Geçici Epilasyon Yöntemleri ve Çeşitleri

  • ESTETİK VE GÜZELLİK
  • Geçici Epilasyon Yöntemleri ve Çeşitleri için yorumlar kapalı
  • 953 kez görüntülendi

Geçici Epilasyon Yöntemleri ve Çeşitleri

Kadınlar için istenmeyen tüyleri ve kılları yok etmek önemli bir yer tutar güzellik anlamında. Evde kolayca uygulanacak epilasyon yöntemlerini toparladık ve hepsi hakkında kısa kısa bilgiler verdik. Her kadının çekinmeden epilasyon için uygulayacağı yöntemler en çok tercih edilenden, en az kullanılana

doğru sıralanıyor.

Cımbız
Çoğu kadın için, cımbız ile alma en ucuz ve hemen etkisi görülebilen bir yöntemdir. Cımbızla almada, küçük metal pense benzeyen ve her kılı kökünden çeken cımbız kullanılır. Bu yöntem kaş çevresini temizlemede ve yüzün herhangi bir bölgesinde dağınık haldeki kılları almada kullanışlıdır. Ancak bu tehlikeli bir enfeksiyona neden olmamak için burundaki kılları çekmede kullanılmamalıdır.

Bu yöntem çabuk ve kolay olmasına rağmen acı verir. Ayrıca geniş bölgelerdeki, bacak gibi, kılı almak zordur. Çekme hareketi, kıl batmasına, ciltte çukurlaşmaya ve yara oluşmasına neden olabilir. Bazı bölgeleri göremeyeceğinizden ayna kullanmanız gerekebilir. Kaşa şekil verirken, bir tane kılı çekerken emin olmak gerekir çünkü bir veya iki kıl kaşın şeklini ciddi şekilde etkileyebilir.

Cımbızı her kullanmadan sonra ,cımbız uçlarını alkol ile dezenfekte etmek önemlidir. Cımbızı herhangi bir yerde bırakmak doğru olmaz. Cımbızınızı bir kutu veya tüpte saklayarak onun keskinliğini koruyabilirsiniz. Cımbızınızı düşürmemeye dikkat edilmelidir bu onun uçlarına zarar verebilir ve şeklini bozabilir.

Uygun cımbız ile almanın birkaç temel adımı vardır. Bunlar; kılların uzama yönüne doğru kaşı taramaya çalışın. Krem veya nemlendirici uygulamayın, bu cımbızın kayıp kaş çizgisini bozmasına neden olabilir. Sonra, alacağınız kenarı izole etmeye çalışın.

Cımbız ile almayı kolaylaştırmak için sıcak bir bez kullanarak gözenekler açılabilir. Kılı, kılın çıktığı yöne doğru çektiğinizden emin olun. Zıt yönde çekmek ağrılı olabilir ve her kılı bir kerede yavaşça ve yumuşak bir hareketle çekmeyi deneyin. Kılı birden çekmeyin.

Ağda
Kıl almanın diğer geleneksel yöntemi ağdadır. Ağda oldukça uzun bir süredir profesyoneller ve salonlar tarafından geçici kıl temizleme yöntemi olarak hala çoğunlukla kullanılan yöntemlerden biridir. Bu yöntemde sıcak ağda cilde uygulanır ve bir parça kumaş ağdaya bastırılır. Bu kumaş sonra çabucak çekilir ve istenmeyen kılları da beraberinde çeker.

Ağda evde de yapılabilir ve bacaklar, yüz, bikini bölgesi ve kollar için hızlı ve ucuz bir yöntemdir. Bazı kıllar kırıldığından vücutta ve cildin yüzeyinde kalabilir. Bazen pürüzsüz ve kılsız bir cilt için tıraş bıçağı kullanmak gerekebilir. Bu yöntem oldukça zorlayıcı olabilir. Ağda yapmadan önce birçok pratik yapmak gerekir. Ayrıca cilt enfeksiyonuna neden olabilir ve bazı insanlar için oldukça ağrılıdır.

Sarartma
Teknik olarak bir kıl alma yöntemi değildir. Bu sadece kılın rengini açar ve kılın daha az görünmesini sağlar.

Çamaşır beyazlatıcısı kullanılmamalıdır. Kozmetik olarak onaylanmış vücut için kullanılan sarartıcı kremler bu amaçla kullanılmaktadır. Bu kremler genelde dudak üstündeki kıllarda kullanılmasına rağmen bazı kadınlar diğer bölgelerdeki kıllar için de kullanır.

Cilt tahrişi sık rastlanan bir şikayettir bundan dolayı göze çarpmayan bir bölgede kremi test etmek ve daha sonra asıl uygulamayı yapmak en doğru yaklaşımdır. Sararmış kıl bronz veya koyu ten üzerinde göze çarpmaktadır bundan dolayı bazı kadınlar tarafından bu yöntem beğenilmeyebilir. Sarartma yöntemi her iki üç hafta arası tekrarlanmalıdır.

