Gastrit için Şifalı Bitkiler

  • ALTERNATİFTIP
  • Gastrit için Şifalı Bitkiler için yorumlar kapalı
  • 1.035 kez görüntülendi

Gastrit için Şifalı Bitkiler

Benim ailemde de olmak üzere ne yazık ki çağımızın en çok rastlanan mide problemlerinin başında gastrit geliyor. Genelde reflü ile karıştırılan bu hastalık tedavi anlamında bitkisel yöntemlerle tedavi edilebilir.

Sağlıksız ve düzensiz yaşama bir de kötü beslenme eklenince karşımıza gastrit problemi çıkıyor. Peki gastrite ne yapabiliriz, bitkisel yöntemlerle tedavi edemez miyiz?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Gastrit-mide ülseri için trabzon hurması da denilen cennet hurması (cennet meyvesi) yenilmesini tavsiye ediyor. Cennet hurmasının dış kabuğunu soyduktan sonra yumuşatarak yenilmesi gastrite karşı çok faydalıdır. Cennet meyvesi bağırsak florası için mükemmel bir meyvedir.

Cennet hurması bağırsak florasındaki bakterileri dengeler. Kabızlık şikayetine karşı da mükemmel bir çözümdür. Özellikle on iki parmak bağırsağı şikayetleri için mükemmel bir yardımcı ve destekleyicidir.

Gastrit için faydalı olan yiyeceklerin başında yoğurt ve zencefil gelmektedir.

Yoğurt: Yoğurt gastrite faydalı olan diğer önemli bir yiyecektir. Gastrit ağrılarını hafifletmede yoğurt oldukça önemli rol oynayabilir. Yoğurt bulunan probiyotikler gastrite neden olan bakterilerden mide astarının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca, yoğurt enfeksiyonla daha iyi savaşmak için bağışıklık sistemini güçlendirir.

– Gastrite iyi gelen yoğurt, günde 2-3 kase yenilebilir, özellikle sabah aç karınla ve akşam yatmadan önce.

Zencefil: Zencefil etkin anti enflamatuar ve anti bakteriyel özellikleri yardımıyla gastrit tedavisinde kullanılabilir. Gastrite iyi gelen zencefil,  inflamasyonu azaltmak ve enfeksiyonları tedavi etmenin yanında, hazımsızlığı, şişkinliği giderir.

– Bir bardak suya doğranmış zencefil kökleri ekleyin ve 10 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın, daha sonra bir şeker kaşığı bal karıştırarak günde 2 veya 3 kere için. Zencefil bal karışımı gastrite iyi gelecektir.

Gastrite Karşı Beslenme Önerileri: Gastrit sorunu çekiyorsanız, beslenme şeklinizi lütfen tavsiyelerimize uygun olarak değiştiriniz. Sizlere kısa kısa gastrit için iyi gelen besin gruplarını derledik.

Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler: Gastriti veya mide ülseri olan hastalar koyu yeşil ve yapraklı sebze tüketimini arttırmalıdır. Bu tür sebzeler A,C,K vitaminleri ile folat, demir ve kalsiyum yönünden zengindir. Sadece tedavi döneminde değil hastalığın tekrar etmemesi içinde brokoli, brüksel lahanası, lahana, kuşkonmaz, lahana, kara lahana, ıspanak, bezelye ve yeşil fasulye gibi sebzeleri beslenme programınıza ekleyebilirsiniz.

Az Yağlı Protein Kaynakları: Protein, vücuda gereken enerjiyi sağlamanın yanı sıra hasarlı hücrelerin onarılması içinde gereklidir. Gastriti olanlar mide zarını ve sindirimi zorlayan yağlı protein kaynakları yerine az yağlı olanları tercih etmelidir. Yağlı ete alternatif olarak yağsız et, balık, tavuk, soya ürünleri, baklagiller, az yağlı süt ve az yağlı yoğurt tüketebilirsiniz.

Flavonoidler İçeren Yiyecekler: Parlak renkli meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan flavonoidler gastrite neden olan helicobacter bakterisiyle savaşarak etkilerini hafifletir ve gastritin yayılmasını, ülsere dönüşmesini engeller. Kereviz, kızılcık, elma, yeşil çay, yaban mersini, kiraz, kabak ve biber flavonoid içeren yiyecekler arasında sayılabilir.

 Aşağıdaki yememeniz gerekenler dışında sigarayı kesinlikle bırakmalı ve alkol tüketimini sınırlamalı veya tamamen bırakmalısınız.

Karabiber, Toz biber, Acı biber, Kahve, Çay, Gazlı içecekler, Kakao, Çikolata, Domates, Domates sosu, Turunçgiller gastrite iyi gelmeyen yiyecek ve içeceklerdir.

Bu yazı gastrite iyi gelen bitkiler ilaçlar çay tatlılar ekmek gıdalar yemek tarifleri bitki çayları nedir ne iyi gelir doğal kesin bitkisel çözüm evde kesin çare tedavisi iyi gelmeyen soda limon iyi gelir mi neler iyi gelir için ilaç ne yapılır ne yapmalıyım kür diyet yemek listesi kantaron yağı nasıl geçer önlenir iyileşir anlaşılır beslenmeli hakkında kısaca bilgi vermek için yazılmıştır.

, , , , , , , , ,

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.