Gaz Sancısına, Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir? En Etkili Doğal Çözümler

  • Genel Sağlık
  • Gaz Sancısına, Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir? En Etkili Doğal Çözümler için yorumlar kapalı
  • 893 kez görüntülendi

Gaz Sancısına, Mide Şişkinliğine Ne İyi Gelir? En Etkili Doğal Çözümler

Her insanda geğirme veya anüs yolu ile dışarı atılan havaya gaz denir. İnsanlar günde ortalama 14 kez gaz çıkarır. Bazı insanlarda bu gaz sancıya ve mide şişkinliklerine neden olur. Gaz, mide ile kalınbağırsaklarda bulunur. Gazın oluşumu iki yol ile olmaktadır, Yemek yerken veya bir şey içerken ağızdan yutulan hava ile oluşması oluşur, diğeri de kalınbağırsağa ulaşıp tam sindirilmemiş besinlerin, orada bulunan bakteriler tarafından bozulması ile gerçekleşir. Mide de bulunan gazı genellikle kokusuz olan, karbondioksit, oksijen, nitrojen, hidrojen ve bazen de metan gazları oluşturur. Anüsten çıkan gaz, bakteriler sebebiyle kötü kokulu hale gelir. Gaz oluşumunu arttıran nedenler arasında;  yediklerimizi az çiğneme, hızlı yiyip içme(az çiğneme alışkanlığı), alkol ve sigara tüketimi, baharatlı gıdalar, bazı bağırsak sorunları, bakteriyel enfeksiyonlar, sakız çiğnemek gelir. Bazı insanlara gaz yapan yiyecekler diğer bir insana yapmayabilir. Bu yazımızda gaza bağlı mide sancısı ve şişkinliğine iyi gelen doğal tedavi yollarından bahsedeceğiz. Aşağıda geçen bitkilerin hepsini aktardan satın alabilirsiniz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür 1. Tarif

Kaynayan suya 50 kuruş büyüklüğünde bir kaç dilim kök zencefil 1 su bardağı suda 5 dakika kısık ateşte kaynatınız daha sonra ılımaya bırakın.Akşam yemeklerinden sonra 1 su bardağı içiniz.taze olarak uygulanmalı 1 ay boyunca uygulanmalıdır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür 2. Tarif

 1 tatlı kaşığı süpürge tohumu havanda iyice ezilir ve 3-4 yudum su ile yutulur. 15 – 20 gün boyunca kullanılmalıdır. Eğer süpürge otu bulunamazsa taze veya kuru ebegümeci de kullanılabilir. Ebegümeci dövülmez direk bir bardak suya 1 tatlı kaşığı atılıp içilir. Ebegümeci çayı ayrıca huzursuz bağırsak sendromuna iyi gelir. Bunların haricinde melisa limon çayı da kullanılabilir. Melisa limon çayı gaz ve şişkinliğe iyi gelirken, ayrıca sakinleştirici etkisi vardır.

Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’dan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür Tarifi
250 gram öğütülmüş tuzsuz leblebi, 100 gram öğütülmüş nöbet şekeri, 50 gram öğütülmüş damla sakızı, 50 gram rezene ve 50 gram anasonu karıştırın. Her sabah ve gece yatmadan önce bundan bir tatlı kaşığı yutun. Sabahları birer adet incir ve kayısı yemek, bir bardak ılık su içmek de yararlı olur. Ayrıca mutlaka temiz havada yürüşler yapın.

Bağırsak Gazı Nasıl Giderilir? Evde Uygulayabileceğiniz Doğal ve Pratik Yöntemler

Papatya çayı

Papatya sindirim sistemini rahatlatır ve gaz ve şişkinlikten kurtulmanıza yardımcı olur. Papatya anti-inflamatuar ve antispazmodik özellikleri sayesinde mide ekşimesi, adet krampları ve eklem ağrısını doğal yollardan tedavi eder. 1 tatlı kaşığı kuru papatyayı veya 1 adet sallama papatya çayını 1 su bardağı kaynar suya atıp 3-5 dk demleyin. Günde 3 bardak papatya çayı içmeye devam edin.

