Evde Pratik Yüz Temizleme Yolları !

  • ESTETİK VE GÜZELLİK
  • Evde Pratik Yüz Temizleme Yolları ! için yorumlar kapalı
  • 1.063 kez görüntülendi

Evde Pratik Yüz Temizleme Yolları !

Her kadın, kusursuz ve sağlıklı bir cilt ister. Berrak ve güzel bir cilt, kişinin güzelliğinin ana unsurlarından biridir.  Cilt bakımı , yaşam tarzı  ve yeme alışkanlıkları cildinizin sağlığının birincil sebeplerindendir. Cildinizin kalitesi ve dokusu iyi olması için  stres , uyku eksikliği , yetersiz beslenme , kirlilik , güneşin ultraviyole ışınlarından zarar , aşırı sigara ve alkol içiminden uzak durmalısınız.

Açık ve parlayan cilde sahip olmak için binlerce cilt ve güzellik bakım ürünleri var. Bu ürünlere güvenmek yerine cildinizin genel sağlık ve görünümünü iyileştirmek için basit ve kolay evde uygulayacağınız maske ve peelingler deneyebilirsiniz.

İşte evde cildi temizlemenin yolları ;

1. Bal

Bal cildi  nemlendirmek için iyi bir seçimdir. Bal mükemmel bir nemlendirici ve  enfeksiyonu önlemeye yardımcı olan antibakteriyel özelliklere sahiptir.
* Organik balı doğrudan cildinize uygulayın. 20 dakika bekletin  ve sonra ılık suyla durulayın. Baldaki su içeriği deriyi derinden nemlendirecek, yumuşak ve esnekleşecektir. Bu basit tedaviyi günde bir kez veya her gün yapın.
* Alternatif olarak, iki çay kaşığı süt ve bir çay kaşığı balı karıştırın. Sonra bir çay kaşığı gram unu ilave edin ve iyice karıştırın. Yüzünüze uygulayın. 20 dakika bekletin ve daha sonra ılık suyla durulayın. Parlak ve net cildin tadını çıkarmak için haftada bir kez bu yüz maskesini kullanın.


2.Limon

Limon,cilt rengini açar ve parlaklık verir. Limonda bulunan sitrik asit, ölü hücreleri kaldırarak cildi temiz tutmaya yardımcı olur ve C vitamini içeriği , hücre yenileme sürecini arttırarak koyu renk lekeleri azaltmaya yardımcı olur . Limon’un genel cilt rengini iyileştirmeye yardımcı olacak beyazlatma özellikleri de vardır.

*Tüm yüzünüze ve boynunuza taze sıkılmış limon suyu uygulayın. On dakika boyunca bırakın ve ılık suyla yıkayın. Bundan sonra, yumuşatmak ve nemlendirmek için cildinizi salatalık dilimi ile ovun. Bunu hergün  yapın.

*Yarım limonun suyunu sıkın ve içine bir çorba kaşığı  bal ekleyin. Yüzünüze uygulayın, 15-20 dakika bekletin ve durulayın.
Cildinizi pul pul dökmek için iki çay kaşığı limon suyu ve şeker karıştırın. Karışımı yüzünüze, boynunuza ve ellerinize uygulayın. Dairesel bir hareketle ovun ve 10 dakika açık tutun. Daha sonra ılık su ile durulayın. Haftada bir kaç kez  uygulayın.

3. Zerdeçal

Zerdeçal, yara izlerini ve diğer izleri en aza indirmeye yardımcı olan mükemmel bir antiseptik ve cilt aydınlatma ajanıdır. Artı, zerdeçal, cildi cansız ve cansız görünen alerjik, inflamatuar ve bulaşıcı cilt bozukluklarını hafifletebilir.

*Bir yemek kaşığı zerdeçal tozunu  ve yeterli miktarda ananas suyu ile karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Karışım tamamen kuruyana kadar bekletin. Sonra ılık su ile yıkayın. Cildinizdeki lekelerin görünümünü azaltmak için bu  maskeyi haftada iki veya üç kez  uygulayın.

*Aynı miktarda zerdeçal tozu ve gram unu biraz su veya süt ile karıştırarak cildinize eşit şekilde uygulayın ve kurumaya bırakın. Ilık su ile yıkayın, cildinizi yuvarlak bir hareketle nazikçe ovun. Cilt tonunuzu hafifletmek ve yara izlerini gidermek için haftada bir kez bunu uygulayın.

4. Aloe Vera

Aloe vera cilt için birçok avantaja sahiptir. Sivilceye neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan antibakteriyel özelliklere, tahriş olmuş cildi yatıştırmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere ve yara izlerini iyileştirmeye yardımcı olan sıkılaştırıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca, aloe vera cildi nemlendirir ve yeni cilt hücresi büyümesini uyarır.

Aloe vera yaprağından jeli kaşık yardımıyla alın. Jeli pamukla yüzünüze uygulayın. Yaklaşık yarım saat boyunca kurutun ve sonra ılık suyla durulayın. Bu maskeyi günlük ya da haftada birkaç kez yapın.

