Duygusal Yaraları Nasıl İyileştirirsiniz?

  • ALTERNATİFTIP
  • Duygusal Yaraları Nasıl İyileştirirsiniz? için yorumlar kapalı
  • 1.046 kez görüntülendi

Duygusal Yaraları Nasıl İyileştirirsiniz?

Kaç defa incindiniz? Duygusal yaraları nasıl iyileştireceğinizi öğrenmelisiniz; ancak bu çok zor olabilir, çünkü acı devam eder, çok fazladır ve bazen asla sizi terk etmez.

Bazı duygusal yaralar diğerlerine göre daha derinden vurur sizi. Bazıları iz bırakmadan geçer, ancak diğerleri hiçbir zaman tam olarak geçmeyen bir yara bırakırlar. Bazı yaralar hiç kapanmaz… veya en azından şu ana kadar öyle olduğuna inandınız.

Belki bazen hayatınızın hiç acı çekmemiş olsaydınız, kimse size zarar vermemiş olsaydı daha iyi olacağına inanıyorsunuz. Ancak farkına varmadığınız şey bu acıların da hayattaki öğrenme yolculuğunuzun bir parçası olduğu. Sizi dönüştüren ve bir birey olarak sizi büyümeye zorlayan şey de tam olarak bu.

Olumlu ve olumsuz tüm deneyimleriniz sizin üzerinizde bir iz bırakacak, ancak kötü olanlar sizi en derinden yaralayan tecrübelerdir.

Bugün sizlerle duygusal yaraları mümkün en iyi şekilde nasıl iyileştireceğinizden, böylece onlardan ders alarak size kendiniz ve hayat hakkında bir şeyler öğreten deneyimlere dönüşmelerini sağlayacağınızdan konuşmak istiyoruz.

kırık-kalp

Yaralarınıza özen gösterin ki düzgün şekilde iyileşebilsinler

Duygusal yaralar fiziksel yaralardan çok daha kötüdür, ancak eşit şekilde tedavi edilmelidirler. Aslında, duygusal yaraları iyileştirmek için atılan adımlar vücudunuzda bir kesik veya çürük olduğunda yapmanız gerekenlere benzer.

Buna bu şekilde bakmayı reddetmek acınızı görmezden gelmenize yol açarak yaranız iltihaplanana ve sizin daha çok ıstırap veya pişmanlık yaşamanıza sebep olana kadar kaçmanıza yol açabilir.

İşte bu yüzden duygusal yaraları iyileştirmek için herkesin atması gereken adımlara odaklanmak istiyoruz:

1. Yaranız nerede?

Öncelikle, neresinin acıdığını bilmeli, acınızın kaynağını tespit etmelisiniz. Kafanızı diğer yöne çevirmektense, kendiniz içinde derin bir keşfe çıkın ve gerekirse yardım alın!

Kendi başınıza yarayı belirleyememeniz ve dışarıdan bir yardıma ihtiyacınız olması mümkündür. Kendinizi kırılgan hissetmekten korkmayın ve bundan asla utanmayın! Yarayı bir kez belirlediğiniz ve nereden geldiğini anladığınızda, devam edebilirsiniz…

2. Ne kadar ciddi olduğunu belirleyin

Ne zaman bir yara alsanız, ne kadar ciddi olup olmadığını öğrenmeniz çok önemlidir. Bazen size ilk başta fark ettiğinizden daha çok acı verebilir ve bazen de yalnızca zihninizde yarattığınız bir durum olabilir.

Nerede olduğunu anladığınızda, artık doğru tedaviye başlayabilirsiniz. Ancak yoksaymayın. Hemen başa çıkmalısınız.

3. İyileşme zamanı

Bu en ağrılı an. Derin bir kesiğin üzerine tuvalet ispirtosu veya hidrojen peroksit sürdüğünüzde duyduğunuz yanma hissini hatırlayın. Aynı konsept duygusal yaraları da iyileştirmek için geçerlidir.

iyileşmiş-yaralar

Ne olursa olsun devam etmelisiniz; çünkü bu sizi en nihayetinde bir sınava tabii olacağınız dönüm noktasına götürecektir. Bazen tek yapmanız gereken gözlerinizi açıp gerçeklerle yüzleşmek. Diğer zamanlar ise hoş olmayan durumlara yönelik bir çözüm bulmaya zorlanacaksınız. Yine de bazıları çekip gitmenizi gerektirirken diğerleri yas tutmanıza yol açabilir.

4. İyileşmesine izin verin

Yaranın şiddetine bağlı olarak, iyileşmesi de uzun sürebilir. Tabii ki bir gecede olmayacağını biliyorsunuz, o yüzden kendinize süre tanıyın.

Acı duymak normaldir; önünüzde zorlu bir süreç var. Ancak hayatın devam ettiğini ve içinde birçok iyilik barındırdığını da kendinize hatırlatmakta fayda var. Acı ve olumsuzluğun bu gerçekleri görmenizi engellemesine izin vermeyin. Geleceğe bakarken duygusal yaralarınızı iyileştirebilir ve gülümsemeyi hatırlayabilirsiniz.

ok-yapraklar

Yaralarınızdan utanmayın; çünkü herkes hayatında bir noktada yara alır. Sorunlar siz bu yaraları görmezden geldiğinizde ve dikkatinizi dağıtarak kendinizi meşgul etmenin iyileşmeniz için gereken tek şey olduğunu düşündüğünüzde ortaya çıkar.

Acınıza neyin sebep olduğunu tespit etmiş ve gözlemlemiş olmak kaydıyla bu saydıklarımız gerçekten de yardımcı olabilir. Ayrıca, önemli olan, konuyu kapatıp bırakıp gitmek değil; bu iyileşme sürecinin aldığınız yaranın artık sizi acıtmadığı noktaya gelmesine izin vermektir.

Duygusal yaraları iyileştirmek belki de hayatta her şeyden çok daha önemli olan bir öğrenme fırsatı olup, size acınıza sebep olan korkunun üstesinden gelmenizi öğretir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.