Evde Yetişebilen 12 Sağlıklı Bitki

  • ALTERNATİFTIP
  • Evde Yetişebilen 12 Sağlıklı Bitki için yorumlar kapalı
  • 1.441 kez görüntülendi

Evde Yetişebilen  12 Sağlıklı Bitki

Otlar bulaşıklarınıza aromatik tatlar katabilecek, tedavi edebilecek ve birçok hastalığa iyi gelebilecek doğal ilaçlar ve aromalardır. Evde bitki yetiştirmek paradan ve hayat kurtaran bir hobidir ve bu da çok eğlencelidir. Otlar, aslında sağlıklı yaşamı destekleyen birçok antioksidan, vitamin ve mineral yüklüdür.

Bu uzmanlar tarafından, bitkilerin toplanması sırasında besinlerin% 30’unun boşa harcandığı, dolayısıyla evinizde bu küçük bitkileri ve bitkileri yetiştirdiğiniz zaman, onları pestisitler ve kaybolan besinlerden korkmadan hemen kullanabilirsiniz.

Evde bitki yetiştirmek için birkaç teçhizata ve bitki izinlerine veya tohumlarına ihtiyacınız olacak. Bitkiler bebekler gibidir, çünkü uygun bakım ve dikkat gereklidir; daha iyi ‘sağlık’ ile gelişmek için bakıma ihtiyaçları var.

İşte evde yetiştirilen bazı kolay ve en iyi otlar:

1. Adaçayı:

Adaçayı antioksidan, antiseptik ve anti-biyotik özellikleri bakımından zengindir ve adaçanın güçlü yaşlanma karşıtı özellikleri, önceden olgunlaşan yaşlanma, kırışıklıklar ve akne ile savaşmanıza yardımcı olur, bu nedenle güzellik ürünlerinin% 80’inde kullanılır. Adaçayı bir diğer en iyi ve en önemli husus ise, beyin kaslarını gevşeterek anksiyete ve stres problemlerine yardımcı olan ve aynı zamanda yorgunluk ve halsizlik hissine yardımcı olan doğal bir çözümdür. Dahası, doğal bir hafıza arttırıcıdır.

Büyüme İpucu:  Sage, iyi bakım, düzenli sulama, iyi ve verimli topraklar ve yeterli miktarda güneş ışığı ve düzenli temizlik gerektiren bir bitkidir.

2. Biberiye:

Biberiye, vücuttaki kanser hücrelerini yok ettiği bilinen, karnosik asit adı verilen bir antioksidan bileşiği ile yüklenir. Biberiye ile ilgili garip ama gerçeklerden biri, Northumbria Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, biberiye aromasının hafızayı artırabildiği keşfedildi.

Biberiye bazı insanların odasına yerleştirildi ve bir ay sonra, hafızasının eskisinden daha iyi olduğu davranışlarıyla incelendi. Harika bir kokusu vardır ve her yemeğe lezzetli bir koku ekleyebilir.

Büyüme İpucu:  Biberiye de küçük bir bitkidir ve kapalı alanda yetiştirilebilir ancak sık sık sulanması ve güneş ışığının yanı sıra bitkiye dokunmaya devam etmesi gerekir ve tüm evde harika bir koku oluşturur.

3. Lavanta:

Lavanta sağlık yararları çok güzel bir bitkidir. Göbek şişkinliğini gideren güçlü bir antioksidan olan polifenoller ile doludur ve zihninizi gevşetmenize ve hızlı bir şekilde uykuya dalmanıza yardımcı olacak harika bir rahatlatıcı kokuya sahiptir.

Büyüme İpucu:  Lavanta, 8-10 saat doğrudan güneş ışığı alabilen dış mekanlarda yetişen büyük bir bitkidir. Aynı zamanda iyi drene edilmiş toprağa ihtiyacı vardır, bu nedenle evinizin içinde büyütmeyi tercih ederseniz, daha iyi su tahliyesi için kullandığınız kabın alt kısmında delikler olduğundan emin olun.

4. Fesleğen yaprağı:

Bu sinir sakinleştirici yapraklar karaciğerde detoksifiye edici bir etkiye sahiptir ve ayrıca birçok antioksidanla doldurulur. Bu küçük yapraklar, lezzetlerinize lezzet katmak ve tabaklarınıza lezzet katmak için uzun bir yol kat edebilir. Fesleğen, cilt lekelerini ve kaşıntıları iyileştiren ve cildinizi pürüzsüz ve taze bırakan güçlü anti-enflamatuar özelliklerle doludur.

Büyüme İpucu:  Bu, sık sık sulamaya veya bakıma ihtiyaç duymadığından, iç mekanlarda veya dış mekanlarda büyümek için en kolay bitkilerden biridir. Daha iyi performans için tesisi her gün sulamalısınız.

5. Maydanoz:

Küçük boyutlarına kanmayın ve onları tabağınızdan uzaklaştırmayın, çünkü bu küçük yapraklar A vitamini gibi besinlerle doludur ve sadece of çay kaşığı maydanoz günlük K vitamini ihtiyacını karşılayabilir. sağlıklı kan dolaşımı ve saflaştırma için sağlıklıdır .

Büyüme İpucu:  Maydanozun fazla bakıma ve sık sulanmaya ya da güneş ışığına ihtiyacı yoktur, yine de iç ve dış mekanda yetiştirilmesi kolay bir bitkidir. Saksıdaki toprağın çok kuru veya fazla ıslanmadığından emin olun. Maydanoz büyümek için zaman alıyor ama beklemeye değer.

