Folbiol Yan Etkileri Nelerdir Ve Folbiol Ne İçin Kullanılır?

  • Genel Sağlık
  • Folbiol Yan Etkileri Nelerdir Ve Folbiol Ne İçin Kullanılır? için yorumlar kapalı
  • 1.169 kez görüntülendi

Folbiol Yan Etkileri Nelerdir Ve Folbiol Ne İçin Kullanılır?

Folik asit B9 ve folat vitamini olarak da bilinen B vitamini grubunda yer alan bir vitamindir. Bu vitamin vücut tarafından üretilmediğinden folik asit içeren besinlerin tüketilmesi veya folik asit vitamin ilacı ile temin etmek gerekir. Fasulye, bakla, narenciye, meyve suları, koyu yeşil yapraklı sebzeler, buğday kepeği, kepekli tahıllar, dana karaciğer folat vitamini açısından zengin besinlerdir.Bu makalemizde folik asit yan etkileri konusuna yer verdik. Ancak önce folik asit nedir, ne işe yarar bu hususta bilgi verelim; (Doktorlar tarafından reçete edilen Folbiol folik asit ilacı da yan etki yapabilir.Bu makalemizin sonunda Folbiol ilacının yan etkilerini de okuyabilirsiniz.)

Sağlıklı, beslenmesine dikkat eden insanlarda genellikle folik asit eksikliği yaşanmaz Gebe ve emziren kadınlar günde yaklaşık 600 mcg  folik asite ihtiyaç duyduklarından doktorlar bu kadınlara folik asit ilacı reçete eder böylece yeterli folik asit almalarını sağlarlar. Folik asit eksikliği çeken kişiler için önerilen doz 400 mcg ila 1000 mcg arasında değişebilir. Tam miktar eksikliğin ve sağlık durumunun şiddetine bağlıdır.

Folik asidin bedenimizde pek çok görevi vardır; Folik tüm hücrelerin yapı taşları olan DNA ve RNA’nın oluşturulmasında önemli rol oynar, kırmızı kan hücresi üretimi, amino asit seviyelerinin korunması,DNA’da kansere neden olabilecek değişiklikler önlenmek, metabolizmamızın sağlıklı işleyişi tüm bunlar için folik asidin görevleri arasında yer alır.

Folik asit vitamin ilacı folat eksikliğinin yanı sıra, folik asit eksikliğinin neden olabileceği kansızlık, bağırsakların besin maddelerini düzgün şekilde emememesi gibi komplikasyonları önlemek ve tedavi etmek için kullanılır. Folik asit ayrıca ülseratif kolit, karaciğer hastalığı, alkolizm ve böbrek diyalizi de dahil olmak üzere folat eksikliğiyle ilgili diğer durumlarda da kullanılır. Folik asit eksikliği olanlara, kronik alkolikler, sindirim sistemi sorunları olan kişiler, karaciğer hastalıkları, diyalize girenlere, hamile kadınlara doktor folik asid ilacı reçete edebilir. Günlük 1000 mcg’ı aşan folik asit alımında, ve uzun süreli folik asit kullanımında bazı yan etkiler ortaya çıkabilir.

Günlük Folik Asit (Folat) İhtiyacı Nedir?

  1. 0-6 aylık bebeklerde 65 mcg
  2. 7-12 aylık bebeklerde 80 mcg
  3. 1-3 yaş 150 mcg
  4. 4-8 yaş 200 mcg
  5. 9-13 yaş 300 mcg
  6. 14 yaş ve üst 400 mcg
  7. Hamilelerde 600 mcg
  8. Emziren kadınlarda 500 mcg

Folat vitamini ne işe yarar?

  1. Folat anne karnındaki bebeğin gelişiminde, bebekte nöral tüp kusurlarının önlenmesinde önemli rol oynar. Araştırmalar, gebe kalmadan bir ay önceden folik asit alımına başlayıp gebelikte ilk 3 ayda bu vitaminin alınmasının bebekteki doğum kusuru görülme ihtimalini %50 düşürdüğünü tespit etmiştir.
  2. Folat kısırlığını önler, erkekteki sperm sağlığını ve fonksiyonunu korur.
  3. Folik amino asit sentezinde görev alıp kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
  4. İnme ve felç riskini azaltır.
  5. Kolestrolü dengede tutarak, yükselmesini önler.
  6. Kolon sağlığı için faydalıdır.
  7. Beyin fonksiyonlarını düzenleyip kişiyi depresyondan korur.
  8. Sindirime yardımcı olur.
  9. Önemli bir antioksidan olduğundan sivilce oluşumunu engeller.
  10. Hücre oluşumunu destekleyip saçların hızlı bir şekilde büyümesini sağlar.
  11. Alzheimer hastalığını önler.
  12. Diş eti iltihaplarını tedavi eder.
  13. Regl kanamasını dengeler ve düzenler.

Folik asidin yan etkileri nelerdir?

Folik asidin yan etkileri şunlardır;

Not: Bu makalemiz 2 sayfadan oluşmaktadır. “Sonraki Sayfa” yazısına tıklayarak yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.