Diş Düşmanı 10 Kötü Alışkanlık

Diş Düşmanı 10 Kötü Alışkanlık

Dişe neler zarar verir?
Ağız hijyeni çok önemlidir. Güçlü ve sağlıklı gülüşlere ve dişlere sahip olmak hem kendimiz hem toplumda çok önemlidir. Uygunsuz fırçalama ve diş ipi kullanmama, diş hastalıklarına sebep olur. Diş hastalıkları yalnızca diş ipi kullanmama ve uygunsuz yanlış fırçalamadan kaynaklanmaz. Başka kötü alışkanlıklar da vardır. Ağzımızı yiyecekleri çiğnemek dışında çok çeşitli yerlerde kullanırız. Ağız sağlığına zarar verecek bazı ağız alışkanlıklarına sahip olabiliriz. Dişlerimize ne yaptığımıza çok dikkat etmeliyiz. Bu 10 alışkanlığı dikkatle okuyup bu yanlışları gidermeliyiz:

1.Dişi araç olarak kullanma Birçok dişlerini bir şeyleri açmak için kullanır. Şişe kapağı, kutunun ağzı, bant, etiket, çanta ve fiş gibi şeyleri açarken zorlanan dişler, bu amaçlar için kullanılmamalıdır. Dişlerin üzerinde travmatik bir etki yaratabilir. Dişleri aşağı kaydırıp zayıf çene uyumuna neden olabilir. Amacınız için makas veya bıçak kullanın.

2.Buz Çiğneme: Çok soğuk içecekler içmek ve kalan buzları çiğnemek dişlerin kırılmasına bile neden olabilir. Diş minesine ya da dolguya zarar verebilir.

3.Sert cisimleri çiğneme: Kalem gibi sert cisimler dişte onarılamaz bozukluklara ve kırıklara neden olabilir.

4.Limon emmek: Düzenli bir şekilde limon emmek, sitrik asidi nedeniyle, diş arası minarellerine zarar verir iç ve dış yüzeyleri aşındırır, dişleri soğuk ve sıcak gıdalara duyarlı hale getirir. Bu, turunçgillerden uzak durma anlamına gelmez sadece ağzımızda fazla tutmamalıyız.

5.Çok sert fırçalama: Daha basınçlı fırçalamanın dişleri parlatacağı düşüncesi yanlıştır. Koruyucu mine tabakasına zarar verir, diş etinde basıklığa ve soğuk ile sıcağa karşı hassasiyete yol açar. Yumuşak bir fırçayla hafif dairesel hareketler önerilir.

6.Tırnak ısırma: Hem tırnağa hem dişe zarar verir. Kırıklara, ön dişlerin yontulmasına, çürük ve diş eti enfeksiyonuna neden olabilir. Tırnaktaki bakteriler ağza yayılır. Genelde stresli zamanlarda tırnak kemirilir.
7.Diş gıcırdatma: Aşınmaya, gevşemeye ve çatlamaya sebep olabilir. Çenede eklem ağrıları, baş ve diş ağrısına yol açar. Geceleri ağız koruyucu takabilirsiniz.

8.Beyaz şarap içme: dişlerde leke yapar, yüksek asiti yüzünden kalıcı hasarlara yol açar, dişleri sarartır.

9.Aşırı meşrubat tüketimi: diş çürümesine vesile olan yüksek asitli ve şekerli sıvılardan uzak durun.

10.Başparmağı emme: Çocuklar arasında yaygın bir huydur. Üst ve ön dişlerin konumlanmasını engeller. Ortodontik tedavi gerektirir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.