cilt bakımı hakkında bilinmeyenler

  • ESTETİK VE GÜZELLİK
  • cilt bakımı hakkında bilinmeyenler için yorumlar kapalı
  • 1.129 kez görüntülendi

cilt bakımı hakkında bilinmeyenler

cilt bakımına özel 5 püf nokta

Cilt bakımında en büyük amaç elbette cildi yeniden sağlıklı ve ışıl ışıl hale getirmektir. Ama doğru bakım için doğru ürünler kadar, doğru sıralama da önemlidir. Amaç belli: Cildi canlandırmak, cilt üzerindeki ölü toprağından kurtulmak, hücreleri yenilemek ve cildi beslemek, nemlendirmek, iyileştirmek, ilerleyen yaşlarda koruma altına almak. Cildimiz gençliğimizin ve genç görünmemizin en önemli aynasıdır, o nedenle cilt bakımını doğru ve sağlıklı yapmak için önce cilt tipimizi belirlememiz gerekiyor. Ondan sonra cilt tipimize uygun ürünlerle -meyve, sebze, çiçek vb- bakım yapmak gerekiyor. Elbette bu bakımı da kullanım koşullarına uygun olarak gerçekleştirmek önemli. Ne, nereye, ne kadar ve ne süreyle uygulanacak?

İLK ADIM: CİLT TEMİZLİĞİ

“Her şeyin başı temizlik” diye boşuna Dememişler. Cilt bakımında da her şeyin baş temizliktir. Temizlik ne yapar, gelin önce onu bir anlayalım hep beraber Temizleme ürünleriyle yaptığımız temizlikle öncelikle cildin üst tabakası  temizlenir. Yani cildi koruyan tabaka yok olur. Bunun tekrar yenilenmesi 2-12 saat araşınca meydana geli. Cildi, üzerinde biriken yağ, ter ve ölü hücrelerden, cilde yapışmış egzoz, toz gibi çevresel faktörlerin yarattığı kirlilikten,  makyaj artıkların dan arındırmak gerekir. O nedenle ilk adım cildin kendisini yenilemesi için cilt temizliğidir. Temizlik yoksa aslında hiçbir şey yoktur. Cilt temizlenmeden kullanılan ürünür hiçbir anlamı yoktur. İsterse ab-ı ha yat olsun. Ne kadar pahalı ve iyi ürün kullanırsanız kullanın, cilt doğru temizlenmediyse bunun hiçbir anlamı olmayacakta. Cilt düzgün bir şekilde temizlenip hava almalıdır ki, bundan sonra uygulayacağınız ürürler alt deriye temas edebilsin. Cilt iyi temizlenmezse bütün bakım yüzeysel olur ve sadece üst tabakada kalır.

İLK ADIM: CİLT TEMİZLİĞİ

Cildin temizlenmesi için kullanılan temizleme ürünleriyle cildin üst tabakası yok olur. Yani aslında biz cildi koruyan tabakadan bir alt tarafa geçmişizdir, işte burada losyon devreye girer. Losyon cildimizi yeniler. Temizleme işlemi tamamlanmış bir cilt üzerinde kalmış olan temizleyici atıkları losyonla temizlenir. Cilde tazelik ve ferahlık veren losyonun serinletici ve rahatlatıcı bir ezelliği vardır. Gözenekleri sıkılaştırır ve pH tabakasını yeniler.

ÜÇÜNCÜ ADIM: NEMLENDİRİCİ

Losyon işlemi bittikten sonra sıra nemlendiriciye gelir. Nemlendirici, cilt bakımının olmazsa olmazıdır. Nemlendirici sürerken boyun ve dekolte bölgesini ihmal etmemek gerekir Kremi çene, yanak, buru, alım ve dekolte bölgesi olarak paylaştırın. Kremleme işlemi kesinlikle dairesel hareketlerle  ve cilde yedirerek olmalıdır.

