Erkeklerde İdrar Kaçırma Sorunu

  • ERKEK SAĞLIĞI
  • Erkeklerde İdrar Kaçırma Sorunu için yorumlar kapalı
  • 1.706 kez görüntülendi

Erkeklerde İdrar Kaçırma Sorunu

Konumuz dahilinde erkeklerin korkulu kabusu haline gelen ve oldukça zor anlar yaşatan erkeklerde idrar kaçırma sorunu ile ilgili bilgiler sunacağız. Bu hastalık türü birçok erkeği mahcup etmektedir. Zira bir ortamda veya olmadık yerde idrar kaçırma sorunu birçok kişiyi rahatsız etmektedir. Buradan yola çıkarak yazımızın tamamında erkeklere yönelik olan idrar kaçırma konusuyla ilgili en doğru bilgileri sizlere sunacağız. Böylelikle hastalığın tüm evresini ve tedavi süresince nelere dikkat etmesini öğreneceksiniz. Vakit kaybetmeden tüm tedavi yollarını incelemeli ve bu hastalığın önüne geçebilmek adına inancınızı kaybetmemelisiniz.

erkeklerde-idrar-kaçırma-sorunu Erkeklerde İdrar Kaçırma Sorunu

Normal şartlarda böbreklerden mesaneye gelen idrar, damlalar halinde gelerek depolanır. Depolamada oluşan basınç, idrarın yoğunluğuyla doğru orantılıdır ve mesane çıkışları kapalı olduğundan kaçırma gerçekleşmez. Boşaltma işleminde ise, uygun yer ve zamanda mesanedeki kaslar gerekli şekilde kasılır, beraberinde idrarı tutmakta olan kaslar gevşer, sonrasında idrar normal akım ve basınçla dışarı atılır. Bu işlem gerçekleşirken sinir sistemi, omurilik ve beyin fonksiyonları da doğru çalışmalıdır. İşeme sistemindeki bozukluklar, yukarıda bahsettiğimiz depolama ve boşaltma sistemini etkileyen problemler ile kendini gösterir.

İDRAR KAÇIRMANIN YOL AÇABİLECEĞİ HASTALIKLAR

Mesanenin dolduğu sırada nörolojik problemler, enflamasyon, travma benzeri sebeplerle kişide sık idrara çıkma, idrar sıkışması, gece idrara çıkma veya yetişememe gibi problemler ortaya çıkarmaktadır. Mesanenin boşaltılması sırasında, mesane kasına bağlı, nörolojik, psikolojik sebeplerle ya da prostat büyümesi, üretral darlık gibi rahatsızlıklara bağlı olarak, kişilerde yavaş akım, dağınık veya çatal şeklinde kesintili işeme problemleri, işemenin gecikmesi, işemede aşırı zorlanma ve işeme sonrasında istenmeyen damlamalar görülebilir.

Bu problem için gelen hastalara ayrıntılı bir muayene yapılmalı ve iyi bir öykü alınmalıdır. Öncelikli amaç hastalığın neyden kaynaklandığını öğrenmek ve ona göre bir tedavi yöntemi uygulamaktır.

İDRAR KAÇIRMA TEDAVİSİ

Bu tür hastalıkların tedavisinde öncelikle, enfeksiyonun engellenmesi, böbreğin korunması, düşük basınç ile yeterli işeme ve depolamanın sağlanması, iş hayatında kabul edebilirliğin sağlanması ve sosyal yaşamın düzeltilmesi hedeflenmelidir. Bu nedenle davranış tedavisi, cerrahi tedavi, elektriksel uyarım, ilaç tedavileri gibi farklı yöntemler, hastanın durumuna bağlı olarak tercih edilmeli ve uygulamaya koyulmalıdır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.