Tarçın

Tarçın, midenizi rahatlatır ve gaz oluşumunu engeller. Bir bardak sıcak sütün içine, bir tatlı kaşığı toz tarçın katın, iyice karıştırın ve için. Tatlandırıcı katmak isterseniz bir çay kaşığı bal katabilirsiniz. Süt içmek istemez iseniz, bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı tarçın ekleyerek de içebilirsiniz.   

Elma Sirkesi

Elma sirkesini hazımsızlığa bağlı gaz problemlerinde kullanabilirsiniz. Midenizi yatıştırır ve sindirimi kolaylaştırır. Bir bardak sıcağa yakın (ılık) suya, bir yemek kaşığı elma sirkesi ilave edin. Su oda sıcaklığına düştükten sonra için.

Karahindiba çayı

Karahindiba çayı, doğal bir diüretik ve müshil olup, sindirim sistemini düzenlemeye gazdan ve şişkinlikten kurtarmaya yardımcı olur. Bir bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı kurutulmuş karahindiba yaprağı ekleyin. 3-5 dakika kadar demlemeye bırakın. Tatlandırmak için biraz limon ve bal ekleyebilirsiniz.  Şişkinliği önlemek veya tedavi etmek için her gün bu çaydan birkaç bardak içmeye devam edin.

Karbonat & Limon

Gaz sorunları için evde sık kullanılan bu karışım da gazdan kurtulmanızı, rahatlamanızı sağlayan bir diğer yardımcınız olacaktır. 1 bardak suya bir adet limonu sıkın, içine bir miktar karbonat ekleyin. Köpürmesi bitince üzerine su ekleyin. Karbonat ve limon mide asidinizi dengelemeye yardımcı olan asitler içerdiğinden, gaz sorununuza etkili bir çözüm olacaktır.

Sarımsak

Sarımsak, antibakteriyel özelliklerinden dolayı, özellikle mikrobik gaz problemlerinde çok etkilidir. Sarımsak ayrıca mide ısısını ve gastrik asidi dengeleyici özelliklere de sahiptir. 3-5 diş sarımsağı ince ince doğrayın, biraz karabiber ile bir cezve suda kaynatın. Ocaktan alıp suyun ısısı oda sıcaklığına indiğinde tortularını süzün ve suyunu için. Bunu günde 2-3 sefer yaparsanız, birkaç gün içinde olumlu sonuçlarını göreceksiniz. Günde 1-2 diş sarımsak da tüketebilirsiniz.

Rezene

Rezene , şişkinlik ve gaz probleminizden hızla kurtulmanızı sağlar. Bir cezve suya, bir çay kaşığı rezene katıp kaynatın. Oda sıcaklığına düştükten sonra bir bardağa süzün ve çay olarak için. Ayrıca tohumlarını çiğneyerek te tüketebilirsiniz.

Nane

Nane de hoş kokusu ve lezzetli aroması ile sevilen bitkiler arasında olmasının yanında gaz sorunu ve mide şişkinliklerinde kullanabileceğiniz bir diğer yardımcımızdır. Bir su bardağı kaynatılmış suyun içine bir tatlı kaşığı kurutulmuş nane yaprağından ilave ediniz. 5-6 dakika demlenmesinin ardından içine biraz bal ekleyerek günde 3-4 sefer için. Nane yapraklarını çiğneyerek te tüketebilirsiniz. Alternatif olarak, yarım bardak soğuk suya 2 damla nane yağı koyarak günde bir veya iki kez için.

Karanfil

Hoş kokulu karanfil de mide şişkinliklerinde kurtulmanıza yardımcı olacak bir bitkidir. Yemeklerden sonra çiğneyeceğiniz 2-3 adet kuru karanfil gaz, şişkinlik sıkıntılarınızın geçmesinde faydalı olur.

Ilık Su

Hiçbir şey yiyemeyecek kadar şişkinlik ve ağrı duyuyorsanız; düzenli aralıklarla ılık su içmeniz sorununuzu çözmekte yardımcı olacaktır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.