Diş Dolgusu Nasıl Yapılır

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır-Diş Dolgusu Hakkında Merak Edilenler Sık Sorulanlar

Diş dolgusu acır mı: Diş dolgusu günümüzde lokal anestezi altında yapılan bir diş tedavisi yoludur. O nedenle diş çürükleri diş sinirlerine ulaşmış ise öncelikle kanal tedavisi tercih edilir. Kanal tedavisinin ardından diş dolgusu kesinlikle acı yapmaz.

Diş dolgusu abdest bozarmı abdeste mani olur mu: Diş dolgusu sırasında kanama veya muhtemelen anestezi enjeksiyonu yapılacağı için abdestin bozulmasına yol açacaktır. Böylece diyanetin dedikleriyle paralel olarak diş dolgusu abdesti bozar mı sorusunu cevaplamış olduk.

Diş dolgusu ağrısı nedir-Diş dolgusu ağrı yaparmı: Diş dolgusu sırasında dolgu malzemesi ile dolgu yapılan diş kısmına hava kaçmışsa daha doğrusu diş dolgusu hava alırsa diş ağrısı oluşabilir. Ancak son dönemlerde amalgam diş dolgusu, dişte hava boşlukları bırakmamaktadır. Diş dolgusu iltihabı diş dolgusundaki ağrının en önemli nedenidir.

Diş dolgusu ağız kokusu yaparmı: Nedense bir çok kişi diş dolgusu kırılması diye tereddüte düşüyor. Diş dolgusu renksiz ve kokusuz materyallerden olduğu için ağızda koku yapmaz

Diş dolgusu boy abdesti almamızı engellermi: Diş dolgusu boy abdesti almaya mani değildir.

Amalgam diş dolgusu civa zehirlenmesi yapar mı: Amalgam dolgularda bulunan civa sağlığa hiç bir riski ve zararı olmayan bir maddedir.

Diş dolgusu caiz mi: Diş dolgusu sağlık açısından bir zaruriyettir ve bu nedenle caizdir.

Diş dolgusu düşmesi-Diş dolgusu düşerse ne olur: Diş dolgularının ömrü 3 yıl ile 20 yıl arasıdır. Diş dolgusu düştüğünde hiç vakit kaybetmeden dolgusu düşen bölgeye yeni dolgu yaptırmak gerekir. Buna diş dolgusu yenileme adı veriliyor. Diş dolgusu değişimi de diş dolgusunun çatlaması ve eskimesi nedeniyle yapılabilir.

Diş dolgusu fiyatları 2012-2013: Diş dolgusu kaç para ve kaç lira şeklinde okurlarımız merak ediyorlar. Uygulanan dolgu materyaline ve işçilik ücretine göre özel diş hekimleri diş dolgusundan 40 ile 150 tl arası fiyatları talep etmekteler.

Diş dolgusu gusle manimidir: Diş çürümesi gibi bir zorunluluktan dolayı yapılan diş dolgusu ve diş kaplamaları dişin kendisinden sayıldığı için diş dolgusu gusül abdesti almanıza engel olmaz. İslam Hukuku hocası Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve Osman Ünlü de diş dolgusu ve gusül hakkında bu görüşleri taşıyor ve hanefi mezhebi ne göre sorun olmadığını söylüyorlar.

Diş dolgusu hamilelik İçin Zararlı Mı Riskli Mi: Diş dolgusu yaptırmanın hamileliğe hiç bir yan etkisi yoktur. Aksine diş çürümesi bebeğe ciddi hayati riskler oluşturabilir. Anne adaylarının hamilelik dönemlerinde diş çürümesi sorunu ile uğraşmaması için hamile kalmadan önce yaptırması gerekir.

Diş dolgusu kaç dakika sürer-diş dolgusu ne kadar sürer: Bir dişin dolgusu ortalama 25-50 dakika arası bir zaman alır. Buna kanal tedavisi, diş dolgusu malzemeleri hazırlanması ve dolgunun sertleştirilmesi aşamaları da dahildir.

Diş dolgusu ne zaman yapılır: Diş çürükleri diş minesine ve köküne iyice zarar vermeden diş dolgusunun yaptırılması gerekmektedir

Diş dolgusu sonrası yemek yenebilir mi: Diş dolgusu sonrası hassasiyet ve ağrı oluşabilmesi ihtimaline karşı 4-5 saat yemek yenilmemesi tavsiye edilmektedir.

Diş dolgusu zararları var mı: Diş dolgusunun hiç bir zararı yoktur. Aksine diş çürümesi neticesinde olabilecek bir çok sağlık sorununu baştan önler.

Bu yazı diş dolgusu nasıl yapılır, diş dolgusu fiyatları, diş dolgusunun hava alması, diş dolgusunun kırılması, diş dolgusunun düşmesi, diş dolgusunun yan etkileri, diş dolgusu ne kadar sürer, diş dolgusu nedir, diş dolgusu ne kadar dayanır  konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

, , , , , , , , ,

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.