Gizli Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

  • DAHİLİYE
  • Gizli Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 1.503 kez görüntülendi

Gizli Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Diyabet öncesi anlamına gelen gizli şeker, diyabete dönüşmemesi için bolca egzersiz, sağlık beslenme ve kilo vermesi gerekmektedir. Gizli şeker hastalığı için teşhis yapılacaksa açken kan değerlerine bakılması gerekmektedir. Ayrıca yağlı, şekerli ve karbonhidratlı  besinler aldıktan sonra test yapılması daha etkili olmaktadır. Sizlere bu yazımızda gizli şeker hastalıkları hakkında bilgiler vereceğiz. Gizli şeker hastalığı belirtileri nelerdir bunlardan bahsedeceğiz.

Diyabet Dönüşmektedir

Gizli şeker hastalığı diyabet bakımından riskli bir durumda yer almaktadır. Bu nedenle gizli şeker, şeker hastalığına  dönüşmemesi için önlemler alınması gerekmektedir. Bu nedenle kilo fazlalığı olan kişiler kilo verip ideal kilolarına gelmesi gerekmektedir. Sağlık besinler tüketerek program içine girmesi gerekmektedir. Son olarak düzenli bir şekilde egzersiz yapması gerekmektedir.

Gizli Şeker Belirtileri

Yediğiniz öğünlerden sonra yorgunluk hissi yaşıyorsanız gizli şeker olma olasılığınız vardır. Kan şekeri normal seviyelerde olmadığı zaman uyuklama ve yorgunluk hisleri gizli şekerin belirtilerindendir.

Vücuttaki zamansız terlemelerde gizli şekerin belirtilerindendir. Ense, baş ve boyun bölgelerinde terlemeler ve ani öfkelenme reaksiyonları gizli şekerin belirtileridir.

Kişiye bağlı olarak fazla kilo almak veya ani kilo kayıpları gizli şekerin belirtisi olabilmektedir.

Gizli şeker hastalıkları genetiğe bağlı olarakta yaşanmaktadır. Eğer bireyin anne veya babasında şeker hastalığı veya gizli şeker varsa olabilme olasılığı yüksektir.

Gizli Şeker Hastalıkların Tedavisi

Dengeli Beslenme

Sağlıklı ve dengeli beslenmek gizli şeker hastalığının belki de en önemli faktörüdür. Besinlerinizde karbonhidratlı yiyecekleri ölçülü bir şekilde alınması gerekmektedir. Bu sayede vücuttaki şekerin dengede durmasını sağlamaktadır. Öğünlerinizde meyve ve sebze besinlerini bolca tüketmeniz önerilmektedir. Bu besinleri kabuklu bir şekilde tüketmek daha yararlı olacaktır. Beslenmenizde çok aç kalmayacak şekilde ara öğünleri kaçırmamanız gerekmektedir. Eğer aç kaldığınız taktirde vücut şekeri fazlası ile ihtiyaç duyacaktır.

Düzenli Egzersiz

Hastalığınızın tedavi sürecinin olumlu geçmesi için düzenli olarak egzersiz yapmanız gerekmektedir. Bu sayede vücudunuzun kilo dengesi sağlanacaktır. Yaşam değişiklilkerinizde yapacağınız köklü değişimlerde kandaki şeker etkilenmektedir. Bu nedenle hem beslenmenize hemde egzersizlerinize dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu iki önemli unsura dikkat ettiğiniz zaman en azından gizli şekeri en aza indirmiş olacaksınız.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.