Bu Kansere Neden Olabilir mi?

  • KANSER
  • Bu Kansere Neden Olabilir mi? için yorumlar kapalı
  • 1.197 kez görüntülendi

Bu Kansere Neden Olabilir mi?

Sigara içmek ve güneşi uzun süre plajlarda bekletmek gibi çeşitli alışkanlıklarla ortaya çıkan yaşam tarzı sizi bazen hastalıklar, özellikle de kanserden rahatsız olma kenarına götürebilir.

Günlük yaşamımızda kullandığımız bazı şeyler, hücreleri normal hızdan daha hızlı bölmeye ya da şablon versiyonunun transkripsiyon işlemine müdahale ederek DNA’larına zarar vererek onları kanserli hücrelere dönüştürerek uyarır. Bazı vakalarda, aile öyküsü pozitifse hastalık kalıtsal olabilir.

Tütün ürünleri

Puro, sigara ve pipo tütün gibi ürünler kurutulmuş tütün yapraklarından yapılır. Sigara içme zevkini arttırmak ve tadı arttırmak için kimyasal karışımlar şeklinde birçok katkı maddesi ve aroma eklenir.

Tütün dumanının, yetmişinin nikotin, amonyak, metanol, benzen, formaldehit, zehirli gaz azot oksit ve karbon monoksit, kadmiyum, arsenik ve nitrosaminler dahil olmak üzere kanser öncüsü olduğu bilinen yedi bin kimyasal maddeye sahiptir. Bunların hepsi de diğer vücut kısımlarını etkileyen doğada ölümcül.

Alkol

1997’de ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, birçok alkolle ilgili kanser ölüm vakasıyla kanserojen olan birçok alkollü içeceği listelemiştir. Yeni verilerden toplanan bilgiler, ılımlı miktarda tüketilen alkolün kısa veya uzun vadede kansere neden olduğunu hatırlatır.

Alkolle bağlantılı kanser ölümlerinin bildirilen vakaları özefagus kanseri, karaciğer kanseri, kolorektal kanser ve meme kanseridir.

Şişelenmiş su

Talepler her zaman paketlenmiş içeceklere, suya ve yiyeceğe eklenen kimyasalların etrafından geçiyor. Örneğin, daha önce şişeler güneşli bir yerde saklandıysa, şişelenmiş su kanseri riski hakkında bilgi veren, aralarında dolaşan bir mesaj var. Fakat diğer birçok şey gibi bu bir aldatmacadır. Bununla birlikte, araştırmacılar, paketlenmiş birçok maddenin iç astarı olarak kullanılan bisfenol A (BPA) kimyasalı hakkında endişe duymaktadır.

Halen BPA’nın günlük konsantrasyonda az olan insanlarda kansere neden olduğuna dair güçlü bir kanıt yoktur. Gıda kutuları ve ısıya duyarlı makbuz kağıdı ince film içerdiğinden, gelişmiş ülkelerde BPA’dan kaçınmak kolay değildir.

Deodorant ve Terlemeyi Önleyici

Ter önleyiciler ve deodorantlar içine alüminyum bazlı bileşikler eklenir. Bu bileşikler, kanallarda küçük tıkanmalar yaparak terin yüzeye çıkmasını engeller. Sonuçta vücut, östrojen adı verilen bir hormonu taklit ederek kanser hücrelerinin büyümesini teşvik etme yeteneğine sahip olan bu bileşikleri emer. Sık kullanımda,

Sık kullanımda, yaygın olarak etkilenen bölge, meme bölgesinin koltukaltılara yakın olması ve böylece meme kanserine neden olmasıdır.

Kirlilik

Akciğer kanseri olma problemi küresel bir problem, dünyada kaçabileceğin bir yer yok. Hava kirliliği, yakındaki bir kaynaktan salınan tehlikeli maddelerin karmaşık bir karışımıdır. Bazı doğal kirleticiler Kuzey Afrika çölleri ve Radon gazı tozu iken suni kirleticiler sanayi, ulaşım, yemek pişirmek için kullanılan yakıt ve fosil yakıt enerji santrallerinden salınan tozlardır.

İngiltere, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, Glasgow ve Londra gibi şehirler hariç, oldukça düşük düzeyde hava kirliliğine sahip olmakla birlikte, sigara ve radon gazı kaynaklı iç mekan kirliliği olasılığı hala% 20 çocukları etkilemektedir.

Floridler

Florürler, florin elementini metalik bir maddeyle birleştiren bileşiklerdir. Çoğunlukla diş macununa eklenir, ağızda çalkalanır, bazı yiyecekler ve diğer içecekler. Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk kez piyasaya sürüldüğü zamandan beri bu konuda tartışmalar yaşanıyor. Araştırmalar devam etmektedir ancak henüz Amerikan Kanser Derneği’nden, bunların kullanımı ile kanser riski arasında kanıtlanmış bir bağlantı bulunmadığına dair bir açıklama yoktur.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.