Gece Öksürüğünün Nedenleri – Gece Öksürüğünü Ne Keser-Gece Öksürüğü Neden Artar

  • GÖGÜS HASTALIKLARI
  • Gece Öksürüğünün Nedenleri – Gece Öksürüğünü Ne Keser-Gece Öksürüğü Neden Artar için yorumlar kapalı
  • 1.920 kez görüntülendi

Gece Öksürüğünün Nedenleri – Gece Öksürüğünü Ne Keser-Gece Öksürüğü Neden Artar

Gece öksürüğünü kesmek için yapmadığınız şey kalmadıysa buna rağmen kronik ve geceleri nöbetler şeklinde gelen öksürükler ile boğuşmak zorunda kalıyorsanız elbette ilk yapacağınız şey doktora gitmektir. Ancak doktorlar genelde bir öksürük şurubu, şayet öksürük bronşitten kaynaklanıyorsa bir antibiyotik, alerjik öksürük varsa bir antihistaminik ilaç yazıp sizleri evinize geri yollayacaktır.

Bu tür tedaviler de kronik ve inatçı gece öksürüğü sendromu adını verdiğimiz ve artık öksürmekten dolayı sırtınızda göğüs kemiklerinde ağrı oluşturan rahatsızlığa dur demez. Peki bu durumda gece öksürüğünü ne keser?

Öncelikle gece öksürüğüne neden olan bronşit benzeri bir alt solunum yolu hastalığı ise bunu tedavi edilmesi neticesinde kronik öksürük kesilecektir.

Kronik gece öksürüğü nedir

Süreğen hale gelmiş öksürük,, kronik öksürük olarak adlandırılmaktadır. Kronik öksürüğün kendisi bir hastalık değildir. Tam aksine fazla sıfır ırklarda ortaya çıkabilen bir semptomdur. Kronik öksürüğün nedenleri nelerdir?, kronik öksürük belirtileri, kronik öksürüğe ne neden olur, gibi sorulara yanıt verecek ve kronik öksürüğe bitkisel çözümler sunacak yazımıza geçelim.

Kronik öksürüğün nedenleri nelerdir?

Kronik öksürüğün en önemli nedeni astım, alerjik rinit, sinüs problemleri, reflü gibi hastalıklardır. Nadiren de kronik öksürük, özellikle çocuklarda yabancı bir cismin yutulması neticesinde ortaya çıkabilir. Bu nedenle özellikle doktor muayenesi sırasında göğüs röntgenin çekilmesi önem arz etmektedir. Kronik yüksekliğin başka nedenlerle vardır :

Sigara tiryakiliği :Sigara aslında kronik öksürüğün en önemli nedenidir. 20 yıl ve daha fazla sigara içen kronik öksürük eşliğinde kanlı balgam gelmesi durumunda acilen doktora işlemlerinde fayda vardır.

Astım : Astım hastalığı kırıntı ve öksürükle karakterize bir seyir izlemektedir. bazı astım hastalarında sadece öksürük dışarıdan görülebilen bir belirti olarak dikkat çekmektedir. Astımlı hastalarda öksürük genelde soğuk havada, polenlerle sigara dumanıyla parfümle vb havadaki kirleticilerle temas esnasında ortaya çıkmaktadır.

Gastroözafagal reflü hastalığı: Asit reflü olarak da bilinen bu hastalıkta midedeki asit ve diğer maddeler yemek borusuna doğru geri hareket etmekte, nefes borusuna ulaşan mide asidi nefes borusunda kasılma ve spazma neden olmaktadır. bazende asit sıvısı akciğerlere kaçmakta ve burada tahriş meydana getirmektedir. Netice olarak kronik öksürük, asitin meydana getirdiği tarişe bağlı olarak oluşmaktadır.

Bronşit ve pnömoni :Bronşit ve pnömonide kronik öksürüğe neden olabilmektedir. Bu rahatsızlıklar genelde bakteri, virüs veya mantardan kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır.Viral enfeksiyonlar antibiyotiklere yanıt vermezler. Bu nedenle virüs kaynaklı bir solunum enfeksiyonları tamamen iyileşirse kadar kronik öksürük yapabilir.

Boğmaca: Oldukça bulaşıcı bir hastalık bulan boğmaca bordetella pertussis bakterinin ortaya çıkardığı akut bir enfeksiyondur. Özellikle küçük çocukları etkileyen boğmaca yoğun ve kronik öksürük şeklinde seyretmekte olup günümüzde aşı ile önlenebilmektedir.

Mikoplazma adı verilen bakteriyel kökenli solunum yolu enfeksiyonu da kronik öksürüğe neden olabilmektedir. Muhtarlıkta özellikle yorgunluk, nefes alma vermede zorluk, balgam,vücudum takatten düşmesi gibi birtakım belirtiler ortaya çıkabilmektedir.

Çocuklarda yutulan bazı yabancı cisimler öksürüğe neden olabilir. Ayrıca kalp damar hastalıkları da kronik öksürüğün nedenleri arasında sayılabilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.