Garam Masala Faydaları, Garam Masala Nedir, Kullanımı, Zararları

  • ALTERNATİFTIP
  • Garam Masala Faydaları, Garam Masala Nedir, Kullanımı, Zararları için yorumlar kapalı
  • 1.267 kez görüntülendi

Garam Masala Faydaları, Garam Masala Nedir, Kullanımı, Zararları

 

Garam masala Hindistan’dan gelmektedir fakat içerisindeki baharatlar her yerde bulunmaktadır. Genellikle 10’dan fazla farklı baharat içeren garam masala, içeriğinden bağımsız olarak sağlık faydaları ile yüklenir. Bu baharat karışımının amacı, ağzınızı ateşe vermek değil, humus tarifleri gibi şeylere zengin ve ılık bir lezzet sağlamaktır.

Lezzetli baharatların inanılmaz derecede karmaşık bir karışımı olan garam masala, gerçekten çok daha ilginç olan herhangi bir yemeği hazırlıyor. Ayrıca, onu oluşturmak için kullanılan her baharatın sağlık yararlarını da elde edersiniz. Genel olarak, baharatlar güçlü hastalıklarla mücadele ve sağlığı geliştiren antioksidanlar ile yüklenir. Örneğin, garam masala kanseri önlemeye yardımcı olduğuna inanılan birçok baharat içerir.

Garam Masala Nedir?

Garam masala, telaffuz edilen gah-RAHM mah-SAH-lah, Hindistan’a özgü, tipik olarak kuru kavrulmuş baharatların bir karışımıdır. Garam, Hintli “sıcak” veya “sıcak” için Hintlidir, çünkü garam masala hem içten hem de dıştan bir sıcaklık yarattığı için mükemmeldir. Masala nedir? Masala Hintli için “baharat” dır. Hint mutfağında kullanılan çeşitli baharat karışımlarını tarif etmek için kullanılır. Hindistan’a ek olarak, bu sıcak baharat karışımı da Pakistan ve diğer Güney Asya mutfaklarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Garam Masala Faydaları Nelerdir?

  1. Sindirimi Ateşini İyileştirir

Ayurveda tıbbına göre, garam masala vücudu ısıtmak veya sindirim ateşini iyileştirmek için uygun şekilde adlandırılmıştır. 5.000 yıllık bu doğal iyileşme sisteminin temeli agni veya sindirim ateşidir. Ayurveda’ya göre, vücudunuza en uygun sindirim ateşini sürdürmek için doğru tipte ve ısınan gıdaların miktarını sağlamanız gerekir.

Garam masala, tüketicinin vücut ısısını artırarak ve buna bağlı olarak da metabolizmayı artırarak bunu yapar. Bu, sindirim ateşinden kaynaklanan ideal sindirimsizlik ve vücuttaki toksinlerin oluşumunu engeller.

  1. Kabızlık Kapalıdır

Garam masala sindirimi geliştirdiği için, sindirim geçiş süresini azaltmak için kabızlık olasılığını azaltmak için mükemmel olduğu da şaşırtıcı değildir. Kabızlık, vücudumuzun düzenli olarak düzenli olarak detoksize edilmesinin ana yollarından biri olduğu için bu bizim sağlığımız için çok önemlidir.

  1. Kanser Önleyici

Genel olarak, baharatlar kanser önleme ile ilişkilidir. Bir çalışma, özellikle garam masala ve doğal bir antikanser madde olma olasılığını incelemiştir. Beslenme ve Kanser Dergisi’nde yayınlanan bu çalışma, sadece 10 gün boyunca garam masala alımının hayvanlar üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Araştırmacılar, tüketiminin detoksifikasyon sistemi enzimlerinin seviyelerinde önemli ve doza bağımlı olarak arzu edilen bir değişime yol açtığını bulmuşlardır. Bu bulgular garam masalanın bedensel detoksifikasyonu teşvik ederek doğal bir kanser önleyici ajan olarak davrandığını göstermektedir.

Hayvan araştırmaları da garam masala tüketilmesi sonucu tümörlerde azalma olduğunu göstermiştir. Bu şaşırtıcı değildir, çünkü bu karışımı oluşturan baharatların çoğu, kanserle savaşan gıdalardır.

  1. Diyabetle Savaşır

Hemen her garam masala tarçın, gerçek bir süper baharat içerir. Tarçın sağlık yararları bilimsel olarak çok sayıda olduğu kanıtlanmıştır. Tarçının diyabeti önlemeye ve doğal olarak diyabet hastalarında kan şekerini düşürmesine yardımcı olma yeteneği gerçekten etkileyicidir.

Garam Masala Nasıl Kullanılır?

Kullanımı, taze otlar kullanacağınız şekilde düşünün. Baharat karışımı köri, mercimek ve çorbalara mükemmel bir yardımcı bir ektir. Ayrıca omletler üzerine serpiştirmeyi de deneyebilirsiniz. Hindistan’da Bengalce yemeklerinde, karışım genellikle et yemeklerinde, nadiren sebze yemeklerinde kullanılır.

Garam Masala Zararları Nelerdir?

Garam masalanın zararları ve çeşitli yan etkilerinden bahsedecek olursan midenizdeki asitlerin aşırı salgılanması, boğazınızda virüs veya yaralanma mevcut ise boğaz ağrısı, içerisindeki baharatlar sebebiyle dilde yanma, mide de ekşime, idrarınızı yaparken yanma hissi ve alerjik reaksiyonlar gösterebilmektedir.

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.