Dere Otu Neye İyi Gelir, Dere Otu Kürü Nedir?

  • ALTERNATİFTIP
  • Dere Otu Neye İyi Gelir, Dere Otu Kürü Nedir? için yorumlar kapalı
  • 1.427 kez görüntülendi

Dere Otu Neye İyi Gelir, Dere Otu Kürü Nedir?

Dere Otu Neye İyi Gelir, Dere Otu Kürü Nedir?
Bu makalede salataların vazgeçilmezi dereotu faydaları ve dereotu kürü uygulanışı ile ilgili bilgiler verilmektedir.

Dereotu kökeni Asya olan, ülkemizde de her yerde yetişebilme özelliğine sahip tek yıllık otsu bir bitkidir. Genellikle salatalarda kullanılır ve çiğ olarak tüketilir. Sonbahar aylarında toplanır. Çok şifalı bir bitkidir.

Tüketimi (günde 1 avuç kadarı) insan vücudunun ihtiyaç duyduğu, A vitaminin %43’ünü, C vitaminin %40’ını, manganez ihtiyacının %18’ini, folat ihtiyacının %11’ini, demir ihtiyacının %10’unu, potasyum ihtiyacının %6’sını, B6 vitaminin %3’ünü karşılamaktadır.

Dereotunun Kanıtlanmış Faydaları

Dereotu anne sütünü artırır. Gaz sorunları için iyi bir gıdadır. Uykusuzluğu giderir. Sakinleştirici özelliği vardır. İştah artırıcı özelliği vardır. Safra suyunu artırıcı özelliği vardır.

Kansere karşı koruyucudur. Ağrı ve kramp gidericidir. Ağız kokusunu gidermede etkilidir. Hıçkırık gidericidir. İshali keser. Regl düzensizliğini gidermede tüketilmesi gereken bir bitkidir. Hormonlar üzerinde olumlu etkisi vardır. Kalsiyum içermesi kemik ve diş sağlığını korumada faydalıdır. Öksürüğü keser.

Alerji ve alerjik hapşırmaları kesme özelliğine sahiptir. Göz sağlığı için de faydaladır. Göz hastalıkları üzerinde iyileştirici özelliği vardır. Öğünlerden önce bir tutam tüketilmesi zayıflamanıza yardımcı olur. Hemeroid rahatsızlığı olanlar için faydalıdır.

Dereotu Kürü Nasıl Yapılır?

Dereotu kürü İbrahim Saraçoğlu tarafından trioid fonksyion bozuklukları için tavsiye edilmektedir. Burada bir hususu belirtmekte fayda var. Bu kür trioid iltihaplanması olarak bilinen haşimato hastalığına fayda sağlamamaktadır. Bununla birlikte trioid nodüllerinin ortadan kaldırmada etkilidir.

A ve C vitamini bakımından çok zengin bir ottur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi insan vücudunun günlük A vitamini ihtiyacının %43’ünü, C vitamini ihtiyacının ise %40’ını karşılama özelliğine sahiptir. Bu otun trioid nodüllerinin üzerinde ve trioid fonksiyonlarının üzerinde etkili kılan ise sap ve yaprakları içeriğinde barındırdığı “anethole” bileşenidir. Bu bileşen hipotrioid ve hipertrioid hastalıkları üzerinde etkilidir. Dereotu kürünü her hafta bir tutam tüketerek uygulamalısınız. Toplam 3 ay uygulamalısınız.

Her öğünden önce aç karna 5-6 gram yemeniz yeter. Bu kürü basur hastaları ve adet düzensizliği olanlar da uygulayabilir. Dereotu kürünü trioid rahatsızlığı için kullananların hekimlerinin verdikleri ilaçları da muhakkak kullanmaları gerekir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.