Hepatit B Belirtileri ve Tedavisi

  • HASTALIKLAR
  • Hepatit B Belirtileri ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 873 kez görüntülendi

Hepatit B Belirtileri ve Tedavisi

Hepatit B, karaciğeri hedef alan ciddi ve çok bulaşıcı bir hastalıktır. Hepatit B virüsünün 2 Milyar dolayında insanda bulunduğu tahmin edilmektedir. En sık karşılaşılan ölüm nedenleri içerisinde 9. sıradadır.

Hepatit B AIDS’den çok daha bulaşıcıdır. Peki Hepatit B Nasıl Bulaşır?
– Kan yoluyla,
– Cinsel yolla,
– Tükürük ile,
– Anneden çocuğa geçerek bulaşır.

Hepatit B’nin bulaşmasını önlemek için iğne, kesici aletler, diş fırçası vb.lerini ortak kullanmamak gerekir. Cinsel yolla kolaylıkla bulaştığı için meşru aile hayatının dışına çıkmamak en uygun davranış olacaktır. Anne adaylarının da Hepatit B testi yaptırmaları, virüsün çocuğa geçmesi riskinin önüne geçmek için önemlidir.

Eğer anne taşıyıcı ise doğumdan hemen sonra çocuğa yapılacak Hepatit B aşısı ile çocuk bu hastalıktan korunabilir. Hepatit B’den korunak için Hepatit B aşısı en etkili yöntemdir. Tam koruma için 3 kez aşı olmak gerekir. Fakat her durumda aşı yapmak uygun değildir ve doktora danışılmalıdır.

Hepatit B hastalığına yakalananların hem kendi sağlıklarına dikkat etmeleri ve tedavi olmaları gerekir hem de virüsü çevresindeki insanlara bulaştırmamak için çevresindekileri ve kendini bilinçlendirmeli ve virüsün bulaşmasını önleyecek tedbirler almalıdır.

Hepatit B virüsünün bulaşmasını önlemek için alınabilecek temel önlemler şöyle sıralanabilir:
– Hepatit B virüsü taşıyanlar kan vermemelidir,
– Yaralar ve kesikler kapatılmalıdır,
– Diş fırçası, traş bıçağı, tırnak makası vb.leri ortak kullanılmamalıdır,
– Gayri meşru ilişkiden kaçınılmalıdır,
– Her türlü kan lekesine karşı önlem alınmalıdır, kan bulaşmış giysiler özel olarak yıkanmalıdır,
– Hastanın eşi ve aile üyeleri gibi aynı ortamı paylaştığı kişiler Hepatit B aşısı olmalıdır.

Hepatit B Belirtileri: Aşırı halsizlik ve yorgunluk hissi, iştah kaybı, bulantı, kusma, deride ve gözlerde sararma, idrar renginde koyulaşma, karın ağrısı, karaciğer bölgesinde hassasiyet olarak sayılabilir.

Hepatit B Tedavisi: Kısa Süreli (Akut) ve Uzun Süreli (Kronik) bulaşmaya göre farklılık gösterir. Akut devredeki Hepatit B için kullanılan özel bir tedavi yoktur. Daha çok evde uygulanabilen tedavi yöntemleri uygulanır. Bu tedavide amaç hastalığın yayılmasını önlemek ve şikayetlerin azaltılmasını sağlamaktır. Bu tedavi döneminde özellikle karaciğeri rahatsız edecek ilaçlar kullanılmamalı,alkol kesinlikle tüketilmemelidir.

Kronikleşen hastalar için ise ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Kronik hepatit B sonucu ortaya çıkabilecek karaciğer yetersizliği, siroz gibi durumlarda hastalara karaciğer nakli gerekebilir. Bu nedenlerle, Hepatitten en etkili korunma yöntemi olan Hepatit Aşısı çok önemlidir. Fakat virüsü taşıyanlara ve aktif durumdaki hastalara yapılamamaktadır.

Bu yazı hepatit b aşısı, hepatit b nedir, hepatit b tedavisi, hepatit b nasıl bulaşır, hepatit b nasıl anlaşılır, hepatit b için bitkisel tedavi, hepatit b için şifalı bitkiler, hepatit b tedavisi, hepatit b testi konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

hepatit b tedavisi 2012, hepatit b nasıl anlaşılır, hepatitis b belirtileri, şifalı bitkiler hepatip b nasıl anlaşılır, hepatit b nasıl anlaşılır 2011, hepatit b gözlerde kan dolarmi, hepatit b bulasmasını önleme yolları, hepatit b aşısı vurulduktan sonra, hepatit b aşisi için nereye başvuracağiz, gebelikte hepatitin tedavisi

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.