Çoban Çantası

  • DERMATOLOJİ
  • Çoban Çantası için yorumlar kapalı
  • 2.237 kez görüntülendi

Çoban Çantası

Çoban Çantası

(Capsella bursa – pastoris)

Tanımı : Dünyanın hemen hemen her tarafında bol miktarda yetişen bir bitkidir. Yaprakları yere çok yakın, kenarlan tırtıllıdır ve sapın çevresini bir rozet gibi sarmıştır. Sap yerden 25- 35 santim yüksekliktedir ve üzerinde ucu sivri beyaz küçük çiçekler ve üçgen biçiminde tohum çantaları bulunur.

Kullanılan parçası : Bitkinin tümü.

Bu bitki dünyanın hemen hemen her yerinde yetişir, ama toprağın zenginliğine ve durumuna göre değişim gösterir. Tropik iklimin sıcağına dayandığı gibi. Kuzey Kutbunun şiddetli ve sert havasına da dayanır. Ayak altında çiğnenmiş bile olsa, eski canlılığını kaybetmeden doğrulur ve yaşamını sürdürür.»

Bu bitkinin tüm yaralara yararı vardır, özellikle baştaki yaralara çok iyi gelir.

Çobançantasında bol miktarda K vitamini vardır. Deri için son derece şifalıdır ve tüm kanamaları durdurur.

Kullanılışı: Yarım litre kaynar su 30 gram kurutulmuş bitkinin üstüne dökülür, soğuması beklenir, sonra süzülür. Günde 3 kez bir bardak içilir.

Çoban Çantası idrar yolu torbası ve böbreklerde oluşmuş iltihaplara çok iyi gelir.Çoban çantasının lapası basura faydalıdır.Genç hanımlarda regl düzenlenmesini sağlamakta etkilidir.Regl günlerinde aşırı regl olanlar 8 gün öncesinden bu çoban çantası bitkisinin çayı içilmeye başlanır ve bu dönem bitinceye kadar içmeye devam edilir.Bu uygulamaya devam edilirse aşırı regl olanların regli düzene girer.Tansiyondaki etkisi tartışılmaz fevkaladedir tansiyon düşük ise yükseltip dengeye sokar,tansiyon yüksek ise düşürüp ortalar.İshali kestiği gibide kas kastalıklarınada şifa olmaktadır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.