İplik ile alma
Bu metoda Arapça khite ve Mısırca fatlah denir. Batıda sık kullanılan bir yöntem değildir. Bununla öncelikli olarak kıl kökten alınır ve yüzde özellikle de kaş bölgesinde kullanılır. Çapraz pamuk iplik ile dağınık üçten beşe kadar kenardaki kıl hattı alınabilir.

Geleneksel olarak, uygulayıcı ipin bir ucunu dişiyle ve diğer ucunu sol eliyle tutar. ıpliğin orta kısmı işaret parmağı ve sağ elin orta parmağı ile ilmik yapılır. Sonra uygulayıcı bu ilmiği bir seri istenmeyen tüyü sıkıştırmak için kullanır ve kılları kökten birden çeker. Ayrıca prosedür sırasında ipliği tutan aletler de vardır.

Daha modern prosedürler uygulayıcının ipi dişle tutmasına gerek kalmayacak şekilde dizayn edilmiştir. ıplik ile alma pahalı olmayan, düzenli, kesin ve hızlıdır. Çoğu insan bu yöntemin yolma ve cımbızla almaya göre daha az ağrılı olduğunu düşünür.

Bu yöntem kaş ve yüz kıllarını temizlemede iyi bir yöntem olarak düşünülür. Yolmaya benzer olarak, sonuç iki haftadan dört haftaya kadar sürer. Pek çok ülke iplik ile alma gibi yöntemleri uygulayanın lisanslı kozmetik uzmanı olma koşulunu aramaktadır.

İplik ile alma ağrı ve kaşıntıya neden olabilir. Bazı durumlarda bu folikülit gibi yan etkileri yapabilir. Folikülit kıl köklerinde bakteriyal enfeksiyon oluşmasıdır. Bu da ciltte kızarma, şişme ve cilt pigmentinde değişikliklere neden olur.

Friksiyon
Friksiyon populer bir yöntem değildir; bazı insanlar bu yöntemi kol ve bacaklarda ki ince tüylerde etkili olduğunu düşünür. Bu yöntemde kaba bir yüzey, ponza taşı gibi maddelerle cildin yüzeyine sürtünerek tüylerin temizlenmesidir. Friksiyon, pahalı olmayan, hızlı, temelde acısız ve evde uygulanabilen bir yöntemdir. Kullananlar bu yöntemin bacaklardaki ince tüylerde etkili olduğunu söylemektedir. Bazı kişiler tıraş ve ağda operasyonları arasında bu yöntemi kullanır. Bu yöntemin etkisi birkaç saatten birkaç güne kadar kısa sürer. Eğer çok sert sürtülürse bu cilt tahrişine neden olabilir ve yüz, kol, bikini bölgesi gibi hassas bölgelerde kullanılmaz. Bizim önermediğimiz bir yöntemdir.

Epilatör
Epilasyon aletleri, elektrikli tıraş makinasına benzer aletlerdir. Fark sadece dönen kafanın üstünde jilet yerine kılları toplu halde kökten çeken sıra cımbızlar olmasıdır.

Bu alet kol ve bacaklardaki kıllar için iyidir. Buna rağmen bacak arkası için kullanılması zordur. Özellikle vücudun hassas bölgelerinde ağrılı olur ve ince kıllarda kullanımı zordur. Ayrıca cımbızın kılları yakalayabilmesi için kıllar yeteri kadar uzun olmalıdır.

Önlem olarak cildin sıkışmaması için gergin tutulması gerekir. Yolma gibi bu da tahriş ve kıl batmasına neden olabilir.

Traş
Bazı durumlarda kılların tamamının yok edilmesi arzu edilirken bazı durumlardada geçici yok etme işlemi yani depilasyon istenebilir.
Traş ağrısız kolay uygulanabilen, ucuz ve yan etkisiz bir yöntemdir. Evde kolayca uygulanabilir.

Metal jiletler ile kılı deri yüzeyinden kesen herkesçe bilinen bir metottur. Etkisi çok kısa süreli olup birkaç saaten birkaç güne kadardır. Dikkatli olunmaz yada uygun alet kullanılmazsa cilt kesilebilir yada tahriş olabilir.

Jilet kısmı düzenli değiştirilmelidir. İşlemden önce köpük yada kremler kullanılırsa işlem daha sağlıklı yapılabilir. Çift bıçaklı olan tek kullanımlık cihazlarda mevcuttur. En sık kullanılan cihazlar daha çok tek kullanımlık olanlardır.

Bu yazı evde epilasyon yöntemleri, evde epilasyon aletleri, evde epilasyon nasıl yapılır, epilasyon çeşitleri nelerdir, epilasyon türleri, cımbız ile bıyık kaş kıl alma, ağda epilasyon, friksiyon ne demek, friksiyon nasıl yapılır konusunda yazılmıştır.

evde epilasyon nasil yapilir, acısız epilasyon nasıl yapılır, evde acısız ağda nasıl yapılır, evde acısız epilasyon yöntemleri, epilasyon aleti ile bacak nasıl alınır, kolay epilasyon yöntemleri, evde kolay epilasyon, kolay epilasyon nasıl yapılır, acısız epilasyon yöntemleri, dogru epilasyon nasil yapilir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.