Burun Nezlesine Ne İyi Gelir?

Burun Nezlesine Ne İyi Gelir?

Bu konumuzda sizlere gıcık bir durum meydana getiren burun nezlesine ne iyi gelir ile ilgilş önemli bilgiler sunacağız. Mevsimsel değişiklikler ve soğuk hava koşulları burun nezlesi gibi rahatsızlıkları da kendisiyle birlikte getirmektedir. Burun akıntısıyla belirtisini gösteren burun nezlesi, önüne geçilemediği takdirde uzun süre kişide yer alan bir rahatsızlık olarak kendini salgılamaya devam etmekte olan bir nezle türüdür. Burun nezlesi belirtileri arasında yer alan tıkanıklık ve nefes almakta zorluk çekme durumu can sıkıcı bir hal olduğu gibi önüne geçilemediği takdirde daha da artış göstermekte olan birer sıkıntı evreleridir. Bu duruma hitaben ilaç kullanmayı sevmeyen biriyseniz doğal yöntemlerle burun nezlesini geçiren içecekler veya yiyecekler üzerine tercihler yapabilirsiniz.

burun-nezlesi-tedavisi Burun Nezlesine Ne İyi Gelir?

Yazımızın hemen başında da belirttiğimiz üzere burun nezlesi olmak sadece kış aylarına yönelik bir rahatsızlık olmamaktadır. Yazın veya ilkbaharda da bu tip bir hastalığa yenik düşebilir ve kötü bir şekilde etkilenebilirsiniz. Doğal yollardan tedavi de olabilir, dilerseniz size en yakın hastaneye giderek doktor kontrolünden geçebilirsiniz. Akabinde doktorunuz tarafından verilen tedaviyi harfiyen yerine getirmeniz faydanıza olacaktır. Buna ek olarak doktorunuz ilaçlı tedaviyi de uygun görebilir. Bunun için temkinli ve mutlaka yönergeleri takip ederek hareket etmelisiniz. Sağlığınızı düşünüyorsanız ve bu tür durumlara maruz kalmak istemiyorsanız üzerinde durmalısınız.

BURUN NEZLESİNE NE İYİ GELİR?

  • Soğuk havaların yaveri olarak bilinen burun nezlesinin önüne geçebilmek adına gün içerisinde bol miktarda su veya zararsız diğer sıvı tüketimlerini yapın. Burun tıkanıklığı sonucu birçok yiyecek veya içecekten tat almayabilirsiniz. Bu durum aynı zaman’da boğazında tahriş olmasıyla daha kötü bir hal almakta.
  • Sıcak banyo her daim nezlenin düşmanı olmaktadır. Küvetinizin içerisinde dolduracağınız sıcak su içerisine ek olarak nane, mentol, kekik ve okaliptüs türü bitki yağlarını da ilave ederek bu yağların etkisiyle oluşacak olan buharın burnunuzdaki tıkanıklığı açmasında yardımcı olacaktır.
  • Burun tıkanıklığı dönemlerinde genellikle kaşıntılar ve yanma hisleri olmakta. Bu durumun önüne geçerek artmasını engellemek için C vitamini almanız şart. C vitaminine takviye olarak çinko almanızda burun tıkanıklığına karşı bir kalkan oluşturmanızı sağlayacaktır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.