Boyun Tutulması İçin Bu Yöntemleri Deneyin!

  • ALTERNATİFTIP
  • Boyun Tutulması İçin Bu Yöntemleri Deneyin! için yorumlar kapalı
  • 761 kez görüntülendi

Boyun Tutulması İçin Bu Yöntemleri Deneyin!

Daha önce boynunuz hiç tutuldu mu? Sıklıkla karşılaşılan bu problemi nasıl alt edeceğinizi öğrenmek ister misiniz? O zaman makalemizi okumaya devam edin.

Boyun tutulmasının karakteristik özelliği ağrı ve rahatsızlıktan dolayı boynu hareket ettirmede veya çevirmede zorlanmadır. Genellikle baş ağrısı, kol ve omuzlarda huzursuzluk, boyunda batan ve dayanılmaz bir ağrı, uykusuzluk gibi çeşitli semptomlarla beraber ortaya çıkar.

Boyun tutulması hakkında daha fazla bilgi

Boyundaki ağrı aniden belirebilir ve ortaya çıktığı gibi hızlıca yok olabilir. Eğer bir kaç gün sonunda geçmeyen veya ayda birkaç defa tekrarlayan bir ağrıysa dikkat edilmesi gereken kronik bir hadise olduğu söylenebilir.

Boyun ağrısının sebebi nedir? Boyun tutulmasının birçok sebebi olabilir. İşte bunlardan bazıları:

  • Burkulma veya kas incinmesi
  • Yanlış duruş pozisyonları
  • Birkaç saat boyunca sabit pozisyonda kalmak (Özellikle otururken)
  • Stres
  • Gerginlik
  • Zayıf uyku kalitesi
  • Boynu aşırı zorlamak veya ani hareket ettirmek
  • Ağırlık kaldırma egzersizleri
boyun ağrısı

Tıbbi bir müdahale gerektiren daha ciddi bir durumun sonucu olarak ortaya çıkmış olabilir. Örneğin menenjit ve bel fıtığı boyun tutulmasına neden olabilir. Özellikle de ağrı çok yoğun şekilde hissedildiği zaman semptomları göz ardı etmemekte fayda vardır.

Boyun tutulması için evde uygulayabileceğiniz yöntemler

Daha önce de bahsettiğimiz gibi boyun tutulması daha hafif veya yoğun (kronik) olabilir. İkinci durumda boynunuzu çevirmeye çalıştığınızda büyük bir ağrı hissedersiniz. Eğer böyle bir probleminiz varsa aşağıda sayacağımız yöntemler faydalı olabilir:

Masaj

kadın boynu

Evde uygulanabilecek en popüler yöntemlerden biri budur. Masaj terapistine gidebilir veya evden birine boynunuza nazikçe masaj yapmasını rica edebilirsiniz. Daha etkili sonuçlar için yağ esansları kullanabilirsiniz. Bunun için dışarı çıkıp özel yağlar almanıza gerek yoktur. Evde bulunan zeytinyağı veya badem yağı gibi çeşitli yağları kullanabilirsiniz.

Çift katlı bir tencerede veya mikrodalga fırında yağı biraz ısıtın. Ancak cildinizi yakmamaya dikkat edin. Isı ve hareket, boynunuzdaki veya vücudunuzun başka bir noktasındaki kasları yumuşatmak için harikadır.

Birkaç damla yağ alın (eğer yağ esansı kullanacaksınız lavanta veya biberiye yağını tercih edin) ve sorunlu bölgeye dairesel hareketlerle hafifçe baskı uygulayarak masaj yapın. Böylece ağrıyan kaslarınız rahatlayıp kan dolaşımı hızlanacak ve sertlik dakikalar içinde kaybolacaktır.

Isı

Tutulan boynunuza ısı uygulamak ağrıyı hafifletmek için çok etkili bir yöntemdir. Örneğin sıcak bir duş alarak suyu boynunuzdan aşağı akıtabilir, bir havluyu sıcak suyla ıslatıp boynunuza kompres yapabilir, hatta elektrikli battaniye bile kullanabilirsiniz.

Eğer bu son alternatif elinizde yoksa bir battaniye veya benzeri bir kumaşı fırında ısıtarak (ancak kendinizi yakmamaya dikkat edin) boynunuzun etrafına yerleştirebilirsiniz. İçi pirinç veya çeşitli tohum, çekirdek gibi şeylerle dolu keseler de fırında ısıtmak için kullanışlıdır ve aynı işlevi görür.

Soğuk

buz terapisi

Epsom tuzuyla (İngiliz tuzu) duş almak boyun tutulması tedavisi için bir diğer harika yöntemdir. Bu tuz, kan dolaşımını hızlandıran ve kas gerilimini azaltıcı etkiye sahip olan magnezyum açısından çok zengindir.

Küveti ılık suyla doldurun ve içine çözünmesi için bir avuç dolusu epsom tuzu atın. Boynunuzun da ıslanabileceği şekilde tamamen suyun içine girin. Daha da iyisi şu ki, bu yöntem veya teknik genel olarak gevşeyip rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Elma sirkesi

 elma sirkesi

Elma sirkesinin sağlık için birçok faydası vardır. Kas ağrısı olduğu zaman şişkinliklerin azalmasına yardım eder. Bir parça bezi elma sirkesiyle ıslatın ve boynunuza kompres olarak uygulayın. Bir diğer seçenek ise ağrıyan bölgeyi elma sirkesiyle ovmaktır.

Turp

Bir iki parça çiğ turp dilimleyin ve ağrıyan bölgeye koyun. Birkaç dakika öyle bıraktıktan sonra boynunuzu ılık suyla durulayın. Gerçekten çok rahatlatıcı, ferahlatıcı ve uygulaması kolay bir yöntemdir.

Egzersiz

boyun kırışıklıkları

İster ağrıdan dolayı isterse de zarar gelir korkusuyla boynunuzu hareket ettiremediğiniz zaman kasların esnekliğini tekrardan kazandırmak çok önemlidir. Ağrı oluşmamasına dikkat ederek çok nazik ve yavaş egzersizler yaparak işe başlayın.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.