5. Karbonat

Karbonat  cildin pH seviyelerini dengeler ve berrak cildi korumak için çok önemlidir. Artı, hafif antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri akne, sivilceler ve lekeler gibi sorunlarla başa çıkmada yardımcı olur . Ayrıca cildi kir, yabancı madde ve ölü cilt hücrelerinden arındırmak için mükemmel bir eksfoliye edici madde olarak da çalışır.

*Bir çay kaşığı karbonat bir çay kaşığı su veya limon suyu ile karıştırın. Cildinizi nazikçe sürün kuruyunca ovun. Son olarak yüzünüzü ılık su ile durulayın. Bu uygulamayı haftada iki veya üç kez uygulayın.

*Alternatif olarak, bir çay kaşığı  karbonat ve  balı karıştırın. Bu karışımı nemli cilde uygulayın ve hafifçe bir dakika boyunca masaj yapın. Daha sonra ılık suyla yıkayın. Sonunda, gözenekleri kapatmak için yüzünüze biraz soğuk su püskürtün.Haftada bir kez uygulayın.

6.Salatalık

Salatalık cilt için çok iyi nemlendirici, besleyici ve büzücü özelliklere sahiptir. Hasarlı cilt hücrelerini onararak, ölü cilt hücrelerini çıkararak ve yeni bir parlaklık katarak cildinizin genel görünümünü iyileştirebilir.
*Taze salatalığı kalın dilimler halinde kesin ve yüzünüzün her tarafını iyice ovun. Gece boyunca ciltte bırakın ve sabahları ılık su ile durulayın. Bunu yatmadan önce her gün yapın.

*Alternatif olarak, eşit miktarda salatalık suyu ve limon suyu ile karıştırın. Bu karışımı cildinize uygulayın, tamamen kurumasına izin verin ve sonra ılık suyla yıkayın. Bunu her gün yapın.

7.Ceviz

Cevizler donuk, kuru ve cansız cilde güzel bir parıltı getirebilir. Ceviz cilt hücrelerini onarmaya ve parlak cildi desteklemeye yardımcı olan antioksidanlara sahiptir. Toz formundaki ceviz, cildinize peeling yapmaya sıradan bir temizleme ürününün yapamadığı kirleri  temizlemek için kullanılabilir.

*Bir çay kaşığı ceviz tozu iki çorba kaşığı sade yoğurt ile karıştırarak bu macunu yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Macun kuruduğunda, karışımı yüzünüzde fırçalayın ve ılık suyla durulayın. Bu yüz maskesini haftada bir kez kullanın.

*Gece boyunca üç ceviz suda bekletin. Sabah  bir çay kaşığı gül suyu ile karıştırıp yüzünüze uygulayın. Bir saat bekletin ve ılık su ile durulayın. Haftada bir kez uygulayın. Ayrıca her sabah bir bardak sütle iki veya üç tane ceviz yiyebilirsiniz.


8. Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, donuk ve cansız cildin nedenlerinden biri olan serbest radikal aktivitesini önleyen antioksidanlar açısından çok zengindir. Ayrıca, antibakteriyel ve antifungal özellikleri,  cildi korumaya yardımcı olur. Artı, cildinizin altındaki dokulara derinlemesine nüfuz edebildiği için cildinizi yumuşak ve nemli tutar.

Mikrodalga fırında biraz hindistancevizi yağını hafifçe ısıtın. Sıcak yağı yüzünüze, boynunuza, ellerinize ve bacaklarınıza uygulayın. 10 dakika boyunca hafifçe cilde masaj yapın. Son olarak ılık su ile durulayın. Günde bir kez kullanın.

9.Papaya

Papaya cildinizin dokusunu iyileştirmek ve cildi korumak için kullanılabilir. Yara izlerinin azaltılmasına yardımcı olan doğal beyazlatma özelliği vardır. Artı, papaya’da bulunan papain enzimi, antibakteriyel ve yara iyileştirici özelliklere sahiptir ve ayrıca ölü, hasarlı cildi çıkarmakta yardımcı olur.

*Olgun papayı küçük parçalara bölün. Papaya, sandal ağacı tozu ve  bir çay kaşığı bal ile birleştirin. Bu malzemeleri bir hamur haline getirin.
Karışımı  yüzünüze ve boynunuza uygulayın.
Yarım saat bırakın. Daha sonra  su ile durulayın ve cildinizi kurutun.Sonunda yüzünüzde biraz gül suyu uygulayın. Cilt tonunda görünür bir değişimi farketmek için haftada bir kez uygulayın.

10.Nane

Nane içerisindeki ana madde mentol’dür ve cildi sağlıklı ve parlak tutmaya yardımcı olan soğutma ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir . Ayrıca, cilt enfeksiyonlarına karşı savaşmaya yardımcı olan harika şifa özelliklerine sahiptir.

Bir çay kaşığı nane tozunu ve bir çorba kaşığı sade yoğurdu bir  kaba koyun.
Tüm malzemelerin birbirine karışmış olması için yarım saat bekletin. Daha sonra pürüzsüz bir macun elde edene dek  karıştırın.
Bu karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Doğal olarak kuruyana kadar bekletin ve ılık suyla durulayın. Cildi temizlemek için haftada bir kez bu yüz maskesini kullanın.

Ayrıca makyajınızı temizlemeden yatmayın ve cildinizin türüne uyan sıkı bir cilt bakımı rutini izleyin.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.