleri ile birlikte bileşikler içerir. Ayrıca marine edilmiş etlere, kahvaltı yulaflarına ve sıcak sütlere tarçın ekleyebilirsiniz.

4. Şili Biber ve Cayenne

Şili biberi metabolizmanızı güçlendirmeye yardımcı olur ve kendinizi sağlıklı ve formda tutar. Chipotle, cayenne ve capsicum gibi diğer taze biberler kalorilerinizi yakabilir ve vücudun metabolizma hızını artırabilir. Dolaşım ve sindirim problemleri, cayenne ile aşılabilir. Cayenne, serbest radikallere karşı savaşmak ve hücre hasarını korumak için antioksidan özelliklere sahiptir.

5. Karanfil

Karanfiller serbest radikallerin korunmasına ve atılmasına yardımcı olan antioksidanlarda yüksektir. Karanfilde bulunan antifungal, herhangi biri topikal olarak uygulanan veya yutulan olsun, vücudunuz için en iyisidir. Ayrıca karanfil yağı da mevcuttur ve bu yağı günlük yemeğinizde kullanabilirsiniz. Doktorlar günlük diyetiniz olarak günde 1-2 karanfil yemenizi önerir.

6. Biberiye

Diğer otlar gibi, biberiye de anti-enflamatuar ve antioksidanlar içerir. Enzimlerin aktiviteleri, kronik iltihapla bağlantılı serbest radikallerin giderilmesine yardımcı olabilecek biberiye ile arttırılabilir. Et, sebze ve diğer baharatlı yiyeceklerde kullanmadan önce iyice pişirin. Ham formda da kullanılabilir.

Biberiye, pankreas kanseri hücrelerinin büyümesini azaltabilecek flavonoidler içerir. Hemoroitler de biberiye ile önlenebilir.

7. Fesleğen

Fesleğen temelde bir bitkidir ve yaprakları Asya yemeklerinde kullanılır. Fesleğen yaprağı domates salatası veya domates sosu içinde kullanmak en iyisidir. Evinizin içindeki bir tencerede fesleğen de yetiştirebilir veya herhangi bir süper marketten veya marketten satın alabilirsiniz.

Kuru fesleğen yaprakları uzun süreli kullanım için bir kavanozun içine de yerleştirilebilir.

Yani, bunlar her insan için en iyisi olan 7 bitki ve baharattır. Grip, ateş, hücre hasarı, şişkinlik, mide ekşimesi ve kronik hastalıklar gibi düzenli olarak tüketerek kendinizi çeşitli hastalıklardan koruyabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam tarzı elde etmek için bunları yiyeceklerde kullanmaya başlayın.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.