6. Kekik:

Kekik antiseptik ve antibiyotik özellikleri bakımından zengindir ve Bronşit gibi birçok solunumsal problemi tedavi etmek için kullanıldığından on yıllardır. Kekik, Listerine’de bulunan timol adı verilen özel bir terkip maddesine sahiptir ve kekikle ilgili diğer en iyi şey, tamamen kalorisiz ve salatalarınıza, çorbalarınıza ve tavuk turşunuza eşlik eden leziz bir lezzet katar.

Büyüme İpucu: Kekik küçük bir bitkidir ve evinizin içinde küçük bir tencerede yetiştirilebilir. Sadece büyümesi için yeterli miktarda güneş ışığı aldığından emin olun.

7. Kişniş:

Bu, Asya ve Meksika mutfağında çok sayıda besini bulunan en iyi ve en çok kullanılan bitkilerden biridir. Kişniş yaprakları, vücutta işe yaramaz metallerden kurtulmanıza yardımcı olmak için demir ve yeterli miktarda lif içerir. Bu küçük yapraklar hakkındaki özel şey, kendilerini vücutta Çinko, cıva ve diğer ağır ve toksin metallerle tutturmak ve onları vücuttan çıkarmak ve karaciğeri detoksize etmeleridir.

Büyüme İpucu: Kişniş içinde yetiştirilebilir ancak iç mekanlarda yetişmeniz için sizi zorlayan bitkilerden biridir. Salantro bitkisinin derin kökleri vardır, bu yüzden gelişmek için verimli topraklara ihtiyaç duyar. Ancak, bitkilerden tohum yetiştirme konusunda başarılıysanız, çabalarınız boşa harcanmaz, çünkü bu tohumlara, onlarca yıldan beri çok önemli ve faydalı mutfak baharatı olarak kullanılan kişnişler denir.

8. Chives:

Chives, soğan ailesine aittir. Büyük bir tada sahip olmasına rağmen, frenk soğanı bağışıklık sistemini güçlendirmekte, meme kanseri, prostat kanseri ve mide kanseri gibi çeşitli kanser türlerinin risklerini azaltmakta iyidir . Bunun nedeni allium sebzelere aittir ve allium kanser riskini azaltma ile ilişkilidir.

Büyüme İpucu: Bu, çok fazla güneş ışığına ihtiyaç duyarak iç mekanlarda yetiştirilebilecek en uygun bitkilerden biridir. 8 santim boyunda olsalar da, gelişmek için daha fazla yer kaplamıyorlar.

9. Dereotu:

Bu bitki sadece turşu ile ilişkilidir, ancak antioksidan bakımından zengin oldukları ve hıçkırıkları tedavi etmek için kullanıldığı için turşulara kadar kalmaması gerekir. Kaynar suda birkaç dereotu yaprağı ekleyebilir ve bu çayı yavaşça içebilir ve hıçkırıklarınızın iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Büyüme İpucu: Dereotu, derin fakat çok yoğun olmayan topraklarda yetişir ve hızlı büyümek için tam güneş ışığı gerektirir. Bu yüzden dışarıda büyümek en iyisidir, ancak büyük kaplarda kapalı alanda da yetiştirilebilir. Ancak onları dışarıda büyütürseniz, bitkiyi haftada bir kez sulamanız gerekir, ancak evinizin içinde dereotu büyümeyi planlıyorsanız, o zaman bitkiye daha fazla dikkat ve özen göstermeniz gerekir.

10. Nane:

Nane, daha iyi sindirim , bulantı, astım, solunum sorunları ve baş ağrıları için en iyi A vitamini ve antioksidan kaynağıdır ve sivilceleri iyileştirir. Son zamanlarda yapılan bir çalışmada, nane kilo kaybı , egzersiz performansı, kan regülasyonu ve genel solunum performansında olumlu etkileri olduğunu göstermektedir . Nane günlük kullanımda 2 yemek kaşığı A vitamini ihtiyacını karşılar.

Büyüme İpucu: Nane hızlı ve hızlı bir şekilde büyür ve daha fazla alana ihtiyaç duyar, çünkü kendi yolunda gelen her şeyi yıkama yetkisi vardır, bu sayede yetiştirilen bir alanda dışarıda daha iyi büyür.

11. Limon Balsamı:

Limon nane ailesine ait ve narenciye kokusu lezzetli. Kas ve sinirlerdeki gerginliği gidermek için yıllardan beri kullanılmaktadır. Limon balsamının anti-enflamatuar özellikleri, soğuk yaraların neden olduğu yaraları iyileştirmek için yararlıdır. Aynı zamanda, sindirim özellikleri bakımından zengin olması nedeniyle gaz, şişkin mide ve krampları tedavi etmek için de kullanılır. Limon otu çayı, endişe ve strese çabuk iyileşir ve çeşitli yemeklere harika narenciye aroması katar.

Büyüme İpucu: İç mekanda büyümek kolay bir bitkidir, ancak bitkinin tam güneş ışığı aldığından ve aşırı soğuk sıcaklıklardan korunduğundan emin olun.

12. Tarhun:

Bu harika bir A ve C vitamini kaynağıdır, çinko, demir, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller ve anksiyete duygularını, mikropların neden olduğu kötü nefesi tedavi eden ve ayrıca açlık sancılarını ve iştahını bastırdığı için kilo kaybına faydalı olan birçok antioksidandır. . Tarhun, yağı vücuda uygulanırsa vücut kokusunu öldürebilecek anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Taze veya kurutulmuş tarhun çiğnemek ağız ağrısını iyileştirebilir.

Aynı zamanda eşsiz tadı ve harika aroması ile pişirmede kullanılır.

Yetiştirme İpucu: Tarhun iç mekanlarda iyileştirilebilir ve büyümesi ve çok az sulanması için nemli toprağa ihtiyacı vardır. Aşırı soğuk sıcaklıkta tarhun yetiştirmediğinizden emin olun, çünkü soğuğa karşı çok düşük direnç gösterir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.