Et Kabızlık, İshal Ve Gaz Yaparmı, Et Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Et alerjisi kırmızı etteki proteini bağışıklık sistemimizin yanlışlıkla potansiyel tehlike olarak görüp aşırı reaksiyon göstermesiyle meydana gelir, bunun sonucunda vücudumuz immünoglobülin E veya IgE olarak isimlendirilen bir antikor salgılamaya başlar. Ete karşı alerjisi olan kişi et yediğinde, salgılanan immünoglobülinden dolayı et alerjisi belirtileri ortaya çıkar.
Gıda alerjilerinin %90’ı yumurta, buğday, soya, fındık, süt, balık ve kabuklu deniz hayvanlarına karşı olmasına rağmen nadir de olsa et gibi belli yiyecekler de kişi de alerjiye yol açabilir. Et alerjisi et veya et ürünleri yedikten 5 ila 30 dakika arasında ortaya çıkar.
Burun akıntısı, hapşırma, mide krampı, bulantı, kusma, gaz, ishal, kurdeşen ( sivilce görünümünde kırmızı kaşıntılı döküntü), nefes darlığı, öksürük, seste değişiklik, ağız ve yüz çevresinde cilt döküntüsü, baş ağrısı, et alerjisinin sık karşılaşılan belirtileri arasında yer alır.
Kırmızı et yedikten saatler sonra alerji belirtisi görenlerin kırmız etteki protein değil, etteki karbonhidrata karşı alerjisi olabilir.
Kırmızı et alerjisi üniversite hastanelerinin yahut özel hastanelerin alerji bölümünde yapılacak alerji deri prick veya kan testi ile kırmızı ete alerjiniz olup olmadığını tespit ettirebilirsiniz. Kırmızı et alerjiniz varsa alerji testi uygulanan yerde kızartı, kaşıntı, şişlik gibi semptomlar meydana gelir.
Et alerjisi tedavisinde kırmızı et ve kırmızı et içeren tüm gıda ürünlerinden kaçınmanız bu alerji için birincil tedavi uygulamasıdır. Et alerjisinin neden olduğu alerjik reaksiyonlara karşı doktorunuz antihistaminik ilaç reçete edebilir.
Anafilaksi yani ölüme kadar gidebilecek şiddetli alerjik reaksiyonda ise epinefrin ismindeki enjeksiyon uygulaması yapılır.
Balık Alerjisi Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız
Tavuk Alerjisi Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız
Fındık Alerjisi Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi
Ananas Alerjisi Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız
İncir Alerjisi Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.