Boyun Tutulması Nedenleri ve Tedavisi

  • Genel Sağlık
  • Boyun Tutulması Nedenleri ve Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 921 kez görüntülendi

Boyun Tutulması Nedenleri ve Tedavisi

Boyun tutulması, boyunda kas ve ligamentlerin sıkışmasıdır. Boyun tutulması genellikle, başınızı her gün dik bir pozisyonda tutmanın yarattığı baskıdan ya da başınızı bütün gün bilgisayarda çalışırken olduğu gibi sabit bir pozisyonda tutmaktan kaynaklanır. Yaygın olarak görülen diğer nedenler; uygunsuz bir pozisyonda uyumayı, boynunuzu aniden çevirmenizi, duygusal ve psikolojik stresi ve yaralanmalan içerir.

Kunt bir ağrı ya da sızlama, sertlik ve acı, ağrılı kas spazmlar, boyun esnekliğinizin kısıtlanması ve iltihaplanma (şişme ve kızarıklık) gibi durumlar yaşayabilirsiniz.

Parasetamol ya da aspirin gibi steroid yapıda olmayan iltihap önleyici (antienflamatuar) ilaçlan da kapsayan reçete ile satılmayan ilaçlar, ağrı ve iltihaplanmayı hafifletmeye yardımcı olabilir. İltihaplanmayı azaltmak için ilk 2 gün boynunuza günde dört defa 15 dakika boyunca soğuk kompresler uygulayınız; sonra kas spazmlarım rahatlatmak için aynı düzende sıcak (sıcak su şişesi ya da ısıtma pedi şeklinde) uygulayınız. Uzanarak ya da boynunuza ve üst sırt kaslarınıza masaj yaptırarak başınızı dinlendiriniz.

Ağnnız 3 günden fazla devam ederse, doktorunuza danışınız. Doktorunuz, ağrıyı hafifletmek için yumuşak bir boyunluk takmanızı ve başımzı hareket etmekten sakınmanızı önerebilir. Ancak, boyunluğu her seferinde sadece birkaç saat takmaya dikkat etmelisiniz. Bazı doktorlar kas gevşetici ilaçlar da reçete edebilirler

Bu yazı boyun tutulması nasıl geçer, boyun tutulması neden olur, boyun tutulması nedir, boyun tutulmasının nedenleri, boyun tutulmasına bitkisel çözüm, boyun tutulmasına ilaç, boyun tutulmasına çare, boyun tutulmasına egzersiz, boyun tutulmasına ne iyi gelir  konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

boyun tutulmasına ne iyi gelir, boyun tutulması neden olur, çocuklarda boyun tutulması, boyun tutulmasi ne iyi gelir, boyun tutulmasına iyi gelen şeyler, boyun tutulması nedenleri, boyun neden tutulur, boyun tutulmasi nasil olur, boyun tutulmasının nedenleri, gebelikte boyun tutulması

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.