Diş eti çekilmesi nedir

Diş eti çekilmesi nedir

Sağlıklı dişlere ve diş etlerine sahip olmak  herkesin istediği bir şeydir. Ve bir o kadar da önemlidir. Ancak insanlar genelde ağız ve dişlere gereken önemi göstermektedirler. Ağız içerisine yeterli bakım gösterilmezse zamanla diş eti çekilmesi ve daha birçok farklı sorunlarla karşı karşıya kalırlar.  Diş eti çekilmesi genelde yanlış alışkanlıklar ve ihmaller sonucunda kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkar. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için dişlerimizi güçlendirmek adına ve diş plaklarındaki hasarı önleyebilmek için mutlaka plak içeren diş macunları ile fırçalamak gerekir Diş eti kanaması, diş çürükleri, diş eti çekilmeleri gibi birçok diş problemi çok fazla büyümeden tedavi edilmelidir. Diş eti iltihabı dişin etrafını sarmalayan ve diş eti dokusunun iltihaplanmasına neden olmaktadır Dişlerdeki şişlik genel olarak plak oluşumundan kaynaklanmaktadır.

Diş etleri neden çekilir ?

Dişler damak üzerine dizilmiş olan güçlü kemik yapılarıdır. Bu yapı dişlerin sabit durmasını sağlar. Zaman içerisinde ağızda oluşan bakteriler, plaklar ve diş taşları, dişin yapısını bozarak diş etine ve diş minesine zarar vermektedir. Sadece bunlar değil genetik yapı, yaşlılık, diş sıkma ve gıcırdatma, sigara alkol,fazla kahve tüketimi uzun süreli kullanılan antibiyotikler, kötü beslenme ve hormonal değişikliklerin hepsi zaman içerisinde diş eti çekilmelerine neden olmaktadır. Diş eti çekilmelerine ve diş ağrılarına maruz kalmamak için 6 ayda bir veya yılda bir kez diş doktoruna görünmeniz gerekir.

Diş etlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ?

Dişlerinizde aşağıda bahsedeceğimiz  şikayetlerden herhangi birisi varsa mutlaka diş doktoruna görününüz. Dişlerinizi fırçalarken diş etlerinde kanama varsa bu durumu ciddiye almanız gerekir. Özellikle diş etlerinde çekilme varsa ve bu duruma eşlik eden damaklarda şişlik oluşuyorsa mutlaka bir hekime görünmeniz gerekir. Koyu kırmızı diş etleriniz ve bununla birlikte damak ağrılarınız varsa tatlı, tuzlu, soğuk, sıcak yiyecekler tüketirken diş etlerinizde sızlama ve hassasiyet oluşuyorsa bu durum diş eti çekilmesi problemi olduğuna işaret eder. Özellikle dişlerde tartar ve plak oluşumu varsa bu tür şikayetler kişide diş eti problemi olduğu anlamına gelir. Devamlı geçmeyen ağız kokusu ve diş taşı oluşumu varsa  bu durum diş eti çekilmesi  ve diş inflamasyonu anlamına gelmektedir. Yani bu durum diş kaybına neden olur.

Diş etlerinde çekilme yüz estetiğini bozar ?

Dişleriniz  yüzünüzdeki  önemli ayrıntılardan  bir parçadır. Dişleri olmayan  veya  aralıklarla  dökülmüş olan insanlarda  sizinde bildiğiniz gibi estetik açıdan kötü bir görüntü oluşturmaktadır. Ayrıca insan beslenmesindeki en önemli uzuvlardan bir tanesidir. Öncelikle şunu belirtmemiz gerekir kesinlikle sağlıklı olan dişler fırçalama esnasında kanama yapmaz.Diş etlerinin çekilmesi ile birlikte diş etlerinde çirkin bir görüntü oluşur ve çekilmiş diş etleri içinde dişler olduğundan daha uzun gözükür. Böylece zaman içerisinde dişlerde dökülmeler oluşur. kesinlikle yukarıda bahsettiğimiz belirtiler çok önem arz etmektedir lütfen ihmal etmeyiniz

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.