Fil Hastalığı Nedir Tedavisi Nasıldır

  • HASTALIKLAR
  • Fil Hastalığı Nedir Tedavisi Nasıldır için yorumlar kapalı
  • 1.764 kez görüntülendi

Fil Hastalığı Nedir Tedavisi Nasıldır

Ülkemizde pek rastlanmayan sadece birkaç örneği olan ve genelde gelişmemiş ülkelerde görülen bir hastalıktır fil hastalığı. Her ne kadar yurdumuzda pek görülmese de bu yazımızda fil hastalığı hakkında bilgi vermek istiyorum.

Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen çok da yaygın olmayan bir hastalık türüdür. Tıp dilinde lenfatik sıvıların hücre dokuları arasında sıkışarak basınç uygulaması ve şişmesi olarak tanımlanır.

Lenf sisteminin yapısal bozukluğundan da kaynaklanmaktadır. Dokular arası geçiş düzenli yapılamadığında bu sıvılar birikerek bacaklarda ve kollarda şişmeye neden olmaktadır. Hastalık çok fazla bilinen bir hastalık olmayan fil hastalığı bulaşıcı ya da ırsi değildir. Vücudun hormonal dengesizliği ön plandadır. Tedavi düzenli bir şekilde gerçekleştirildiğinde hastalık yok edilebilir ancak tedavi bırakıldığında zedelenmeler ve yaralanmalar ortaya çıkar.

Fil hastalığı 3 evre şeklinde incelenebilir.

1) Geri Dönebilen Dönem: Bu dönemde hastalık belirtileriyle birlikte ortaya çıkar fakat net bir bilgiye sahip olunamaz, gece yarıları bacaklarda ya da kollarda şişmeler meydana gelir fakat bir süre sonra şişlikler iner ve vücut normale döner.

2) Kronik(Geri Dönmeyen Dönem): Bu dönemde hastalık iyiden iyiye kendini belli eder şişlikler uzun süreli görülür ve kolay kolay normal haline dönmez. Aşırı ağrılar ve hareketlerde zorluklar başlar. Ağır hissetme ve yanmalar bu dönemin en büyük belirtileridir.

3) Dönem 3: Bu dönemde şişlikler belirginleşmeye başlar ve son halini alır lenfler yıpranmaya ve işlevini yerine getirmemeye başlar, hareket konusunda büyük sıkıntılar yaşanır ve 2. döneme nazaran ağırlık hissi çok daha fazladır.

Son dönem ise ölümcül olan lenf kanseri dönemidir. Tedavi, sonuç vermez ve ölüm kaçınılmazdır…

Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Doktorlar ilk aşamada spor ve egzersiz önerisinde bulunmaktadırlar, düzenli yapılan egzersizler sayesinde vücut eski halini almaktadır ve kaslar daha çok hareket ettiği için basınç bir nebze azalatılarak hasta daha hareket etmeye başlayacaktır. Bunun yanı sıra cerrahi tedavi yöntemleri de mümkündür. Cerrahi yöntemler kesin sonuca ulaşmak için yeterli değildir. Hacim küçültücü operasyonlar, lenfatiklerin drenajına yönelik girişimler ve iki seçeneğin aynı anda uygulanması tedavi yöntemleri arasındadır. Cerrahi tedaviler hastayı biraz daha rahatlatmaktadır ve kolay hareket etmesini sağlamaktadır ancak az önce de belirttiğim gibi tedaviler kesin sonuç vermemektedir.

Bu yazı fil hastalığı nedir, fil hastalığının belirtileri, fil hastalığı tedavisi varmı tedavi merkezleri, fil hastalığı hakkında bilgi, fil hastalığının nedenleri, fil hastalığı neden olur, fil hastalığı nasıl tedavi edilir nasıl bulaşır nasıl olur konusunda yazılmıştır.

fil hastalığı nedir, google fil hastalıgınasıl olur, fil hastalığı, Fil hastalığı neden olur, fil hastalgin sebebleri, fil hastalig endir, Fil hastalğı olan ne yemeli, fil hastalığı nasıl oluşur, lefoman fıl hastalıgı nedır, Fil hastalığı nedir neden olur

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.