Çocuklarda Diş Bakımı

Çocuklarda Diş Bakımı

Çocuğunuz güçlü ve sağlıklı dişleri sayesinde lokmaları kolayca çiğneyebilir, düzgün konuşabilir. Çocuk yaşta öğrenilen ağız hijyeni ilerde de devam eder.

Çocuklarda ilk dişler genede 5-9 ay arasında çıkmaya başlar ve 2.5 yaşına kadar sürer. Süt dişleri kalıcı dişlerin uygun pozisyonlarını bulmasını, çene kaslarının ve kemiklerinin gelişmesini sağlar.

Süt dişleri

Süt dişi çıkmadan önce üstündeki diş eti şişip ağrıyabilir. Bebeğiniz normalden daha huzursuz ve iştahsız olabilir. Yeni çıkan dişin ucunu parmağınızın ucuyla hissedebilirsiniz. Bebeğinizi rahatlatmak için diş kaşıma oyuncağı ya da emzik kullanabilirsiniz.

Çürüğe neden olan bakterilerden kurtulmak için her beslemeden sonra bebeğinizin diş etlerini nemli bir tülbentle silmelisiniz. Çocuğunuzun dişleri çıktıkça macun kullanmadan,ılık suya batırılmış, küçük ve yumuşak bir diş fırçasıyla günde 2 kez fırçalayın. Çalkalayıp tükürmeyi öğrenene kadar diş macunu kullanmayın.

Küçük çocuklarda bezelye tanesi kadar diş macunu kullanılmalıdır.

Biberon ile beslenme

Bebeğinizin ağzında süt,mama ile uyuyakalmasına izin vermeyin. Bu besinlerdeki şekerlere uzun süre maruz kalması çürüklere yol açabilir. Bebeğiniz yatarken biberonu bırakmakta zorlanıyorsa başını, sırtını okşayarak masal okumanız,ninni söylemeniz yatışmasını sağlar. Biberonu emmekte ısrar ediyorsa şişeye yalnızca su koyun.

Çocukların parmaklarını emmesi normaldir. Genelde bundan 2-3 yaşında vazgeçerler.4-5 yaşından sonra parmak emmeye devam etmesi halinde üst çenedeki dişlerin sırası bozulabilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.