DERİN TEMİZLEME: PEELİNG

Peeling en kısa tarifle derin temizliktir. Cildi dip köşe temizleyerek ölü hücrelerden arındırırız. Peeling normal temizleme yöntemleri yetersiz kaldığında devreye girmelidir. Cilt tiplerine göre peeling kullanımı değişir, kullanım süresi de farklılıkgösterir. Bazı ciltlere haftada bir peeling gerekirken bazı ciltler on beş günde bir, bazı ciltler ayda bir bu uygulamaya gereksinim duyar. Bazı cilt tipleri ise kesinlikle peeling kaldırmaz. Peeling zamanı ekim ayından nisan ayna kadardır. Asla ve asla yazın peeling yapılmamalıdır. Aksi takdirde güneş ışığına aşırı maruz kalan cilt lekelenir.

CİLT YUMUŞATMAK:MASKE

Maske, ince kırışıklıkları  açmak, cildi serinletmek, beslemek, dış etkerlere karşı korumak, canlandırmak, sıkıştırmak, cilt üzerindek poblenleri  gidermek ve cildi nemlendirmek için uygulanir. Cilt tipine göre haftada bir, on beş günde bir ve ayda bir uygulanır. Ciltte yaralar olması va da enfeksıyon olması halinde kesinlikle maske kullanmayın ya da bir uzmana başvurun. Aynı şey peeling için de geçerli.

Mevsimler geçerken cildimiz

Doğadaki hiçbir etki birbirinden bağımsız değildir. dagadaki her değişim bizi de etkiler, hele de mevsi m geçişleri. Nasıl ilkbaharda kendimizi daha canlı hissediyor, kışın ise daha durgunlaşıyorsak, mevsim geçişleri aynı şekilde cildimizde de yansımasını gösterir. Cilt için mevsim geçişleri çok önemlidir. O nedenle her mevsim geçişince ben bir cilt koçuna başvurmanızı öneririm.

İyi bir cilt koçu her mevsim geçişinde cildirize bakım yapmalı, cildinizin ihtiyacına ve bulunduğunuz şartlara göre bir bakım önerisi uygulamalıdır. Her mevsimde Cildin ihtiyacı olan bakım ve buna göre seçilen ürünler farklılık gösterir. çünkü cildin bazen korunması, bazen aktifleştirilmesi bazen daha da canlandırılması gerekir.

ARAL IK-OCAK-ŞUBAT KIŞ BAKIMI

MART-NİSAN-MAYIS İLKBAHAR BAKIMI

HAZİRAM-TEMMUZ-AĞUSTD YAZ BAKIMI

EYlÜl-EKİM-KASIM SONBAHAR BAKIMI

Unutmayın her mevsim, cidimize o mevsime uygun meyve ve sebzeleri kullanarak bakım yapmaIıyız. Mevsimlerin getirmiş olduğü özellikleri ve değişimleri göz önunde bulundurursak ona göre uygulanacak bakım ve ürün şeçimlerinde çok daha doğru kararlar veririz diye düşünüyorum. Bir örnek verecek olursak, ilkbanar mevsimini ele alalım. Bu mevsimde cildin reaksiyonu çok yükselir. bu durum cildin hassasiyetini artırdığı gibi ciltte alerjik durumların oluşmasına da meydan verir. Dolayısıyla ilkbahar cilt için kritik bir zamandır. Banar aylarında vücudun aşırı çalışmaya başlaması sonucu kan dolaşımının tıklanması ve hormon seviyesindeki artış nedeniyle cilt hassaslaşır. Aşırı hassasiyet sonucunda ci tte kızarıklık, kuruluk, pul pul dökelmeler ve soyulmalar görülür. Yağlı, akneye meyil gösteren ciltlerde de yağ üretimi artarak akneler çoğalır. Banar aylarının ilk şiddetli güneş ışınları da ani cilt lekelenmeleri yapabilir. baharla birlikte alacağınız ünlemlerle, ciltte oluşacak olumsuz etkileri ortadan kaldırıp mevsime uyum sağlayacak yöntemlerle, cilde ve vücudumuza direrç veren ürür, ve beşinlerle bahar hassasiyetini daha yumuşak bir  hale getirmemiz mümkündür.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.